Dagje uit Walcheren

Dagje uit Walcheren maar waar naar toe? Walcheren is een schiereiland en een ‘rondje Walcheren’ is eenvoudig te rijden. De rondweg op Walcheren (N57, N287 en N288) gaat langs de belangrijkste plaatsen. Een mooi rondje voor een dagje uit Walcheren zou zijn Veere, Domburg, Westkapelle, Zoutelande, Vlissingen en Middelburg. Hoeveel tijd u in een bepaalde plaats blijft is geheel afhankelijk van uw interesses. Domburg en Zoutelande zijn echte badplaatsen. Middelburg is de (culturele) hoofdstad met meer dan 1000 rijksmonumenten. Vlissingen is bekend om zijn boulevard aan de Westerschelde.

Veere

Rondvaartboot, pontje, stadhuis en stadswallen
veere op de markt
Veere is een toeristisch plaatsje aan het Veerse Meer. Het trekt bijna het hele jaar door dagjesmensen en toeristen. Het is er plezierig wandelen langs de verschillende bezienswaardigheden. De belangrijkste attracties zijn de Markt, stadhuis, Grote Kerk, Veerse Meer, pontje naar Kamperland, rondvaartboot, jachthaven met kaai en de stadswallen. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de rand van het dorp (Kanaalweg Westzijde). Een ander parkeerterrein ligt in het centrum op het Oranjeplein. Op beide parkings is een laadpaal voor elektrische auto’s.

Domburg

Strand, terrasjes, musea en kasteel
westerstrand domburg
Via de weg naar Serooskerke en Oostkapelle rijdt men via de Domburgseweg (N287) naar het hart van Domburg. Domburg is de belangrijkste badplaats op Walcheren en heeft tientallen hotels, B&B’s en appartementen. Bijna alle accommodaties liggen binnen een paar honderd meter van het strand. Domburg is dus een prima plek als u een restaurant zoekt of op een terrasje wilt zitten. Een interessante attractie in het centrum is het Marie Tak van Poortvliet Museum. De openingstijden zijn zaterdag- en zondagmiddag en de entree is €5. Dichtbij het centrum is de heuvel High Hill die een mooi uitzicht geeft over Domburg. Wandelaars kunnen een wandeling maken van het dorp naar Kasteel Westhove. Naast het kasteel ligt het museum voor natuur en landschap Terra Maris. Heen kan men wandelen over de duinen en terug via het strand. Op het strand staan verschillende strandpaviljoens. Even buiten Domburg ligt een surfschool en naaktstrand. Parkeren in Domburg kost ongeveer 2,80 per uur. Een dagkaart is bijna 15 euro Er zijn echter ook een paar gratis parkeerterreinen zoals Parking Irma 1 en 2 die op minder dan 500 meter van het centrum liggen.

Westkapelle

Sherman tank, monumenten, strand

De N287 gaat langs de duinen en dijk verder naar Westkapelle. De vuurtoren van het dorp is van ver te zien. Op de dijk staat een Sherman tank en oorlogsmonument. Net onder het dorp ligt de Westkapelse Kreek en het station van de reddingsbrigade. Campers parkeren vaak op de betonnen glooiing van de dijk dichtbij de zee. Westkapelle heeft ook een strand. Het dorp is kleinschaliger dan Domburg en Zoutelande. Het kleine parkeerterrein aan het Abraham Calandplein 2 ligt in het centrum van Westkapelle achter de dijk. Er is een laadpaal en aan de overzijde is een friettent met terras. Horeca ligt naast het parkeerterrein.

Zoutelande

Strand, terrasjes, wandelen over duinen
Zoutelande is een leuke badplaats die direct aan zee ligt. Het centrum is de Langstraat waar de restaurants, winkels en terrasjes zijn geconcentreerd. De grote trap naar het strand ligt aan de Langstraat. Parkeren kan op straat of op het grote parkeerterrein aan de rand van het dorp (Westkapelseweg 28). De Jumbo ligt naast het parkeerterrein. Tegenover de parking ligt duinovergang Hoge Hilt. De stranden van Zoutelande behoren tot de beste van Nederland. Meer informatie over attracties staat op Dagje uit Zoutelande.

Vlissingen

Boulevard, loodsboten, terrasjes, strand, attracties
Badstrand Vlissingen met boulevard
De boulevard en het strand zijn de grote attracties van Vlissingen. In de binnenstad zitten het Arsenaal (piratenpark, zeeaquarium), maritiem Muzeeum en Reptielen Zoo Iguana dichtbij elkaar. Een aanrader is een overtocht met de veerboot naar Breskens.
Boulevard Vlissingen
Strand Vlissingen
– Terrasjes op het Bellamypark en de Nieuwendijk
Loodshaven & loodsboten
Muzeeum & Kazematten
Piratenpark het Arsenaal
Cinecity bioscoop
Reptielen Zoo Iguana
Gevangentoren & Langste bank
Varen naar Breskens met veerboot
Mountainbike route Vlissingen – Zoutelande
Kunstroute Vlissingen
Winkelen in Vlissingen
Vlissingen mooiste plekjes

Middelburg

Cultuur, 1000 rijksmonumenten, abdij
Markt Middelburg met stadhuis en terrasjes
Middelburg is het culturele hart van Zeeland. De stad heeft meer dan 1000 rijksmonumenten en staat daarmee in de top 10 van Nederland. Hoofd attracties zijn het stadhuis en de abdij. Een tip is het historische straatje de Kuiperspoort.
Stadhuis op de Markt
Abdij
Abdijkerken
Lange Jan abdijtoren
Kuiperspoort
Rijksmonumenten
Zeeuws Museum
Tags: toeristische attracties in Middelburg, bezienswaardigheden, wat te doen

Laadpalen Zeeland

Spuikom Parkeren Vlissingen centrum (3 laadpalen voor elektrische auto’s)
Snelladers Zeeland
Laadpalen in Zeeland

Zeeland hotels & appartementen

Appartement vakantie Zoutelande
Appartementen Domburg
Appartementen Middelburg
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland