Stranden buiten Domburg

By | 14 oktober 2018

surfschool domburg en Noordduine

Met de laatste mooie nazomerdagen voor de boeg kozen we gisteren om naar Domburg te gaan. Dit keer reden we naar de parkeerplaats bij strandpaviljoen Noordduine (naast duinovergang 49 Trommelweg) en strandpaviljoen de Zeven Golven (50). Normaal gesproken gaan we altijd naar het centrum van Domburg en lopen dan het strand op bij de Stenen Toko richting de Hoge Hill. Dit keer liepen we dus richting het centrum. Van Noordduine naar strandpaviljoen Oase (nabij Hoge Hill/centrum) is een kleine twee kilometer. Op de foto is strandpaviljoen Noordduine te zien met de surfschool.

strand Domburg Golflinks Oost 51

Naaktstrand Domburg & Oostkapelle

Tussen duinovergang 50a (De Zeven Golven) en 51 (Golflinks Oost) is een officieel naaktstrand. Een tweede naaktstrand ligt tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder lag (duinovergang 70 tm 72). De meeste naaktliefhebbers zaten aan de voet van het duin. Een paar stelletjes waagden een duik in het water. Het naaktstrand Domburg ligt gewoon tussen de andere strandgedeelten tussen duinovergang 50a en 51. Je hoeft niet naakt te zijn om er over heen te lopen. Ik denk dat veel wandelaars die langs lopen niet eens weten dat het een naaktstrand is totdat je mensen naakt ziet voorbijkomen. Op de foto de duinovergang Golflinks Oost 51. Links is het naaktstrand en rechts (richting centrum) het gewone strandgedeelte.

duinpad naar domburg
Op de heenweg liepen we over het onverharde duinpad waar zowel wandelaars als fietsers overheen mogen. Dit pad gaat langs de golfbaan van Domburg. Op sommige plekken zijn hekken van gaas geplaatst om wandelaars te beschermen tegen een golfbal. Na 1,5 kilometer gelopen te hebben kwamen we bij de Hoge Hill Domburg aan. Deze duinheuvel inspireerde verschillende bekende schilders (zoals Jan Toorop) en dichters toen ze in Domburg verbleven.

Vakantie Domburg

Bijzonder overnachten Domburg
Domburg Hotels en appartementen
Domburg appartementen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust