Strand Domburg

westerstrand domburg
Het Westerstrand ligt tegenover Domburg centrum. De meeste strandpaviljoens liggen op dit strand evenals de strandwachtenpost. Het grootste gedeelte van de hotels en appartementen in Domburg ligt binnen 400 meter van het strand. Mede hierdoor is Domburg uitgegroeid tot een populaire badplaats die het hele jaar door toeristen trekt.

strand van Domburg Zeeland in juni 2023
Deze foto dateert van 3 juni 2023. Als het hard waait dan zijn er flinke golven maar is een windscherm ook wel fijn. De strandwachtenpost verhuurt strandstoelen, parasols en windschermen. Er is ook een surfschool maar deze ligt iets buiten het centrum (richting Westkapelle).

Oosterstrand – richting Oostkapelle
oosterstrand domburg
Het Oosterstrand begint ongeveer bij natuurgebied de Manteling en gaat richting Oostkapelle. Dit gedeelte is een stuk rustiger dan het strand dat voor de kern van Domburg ligt.

Honden in badseizoen
Op het drukke Westerstrand voor het centrum van Domburg zijn honden verboden van 1 mei tot 15 september. Op de overige (rustiger) stranden zijn honden wel toegestaan als ze aangelijnd zijn (van 10.00 – 19.00 uur). Op ieder strand staan toegangsborden met informatie en de regels. Ook op het Veerse Meerstrand en het strand vanaf overgang Berkenbosch tot aan Veere zijn honden verboden in het badseizoen (bron: veere.nl)

sportactiviteiten
Er zijn 15 duinovergangen. Voor elk gebied zijn regels opgesteld. In het badseizoen (1 mei-15 september) zijn er een aantal algemene regels. Wind- en golfsurfen zijn overdag toegestaan op de rustiger gelegen stranden. Je mag in het badseizoen niet kitesurfen, surfen, of vliegeren met 2 lijnen tussen 10.00-19.00 uur.

surfen
Volgens veel surfers is de beste plek om te surfen bij strandpaviljoen Noordduine. Dit strandpaviljoen ligt een stukje achter de golfbaan, ongeveer 2 km van het centrum. Het adres is Schelpweg 32. In het paviljoen zit ook Surfschool Domburg waar men lessen kan volgen en surfboards en bodysuits kunt huren.

Een introductie surfles kostte €37 p.p. voor 2 uur les inclusief materiaal. Een 3-Rittenkaart (3x 2 uur) kost €100. De surfschool geeft ook skimboardlessen en Sup-lessen (Stand Up Paddle surfing). Regelmatig worden er surfevenementen gehouden. De Quiksilver Domburg Classic bijvoorbeeld is een van de belangrijkste surfwedstrijden in Nederland. De Quicksilver wedstrijd vindt ieder jaar in september plaats. Lijnbus nummer 64 stopt op de Schelpweg, vlakbij Noordduine, op 300 meter afstand. De bus start bij Middelburg treinstation en rijdt via Veere, Oostkapelle, Domburg, Westkapelle naar Zoutelande. Een goedkope accommodatie dichtbij de surfschool is het historische Kasteel Westhove.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Design hotels Zeeland