Markt Middelburg

By | 30 november 2015

Markt Middelburg met stadhuis en terrasjes
De Markt is het hart van van Middelburg. Het voormalig stadhuis is de blikvanger op het plein. Het stadhuis was in 1940 grotendeels vernietigd maar na de oorlog weer opgebouwd in de oude stijl. Het gebouw kan bezichtigd worden; er zijn dagelijks rondleidingen om 11.30 en 15.15 (April t/m Oktober). Het gemeentehuis is sinds 2004 verhuisd naar een kantoor aan het Kanaal van Walcheren vlakbij het trein station.

Terrasjes en winkels

Op de Markt en het naastgelegen Tymphaanplein, Pottenmarkt en Plein 40 zijn diverse cafe-restaurants en terrasjes met honderden stoelen. Er zitten altijd wel mensen. In de Vlasmarkt (zijstraat van Markt) zijn nog meer cafe’s en restaurants gevestigd. Aan de westzijde van de Markt zijn verschillende winkels gevestigd: The Sting, Vero Moda, Jack & Jones, Clarks, Score, Bomont en de Amac store die Apple computers verkoopt.

weekmarkt Middelburg is op donderdag
Donderdag is het de wekelijkse marktdag die altijd druk bezocht wordt. Er wordt voornamelijk groente, fruit, vis, vlees en textiel verkocht. In het toeristenseizoen zijn er antiek & rommelmarkten en vinden er diverse evenementen plaats zoals de jaarlijkse kermis en City of Dance in Juli.University College Roosevelt (UCR)

Het University College Roosevelt is thans gehuisvest in het oude stadhuis. De school is een dependance van de Universiteit Utrecht (UU). De universiteit had al een university college (UCU). De vestiging in Middelburg wordt University College Roosevelt (UCR) genoemd. Ieder jaar worden 200 nieuwe studenten toegelaten tot het eerste lesjaar in Middelburg. Het onderwijs is kleinschalig en wordt in het Engels gegeven.

attracties rond de Markt

De gemeente Middelburg telt 1140 rijksmonumenten waarmee het in de top 10 staat van Nederlandse steden. De Markt is slechts een paar minuten wandelen van de Abdij en de abdijtoren Lange Jan (90 meter hoog). Achter de Abdij liggen diverse historische straten met oude pakhuizen, panden en kerken. Op de Markt begint ook verschillende winkelstraten zoals de Lange Delft die de belangrijkste winkelstraat van Middelburg is.

Geef een reactie