Bijzonder overnachten Zeeland

kasteel westhove domburg stayokay hostel

Bijzonder overnachten Domburg – Kasteel Westhove

In Kasteel Westhove in Domburg is een Stayokay hostel gevestigd (454 reviews, 7.8). Het kasteel met slotgracht en torens dateert uit de 13e eeuw. Het ligt iets buiten het dorp in natuurgebied de Manteling. Van het kasteel naar het strand is ongeveer 600 meter lopen. Er zijn privé kamers voor 2,4 en 6 personen. Vooral kinderen vinden slapen in een kasteel een unieke ervaring. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Slapen in oude veerboot – Vlissingen

Veerboot Koningin Emma hotelboot
Veerboot Koningin Emma werd in 1933 gebouwd door scheepswerf de Schelde. Na lange omzwervingen ligt de veerboot weer op zijn vertrouwde plek in Vlissingen. Veerboot Koningin Emma heeft sinds april 2022 een hotelfunctie met 10 luxe hotelkamers. Kamerfaciliteiten zijn een 2-persoons boxspringbed, badkamer met regendouche en een Nespresso koffiemachine. Wil je een keer slapen op een voormalige veerboot in de binnenstad van Vlissingen? Huisdieren zijn niet toegestaan.

Overnachten in duinen van Zoutelande

Tien Torens Zoutelande
Duinhotel Tien Torens is een uniek hotel dat in de duinen van Zoutelande staat. Er zijn verschillende soorten kamers: Duinlodge Small, Duinlodge Large, Suite (48-52m2, living met keuken), Suite Royale en een Penthouse (3 slaapkamers).

Bijzonder overnachten in stadspoort Middelburg

De Koepoort is een stadspoort in Middelburg
Bijzonder overnachten in een stadspoort? Middelburg had in het verleden acht stadspoorten. Alleen de Koepoort is in zijn geheel bewaard gebleven. In de stadspoort is een appartement met 1 slaapkamer en badkamer. De 97 reviews zijn prima (9.5). Appartement De Koepoort ligt naast de schouwburg. In Middelburg centrum zijn honderden monumentale panden. Dichtbij liggen de abdij en het Zeeuws Museum. Op 50 meter staat een publieke laadpaal voor een elektrische auto. Huisdieren zijn toegestaan.

Bijzonder overnachten in herberg van 500 jaar


Auberge de Campveerse Toren (284 reviews, 8.2) is onderdeel van de vesting van Veere dat uitkijkt over het Veerse Meer. In het pand zit al 500 jaar een herberg! Er zijn verschillende soorten kamers waaronder een torenkamer en een suite bij het meer. De rondvaartboot legt bij de herberg aan. Aan de voorzijde (op zuiden) is een groot buitenterras. Naar de jachthaven en Markt is 50-150 meter. Huisdieren zijn toegestaan.

Slapen in Gevangentoren Vlissingen

Gevangentoren Vlissingen
Een andere bijzondere overnachting is slapen in de Gevangentoren (160 reviews, 9.5) op de boulevard van Vlissingen. De suite is 80 m2 groot en heeft een zithoek, balkon en bubbelbad. Op de benedenverdieping van de Gevangentoren is een restaurant met terras. Het strand ligt op een paar honderd meter. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Slapen in een kerk

Woonhotel Petruskerk Vlissingen
Slapen in een kerk in Vlissingen. Woonhotel Petruskerk Vlissingen (422 reviews, 8.4) bestaat uit 13 moderne appartementen variërend van studio’s tot appartementen met 3 slaapkamers. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar de binnenstad en 15 minuten naar het strand. Op het terrein is ook een vakantiehuis (140m2) met 4 slaapkamers.

Slapen in Watertoren Vlissingen

Watertoren Vlissingen
De gerestaureerde Watertoren Vlissingen dateert uit 1894 en is ideaal als je een groot vakantiehuis zoekt + een bijzondere overnachting. De toren heeft 7 slaapkamers en is geschikt voor groepen tot 16 personen. Er zijn 3 badkamers, 5 toiletruimtes, zithoek, open haard, sauna, speelruimte, vergaderzaal en een tuin van 800 m2. Op 36 meter hoogte is een unieke uitkijktoren. Parkeren is op eigen grond. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Naar het strand is 500 meter en naar de bioscoop en binnenstad 750 meter.

Strandbungalows Vrouwenpolder

De Strandbungalows Vrouwenpolder liggen op het brede zandstrand van Breezand. De chalets hebben 2 of 3 slaapkamers. De huisjes zijn uitgerust met een keuken, badkamer, bank, zithoek, gratis wifi en terras op het balkon.

Slapen in een bijzondere tent

Camping Ginsterveld ligt nabij Burgh-Haamstede. De camping biedt goed uitgeruste chalets met 2/3 slaapkamers, woodlodges en glamping lodges (tot 7 personen). Faciliteiten op het terrein zijn een zwembad, restaurant, snackbar en bar. Hoge reviews scoort slapen in een Safaritent bij Kwadendamme (onder Goes). Is er te weinig plek dan kan er vaak een kleine tent bijgehuurd worden die naast de grote tent wordt opgezet.

Vakantie Zeeland

Hotels met laadpaal elektrische auto
Strandhotels Zeeland