Stadsfeesten Middelburg 2022


De Stadsfeesten Middelburg 2022 werden gehouden van 10 t/m 12 juni op verschillende locaties in de stad. Vreemd genoeg was er weinig op de Markt te doen. Op Plein 40, Stadshaven en Vismarkt waren podia en traden artiesten op. Op het Abdijplein werd op zaterdag de Zeeuwse Veteranen dag gehouden. Op de Loskade lagen een aantal Hoogaars zeilschepen. In de Stadshaven bij het Havenkantoor (aan de Rouaansekaai) was een terras gemaakt met foodtrucks en een podium.


Vrijdagmiddag om even na 17.00 uur arriveerden ongeveer 30 historische schepen die vanuit Veere naar Middelburg kwamen aanvaren. Op kop van Sail Middelburg 2022 voer de tjalk Vrijbuiter uit Zierikzee met daarachter de Hoop op Zegen.


Tussen 10.00 en 17.00 uur waren er gratis clinics in de haven van zeilen, kanoën en op het supboard. De kinderen konden terecht in het aquapark of de springkussens aan wal. Het zag er leuk uit. De spectaculaire demonstratie flyboarden hebben we helaas gemist.


Gezellig was het op Plein 40 waar het belangrijkste podium stond. Op zondagmiddag trad de Feest Piano op met veel Nederlandstalige muziek. Ook ’s avonds was er live muziek.


De Zeeuwse Veteranendag 2022 was van 13.00 tot 17.30 uur. De ceremonie begon om 14.30 uur met een aantal korte toespraken van de burgemeester en een officier. Hierna volgde een kranslegging en het volkslied. Op het plein stonden verder een aantal legervoertuigen en voor de kinderen een opblaasbare stormbaan.

Evenementen Zeeland

Muziek Festival Aan Zee Vlissingen 2022
Bevrijdingsdag Zeeland 2022
Langste Mosseltafel 2022
Volkoren Middelburg 2022
Bijzonder overnachten Vlissingen & Zeeland