Domburg

Domburg strand bij Oase

Domburg Zeeland

Domburg is een van de bekendste badplaatsen in Zeeland. De grootste attractie is het lange en brede zandstrand. Vanaf High Hill heeft men en mooi uitzicht over de stranden buiten het dorp en de zee. Domburg hoort bij de gemeente Veere en het dorp heeft ongeveer 1500 inwoners. In het kleine centrum zijn tal van restaurants, hotels, winkels en cafe’s. Bij mooi weer stromen de terrasjes vol met toeristen en dagjesmensen.

Hotels Domburg


Domburg is een dorp dat direct achter het duin ligt. In de vakantie veranderd het in een badplaats met veel toeristen. De hotels en appartementen liggen bijna allemaal binnen 50-500 meter lopen van het strand. Ook in het naseizoen zijn er genoeg mensen te vinden. Domburg trekt het hele jaar door dagjesmensen en vakantiegangers.
Strandhotel Duinheuvel (erg populair, met familiekamers)
Hotel In Den Brouwery (familiehotel met suites en familiesuite)
Hotel Wilhelmina (klassiek herenhuis met familiesuite)
Apparthotel Bommeljé (moderne studio’s)
Hotel Zonneduin (10 meter van het duin)
Bij Juuls (luxe suites met kleine kitchenette)
Hotel Duinlust (2 sterren hotel op 100m van zee)
Domburg4you
Residentie Villa de Wael (Victoriaanse elementen en Jugendstil)
Bosch en Zee (2 sterren hotel direct aan zee)
Hotel de Burg (2 sterren hotel, tot 2 personen)
Badhotel Domburg (luxe hotel met spa en binnenzwembad)
Villa Hoog Duin (kamers en studio)
Stayokay hostel (in een echt kasteel met slotgracht en torens)

Appartementen Domburg

De meerderheid van de appartementen heeft gratis wifi en parkeren. Ook is vaak een huisdier toegestaan.
Appartementen het Centrum (studio’s, lofts en appartementen tot 4 personen)
Residence Wijngaerde (luxe appartementen tot 6 personen)
Appartementen Domburg (met 1/2 slaapkamers)
Les Maisons (Appartement met 1/2 Slaapkamers)
Domburg Holiday Resort (deluxe studio’s, 2 slaapkamers)
Hotel Zonneduin (Penthouse Appartement met uitzicht op zee)
Duinoord (appartement tot 3 personen)
Studio’s de Domburger (met kitchenette, tot 2 personen)
Appartementen NaarZeeland

Bed & Breakfast Domburg

De B&B’s scoren erg goed. Veel gasten zijn erg tevreden over hun verbijf. Er worden alleen kamers aangeboden voor 1-2 personen.
Villa Elisabeth (nieuwe villa met modern interieur)
Huys aan zee (B&B met balkons op 50m van zee)
B & B De Lijsterhof (studio’s en suites)

Vakantiehuisjes en campings in Domburg

Hof Domburg is een vakantiepark met chalets, bungalows en een camping die dichtbij het strand ligt. Er zijn uitgebreide faciliteiten zoals een subtropisch zwemparadijs, bowling- en squashbanen en restaurants. Luxe vakantievilla’s zijn te vinden in Buitenhof Domburg.

restaurants


Er zijn in het dorp ongeveer 25 restaurants. De keukens zijn internationaal van smaak. De helft van de restaurants serveert Hollands eten. Er zijn drie gelegenheden die pannenkoeken/poffertjes verkopen, drie Italiaanse restaurants en drie zaken die BBQ/grill serveren. Verder zijn er restaurants in de Chinese cuisine, visgerechten en vegetarisch. Het meest chique restaurant is het Badpaviljoen op het duin. Degene met de hoogste reviews in restaurantsite Iens (The Fork) was El Fuego (BBQ/Mexicaans). Bijna elk restaurant heeft wel een terrasje om buiten te zitten.

cafes en bars

In het centrum zijn de bekendste cafe’s naast elkaar gevestigd, in de Stationstraat/Singel. Partycafe de Beach Club met terras, Cafe Tramzicht met dj’s/live muziek, Cafe Jerommeke met Nederlandstalige hits, Kafe Domburg en kroeg/eetcafe Aloha. Ongeveer 400 meter verderop is de Bikini Bar, bij vrijetijdscentrum de Parel. De lijnbus en discobus stoppen tegenover Cafe Tramzicht.

domburg-oostkapelle-wandeling

wandelen over de Manteling

Net buiten het dorp is een beschermd natuurgebied met duin, struikgewas en bossen. Het wordt ‘De Manteling’ genoemd. Staatsbosbeheer heeft hier verschillende wandelingen uitgezet zoals het wandelpad over de duinen naar Oostkapelle.

gratis Wifi

De gemeente Veere is een aantal jaar geleden een gratis Wifi network gestart. Het draadloze internet wordt aangeboden in de drukste stukken van de kust en in de volgende dorpen van de gemeente: Domburg, Oostkapelle, Veere, Westkapelle, Vrouwenpolder en Zoutelande. De hotspots hebben een bereik van 250 meter. Zonder code, kosten of consumptie kunnen mensen gebruik maken van het internet. Domburg heeft 4 hotspots: twee aan het strand en twee in het centrum.

Zwembad
Subtropisch zwemparadijs De Parel heeft een binnen-en buitenbad, peuterbad, 79 meter lange glijbaan met lichtefecten, snelstromende rivier en speel/zonneweide. Een los entree kaartje is €10 in het hoogseizoen en €6,30 in het laagseizoen. Kinderen tussen de 5-15 jaar betalen €7/€4).

Golf
Domburg heeft een golfbaan met 9 holes. Het is een linksbaan gelegen net buiten het dorp achter de duinen. De golfclub heeft ruim 600 leden.

Surfen
Domburg is een van de beste plekken in Nederland om te (wind)surfen. Er is een surfschool bij strandpaviljoen Noordduine. Locatie is ongeveer 2 km buiten het centrum. Het surf evenement De Slag om Domburg wordt ieder jaar georganiseerd. Het moet dan minstens 30 knopen waaien (56 km/uur).

Algemene informatie

– Toeristen markten in het hoogseizoen
– Terra Maris natuur museum (naast kasteel Westhove)
– Treinstation is in Middelburg (15km)
– bussen rijden naar Middelburg
– Cinecity bioscoop in Vlissingen

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Dishoek hotels, vakantievilla’s en appartementen
Zoutelande hotels en appartementen
Renesse hotels en appartementen