Markt Middelburg

Markt Middelburg met stadhuis en terrasjes
De Markt is het hart van van Middelburg. Het voormalig stadhuis is de blikvanger op het plein. Het stadhuis werd in 1940 flink beschadigd maar is na de oorlog herbouwd in de Gotische stijl. Het gemeentehuis verhuisde in 2004 naar een nieuw stadskantoor aan het Kanaal door Walcheren. Een rondleiding o.l.v. een gids in het oude stadhuis is tussen 11.30 en 12.30 uur. Een ticket kost €7,50 p.p., kinderen van 13 t/m 17 jaar betalen €3,75.

University College Roosevelt (UCR)


Het University College Roosevelt is thans gehuisvest in het oude stadhuis. De school is een dependance van de Universiteit Utrecht (UU). De vestiging in Middelburg wordt University College Roosevelt (UCR) genoemd. Ieder jaar worden 200 nieuwe studenten toegelaten tot het eerste leerjaar in Middelburg. Het onderwijs is kleinschalig en wordt in het Engels gegeven.

Terrasjes en winkels


Op de Markt en het naastgelegen Tympaanplein, Pottenmarkt en Plein 40 zijn diverse café-restaurants en terrasjes met honderden stoelen. Er zitten altijd wel mensen. In de Vlasmarkt (zijstraat van Markt) zijn nog meer cafés en restaurants gevestigd. Aan de westzijde van de Markt zijn verschillende winkels gevestigd: The Sting, De Drvkkery, Vero Moda, Jack & Jones, NZA New Zealand Auckland, Bomont en de Amac store die Apple computers verkoopt.

weekmarkt Middelburg is op donderdag
Donderdag is het de wekelijkse marktdag. Er wordt voornamelijk groente, fruit, vis, vlees en textiel verkocht. In het toeristenseizoen zijn er antiek & rommelmarkten en vinden er diverse evenementen plaats zoals de jaarlijkse kermis Middelburg.

Moderne kunst

Op de hoek van het stadhuis is de Vleeshal gevestigd. Dit is een expositieruimte voor moderne kunst. Entree kost 4 euro. De eerste woensdag en eerste zondag van de maand is er gratis entree. Het Zeeuws Museum is te vinden op het abdijplein. Dat is ongeveer 600 meter van de Vleeshal. In de het centrum zijn verder diverse galeries die vaak open zijn op de eerste zondag van de maand (Kunstroute Middelburg).

Attracties rond de Markt

De gemeente Middelburg telt 1140 rijksmonumenten waarmee het in de top 10 staat van Nederlandse steden. De Markt is slechts een paar minuten wandelen van de Abdij en de abdijtoren Lange Jan (90 meter hoog). Achter de Abdij liggen diverse historische straten met oude pakhuizen, panden en kerken. Op de Markt begint ook verschillende winkelstraten zoals de Lange Delft die de belangrijkste winkelstraat van Middelburg is.

Middelburg

Stadsfeesten Middelburg 2022
Boutique Hotel The Roosevelt (op 150 meter van Markt, 1489 reviews, 8.7)
Strandhotels in Zeeland
Luxe hotels Zeeland