Domburg bezienswaardigheden

Domburg strand bij Oase

Domburg is een pittoresk kustplaatsje in de provincie Zeeland, Nederland. Het staat bekend om zijn mooie stranden, historische gebouwen en ontspannen sfeer. Als je Domburg bezoekt, zijn hier enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen:

Het strand van Domburg

Domburg is beroemd om zijn brede, schone stranden die ideaal zijn om te zonnebaden, zwemmen, wandelen en vliegeren. Geniet van een ontspannen dag aan zee en maak een wandeling langs de waterkant.

De Hoge Hil

Dit duin is een populaire plek om van het uitzicht op de Noordzee en de kustlijn te genieten. De zonsondergangen hier zijn adembenemend en zorgen voor mooie foto’s.

Het Marie Tak van Poortvliet Museum

Dit kleine museum is gewijd aan de schilder Marie Tak van Poortvliet en biedt een indrukwekkende collectie van haar werk en dat van andere kunstenaars uit de Domburgse School.

Kasteel Westhove

kasteel Westhove Domburg
Dit kasteel, gelegen in het natuurgebied De Manteling, is nu een hostel, maar de omliggende tuinen en het park zijn toegankelijk voor bezoekers. Het is een prachtige plek voor een wandeling.

De Manteling

Dit bosrijke natuurgebied langs de kust is een geweldige plek om te wandelen, fietsen en vogels te spotten. Je kunt er ook genieten van de rust en de natuur.

De Oostkapelse Kreek

Dit natuurgebied bestaat uit kreken, moerassen en weiden en is een populaire plek voor vogelliefhebbers en wandelaars.

Het Domburgsche Golfclub

Voor golfliefhebbers is de Domburgsche Golfclub een must-visit. Het is een van de oudste golfbanen van Nederland en biedt een prachtig uitzicht op de duinen en de zee.

De historische binnenstad


Domburg heeft een charmante en historische binnenstad met leuke winkels, boetieks, cafés en restaurants. Vergeet niet om een wandeling te maken langs de karakteristieke huizen en de oude kerk.

Badpaviljoen Domburg

Dit historische gebouw uit 1889 is nu een luxe restaurant en lounge met een prachtig uitzicht op zee. Het is de perfecte plek om te genieten van een maaltijd of een drankje tijdens je bezoek.

Vuurtoren Westkapelle

Hoewel deze vuurtoren niet direct in Domburg ligt, is het slechts een korte rit of fietstocht verwijderd. De vuurtoren, ook wel bekend als ‘Westkapelle Hoog’, biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is zeker een bezoek waard.