Strand Domburg

het Westerstrand

Wester- en Oosterstrand
Het Westerstrand ligt tegenover Domburg centrum. De meeste strandpaviljoens zijn op dit strand. Het Oosterstrand begint ongeveer bij natuurgebied de Manteling en gaat richting OostKapelle

oorlogsmonument op het duin in Domburg

De poort links op de foto geeft toegang tot het Westerstrand en strandpaviljoen de Stenen Toko. Het wandelpad over de duinen loopt naar Oostkapelle (7km). Op de voorgrond staan drie herdenkingsmonumenten voor gevallen commando’s. Zij kwamen om het leven bij de gevechten om Domburg in de Tweede Wereldoorlog.

het strand van Domburg

Domburg hotels
Bijna alle hotels in Domburg bevinden zich binnen een paar minuten lopen van het zandstrand. Een aantal accommodaties hebben uitzicht op zee.
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Hotels met familiekamers
sportactiviteiten
Er zijn 15 duinovergangen. Voor elk gebied zijn regels opgesteld. In het badseizoen (1 mei-15 sept) zijn er een aantal algemene regels. Op de (drukkere) stranden bij het centrum zijn honden verboden. Op rustiger stranden dienen honden overdag aangelijnd te zijn. Wind- en golfsurfen zijn overdag toegestaan op de rustiger gelegen stranden. Je mag in het badseizoen niet kitesurfen, surfen, of vliegeren met 2 lijnen tussen 10.00-19.00 uur.

surfen op de golven

surfen
Volgens veel surfers is de beste plek om te surfen bij strandpaviljoen Noordduine. Dit strandpaviljoen ligt een stukje achter de golfbaan, ongeveer 2 km van het centrum. Het adres is Schelpweg 32. In het paviljoen zit ook Surfschool Domburg waar men lessen kan volgen en surfboards en bodysuits kunt huren.

Een introductie surfles kostte €35 p.p. voor 2 uur les inclusief materiaal. Het is ook mogelijk om een 3 daagse surfles (90 euro) of een een 5 daagse surfles (150 euro) te volgen. De surfschool geeft ook skimboardlessen en Sup-lessen (Stand Up Paddle surfing). Regelmatig worden er surfevenementen gehouden. De Quiksilver Domburg Classic bijvoorbeeld is een van de belangrijkste surfwedstrijden in Nederland. De Quicksilver wedstrijd vindt ieder jaar in september plaats. Lijnbus nummer 64 stopt op de Schelpweg, vlakbij Noordduine, op 300 meter afstand. De bus start bij Middelburg treinstation en rijdt via Veere, Oostkapelle, Domburg, Westkapelle naar Zoutelande. Een goedkope accommodatie dichtbij de surfschool is het historische Kasteel Westhove.
Citytrip Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Vlissingen hotels en appartementen
Domburg hotels en appartementen