Winkelen Middelburg

lange delft in middelburg
De Lange Delft is de belangrijkste winkelstraat in Middelburg. Deze voetgangers promenade loopt tussen de Markt en het Damplein. Grootste winkel in de Lange Delft is de HEMA. Op de eerste verdieping is het restaurant. Andere bekende winkels in de Lange Delft zijn de H&M, C&A, Xenos, Bruna, Omoda, Dolcis, Boss, Specsavers, Kruidvat, Douglas, Zeeman, KPN, T-Mobile en Vodafone. Op donderdagavond is het koopavond tot 21.00 uur. De drukste dag doordeweeks in Middelburg is de donderdag. Er is dan een regionale weekmarkt op de Markt.

winkelstraat de Segeerstraat
Drie andere belangrijke winkelstraten zijn de Langeviele (350 meter van Lange Delft), de Segeerstraat (zijstraat van de Lange Delft) en De Nieuwe Burg (op hoek Markt/Lange Delft). Op de foto is de Segeerstraat te zien met op de achtergrond de abdij toren.

Markt Middelburg met stadhuis en terrasjes
Op de Markt staan diverse cafe-restaurants met terrasjes, Casa, boekenwinkel De Drukkery, The Sting, Bomont, Vero Moda, Jack & Jones, Score, Clarks, Amac Apple, Ritel, vis en bakkerij. Het gebouw wat de meeste aandacht trekt op de Markt is het historische stadhuis.

Lange Geere, Korte Geere & Hoge Geere
Tussen de Markt en de Albert Heyn XL zijn drie winkelstraten: de Lange-, Korte- en Hoge Geere. In de Lange Geere zitten Mikro Elektro, Schoenenreus, Kruidvat en winkeltjes. In de Korte Geere zijn kleinere winkels gevestigd. Tussen beide straten in is de overdekte passage Hoge Geere met o.a een koffer/tassenwinkel en banketbakkerij.

Bekende winkels & woonboulevard

Albert Heyn XL zit aan de ringweg op de Pottenbakkerssingel 2. In de A&H is ook de Action gevestigd. Het is ongeveer 300 meter lopen naar de ALDI en Bristol die in het winkelcentrum Achter de Houttuinen zitten. Buiten het centrum is de Mortiere Woonboulevard. Hier zijn gevestigd de Mediamarkt, Groenrijk, Karwei, Praxis, LeenBakker, Kwantum en De McDonalds.

ZEP Middelburg.

Het ZEP Middelburg had een groot attractiepark moeten worden met attracties en winkels. Helaas vielen de bezoekersaantallen behoorlijk tegen waardoor het Nationale Voetbal Museum in 2013 gesloten werd. Het La Place restaurant verhuisde naderhand naar de Mortiere Woonboulevard. De resterende attracties zijn het Mini Mundi attractiepark, indoor golfspel Glow in the Dark, Basis-Fit, speelgoedwinkel Toys XL en het KFC restaurant. De grootste publiekstrekker op het ZEP is het buffetrestaurant Tafelen (dat de plaats innam van La Place). In Tafelen kan men wokken, BBQ, sushi eten en er zijn veel toetjes.

winkelstraat Lange Viele Middelburg
De Langeviele begint bij de Pottenmarkt (Markt) en eindigt na 500 meter bij het historische Renaissance gebouw ‘de Kloveniersdoelen‘. Bij de Kloveniersdoelen is ook de kiosk en aanlegsteiger van Rondvaart Middelburg. In de Lange Viele zitten diverse modewinkels en horeca bedrijven (ijs, lunchrooms).

STAP budget – Gratis thuisstudie?

STAP budget is een geldbedrag van 1000 euro dat men van de overheid mag gebruiken voor scholing. Veel thuisstudie cursussen vallen onder deze nieuwe regeling. De regeling is voor werkenden, werkzoekenden en zzp’ers. Kijk op thuisstudie.net voor meer informatie.

High Tea Zeeland

review High Tea Middelburg – Fletcher Hotel Arneville
review High Tea Middelburg – Fletcher Hotel centrum/treinstation
review High Tea Vlissingen – Fletcher Hotel Arion boulevard

Stedentrip Middelburg & Zeeland

Appartementen Middelburg
Bed & Breakfast Middelburg
Luxe hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen