Domburg surfen

By | 12 augustus 2019

De Slag om Domburg surf evenement
Afgelopen zaterdag was er De Slag om Domburg. Misschien dat het u niets zegt maar voor de surfers was dit erg goed nieuws. Het surf evenement gaat namelijk alleen door als de windsnelheid minimaal 30 knopen (56 kilomter) bedraagt. Op de foto bovenaan een windsurfer die mee deed aan De Slag om Domburg 2019. Er waren 48 deelnemers en de uiteindelijke winnaar was Matthijs van Dijk van Surfcentrum Brouwersdam. De locatie waar het werd gehouden was op het uiterste puntje van het strand van Domburg richting Westkapelle. Hier gaat het strand verder in een stenen glooiing. Vandaar ook dat campers en auto’s tot aan het strand konden rijden.

windsurfer op het strand van Domburg
Van heide en ver kwamen de surfers naar Domburg toe. De windsnelheid op Walcheren zaterdag liep op tot ongeveer 87 km per uur. In IJmuiden werden windstoten tot 104 km gemeten. Het was de eerste officiƫle zomerstorm dit jaar. Kortom ideaal weer om te surfen. Voor andere evenementen was de harde wind minder leuk met afzeggingen tot gevolg

kitesurfers op strand Domburg
Mijn vrouw en ik zijn geen surfers maar vonden het wel erg leuk om een keer mee te maken. Als er in de online PZC geen melding was gemaakt op de homepage hadden we niet eens geweten dat er een surf evenement was. Het werd natuurlijk ook op het laatste moment besloten of het door zou gaan. De organisatie moest zeker zijn van de harde wind op zaterdag. Met de zon erbij werd het een mooi spektakel om te zien. Wij stonden de meeste tijd bij het kitesurfen dat best wel leek op het paragliden in Zoutelande.


De harde wind blies het losse zand over het strand. Op de video op onze Facebook pagina Heeft u een indruk van de wind en het kitesurfen.

Evenement Zeeland

Muziek Festival Aan Zee Vlissingen 2022
Bevrijdingsdag Zeeland 2022
Onderstroom Vlissingen 2022
Volkoren Middelburg 2022
Jazz Middelburg 2022