Volkoren Middelburg 2022

By | 5 juni 2022

Volkoren Middelburg 2022
Na twee jaar corona was er eindelijk weer een Volkoren festival in het centrum van Middelburg. Meer dan honderd koren traden dit weekend op verspreid over verschillende podia. Zaterdag was een topdag met afgeladen terrassen. Zondag helaas was het weer helaas een stuk minder. Het hoofdpodium stond op de Markt voor het oude stadhuis. Uit Zeeland kwamen 43 koren, uit Noord-Brabant 39 en uit Zuid-Holland 21 koren. Op Volkoren 2018 waren er maar liefst 186 koren.

Plein 40 opreden van koor
Ook erg gezellig was het op Plein 40 waar verschillende terrassen zijn. Onder normale omstandigheden is hier vaak nog wel een plekje te vinden maar gisteren was dat niet eenvoudig. Uiteindelijk toch nog een tafeltje gevonden op het hoekje van een terras. Er waren in totaal 23 plekken in de stad voor optredens.

Volkoren Middelburg Nieuwe Kerk
Twee andere podia staan opgesteld in de abdijkerken. Op de foto de Nieuwe Kerk. De andere kerk ernaast is de Koorkerk.

Volkoren koor treedt op in Kloostergangen abdij
Erg sfeervol zijn de Kloostergangen in de abdij waar kleine koren optreden. Op het naastgelegen abdijplein stond een podium voor grotere koren.


Een optreden in de Gasthuiskerk (Christelijke Gereformeerde Kerk) in de Lange Delft. Beneden was het redelijk vol maar op het balkon was nog voldoende plek. De mooie Oostkerk hebben we dit jaar overgeslagen (ligt wat buiten het centrum) evenals een bezoek aan de Doopsgezinde Kerk in de Lange Noordstraat. De Hofpleinkerk – tegenover Zeeuws Archief – is sinds 2019 permanent gesloten. Andere locaties in de stad waren de Zeeuwse Concertzaal, foyer van Stadsschouwburg, Sint Augustinus kerk en Kruiskerk.

Evenementen Zeeland

ZeelandJazz 2022 – jazz in Middelburg
Bevrijdingsdag Zeeland 2022
City of Dance Middelburg 2019
Bijzonder overnachten Vlissingen & Zeeland