Middelburg

oude stadhuis op de Markt van Middelburg abdij

Middelburg Zeeland

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland met 45.000 inwoners. Het ligt in het midden van het schiereiland Walcheren. De afstand tot Vlissingen en de kust is 5 km. Belangrijkste attracties van Middelburg zijn de ruim 1100 monumenten in het historische centrum. Het stadhuis en abdij waren in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd maar zijn nadien weer opgebouwd in de oude stijl. De toren van de Abdij is 90 meter hoog en noemt men de Lange Jan. Trekpleisters zijn de Abdij en het oude stadhuis op de Markt.

De abdij

Het abdijplein, de abdijkerken en abdijtuin zijn gratis te bezichtigen. In het vakantieseizoen zijn de kerken bijna dagelijks open. In de herfst- en wintermaanden zijn er aangepaste tijden. Op het abdijplein is het Zeeuws Museum gevestigd en zijn de kantoren van Provinciale Staten.

rondvaart door de grachten de spijkerbrug in middelburg

attracties:

de Markt:
ZEP Middelburg
Rijksmonumenten
Zeeuws Museum
Wandelen door Middelburg
Rondvaart
Paardentram
Mortiere Woonboulevard
Rondvaart Middelburg – Veerse Meer

the roosevelt boetiek hotel in middelburg van der valk hotel middelburg zeeland

Middelburg hotels & appatementen

Het grootste hotel in Middelburg is het Hotel van der Valk naast de autosnelweg. Behalve standaardkamers heeft Van der Valk ook ruime suites, bruidssuites en familiekamers. Door zijn centrale ligging zijn de stranden op Walcheren goed te bereiken. Meer in het centrum zijn de hotels aan het Kanaal door Walcheren en de B&B’s aan de grachten. Vier-sterren Hotel The Roosevel ligt midden in de binnenstad tegenover de kerken van de abdij. Het hotel heeft Maisonnette/Duplex Suites, Grand Deluxe Tweepersoonskamers, Familysuites en een PresidentiĆ«le Suite met een plafond van 8 meter hoog! Appartementen in Middelburg liggen veelal in het historische centrum.

winkelstraat Lange Delft markt-stadhuis

Winkelen en uitgaan in Middelburg

De belangrijkste winkelstraat is de Lange Delft in hartje centrum. De Lange Delft loopt tussen de Markt en het Damplein. Andere winkelstraten zijn de Langeviele, de Markt en de Segeerstraat. Mortiere Woonboulevard ligt aan de rand van de stad. De horeca in Middelburg is geconcentreerd op en rond het Marktplein/Vlasmarkt en het Damplein. Op de Markt en Pottenmarkt zijn veel terrassen. In de naastgelegen Vlasmarkt zijn diverse restaurants en cafe’s. Meer informatie is te lezen op winkelen in Middelburg. Een grote discotheek is in Westkapelle (12km). Hard-rock cafe ‘Bar American’ is op Plein 40 in Middelburg. De Stadsbrouwerij in de Korte Geere heeft een proeflokaal waarbij je hun eigen gemaakt bier kunt proeven.

Kloveniersdoelen

Bioscoop
Cinema Middelburg is een kleine en gemoedelijke bioscoop in het monumentale gebouw de Kloveniersdoelen. De filmzaal heeft 86 stoelen. Er worden meestal ‘niet-commerciele’ films gedraaid. In het gebouw is ook een modern cafe. De nieuwste speelfilms zijn te zien in CineCity in Vlissingen centrum.

Parkeren

Er zijn twee parkeerkelders in het centrum. Verder zijn er verschillende parkeerterreinen. Een grote parkeerplaats is op het Damplein naast de abdij.

Jachthaven

De jachthaven van Middelburg is gelegen in het centrum aan het Kanaal van Walcheren. De haven bestaat uit verschillende gedeeltes. Tevens is er een watersportwinkel en roeisportvereniging.

Bus & trein

Het treinstation ligt aan de oever van het Kanaal door Walcheren. De trein gaat twee keer per uur richting Roosendaal/Amsterdam en naar Vlissingen.
Het busstation bevindt zich naast het treinstation. Via een scherm kunnen reizigers zien hoe laat hun bus vertrekt naar een van de dorpen op Walcheren. Er gaan ook bussen naar Zierikzee en Terneuzen.

Camping

Er is een stadscamping op 1 km van het centrum. Veel bezoekers die de stad bezoeken verblijven in een hotel, bed & breakfast of in een camping aan de kust.