Bevrijdingsdag Zeeland 2022

By | 6 mei 2022

fiets parkeren bij Machinefabriek
Gisteren kon dan eindelijk Bevrijdingsdag Zeeland 2022 gevierd worden. Het festival wordt ieder jaar gehouden in Vlissingen. Het begon rond de middag en duurde tot 00.00 uur. Het festival was dit jaar verplaatst van het Bellamypark naar het terrein rond de Dokhaven. Wij kwamen even na 13.00 uur aan en parkeerden onze scooter bij de Machinefabriek. Hier was een ingang gemaakt naar het parkeerterrein waar het Liberty Dance Stage stond voor de dance muziek.

muntjes kopen
In het begin was het geen probleem om wat muntjes te kopen of een biertje te halen. Een muntje kostte 3 euro en een fleurige plastic beker was eenmalig een half muntje. Ook aan de overkant van het terrein kon je ook drinken kopen.

Liberty Dance Stage Vlissingen 2022
Het terrein van Liberty Dance Stage om een uur of 13.30. Het terrein is nog vrij leeg. De Kunstbende (13-18 jaar) draait house muziek.

Liberty Dance Stage Vlissingen 2022
Het terrein van Liberty Dance Stage maar nu om 17.30 uur. Team Peach was toen bezig met een optreden. Het parkeerterrein naast de Machinefabriek was een goede plek voor dit drukke podium. Het is makkelijk te bereiken en behoorlijk ruim. De organisatie schatte dat in totaal 40.000 bezoekers langs zijn geweest op Bevrijdingsdag Zeeland 2022.

Jan Weugkade 2022
De Jan Weugkade ligt naast de Dokhaven en was veranderd in een festivalterrein. Ik had mijn bedenkingen of het niet te smal was maar alles leek prima te zijn verlopen. Achter de kraan stond het Sena Performers Stage en op het veld naast de Machinefabriek was het Hoofdpodium. De Machinefabriek zelf was gesloten. Er stonden wel foodtrucks en bankjes op de kade.

Sena Performers Stage 2022
Het Sena Performers Stage stond op de Jan Weugkade. Als er een optreden was dan was het wel wat lastiger om verder te lopen over de kade.

hoofdpodium Bevrijdingsdag Zeeland 2022
Het Hoofdpodium lag tussen de Machinefabriek en de stadshuizen van de Ketelmakerij. Het stond tegenover het Sena Performers Stage. Bas de Meijer trapte om 13.00 uur af op het Hoofdpodium met een leuk optreden. ’s Avonds traden hier ook Meau, Duncan Laurence en Roxeanne Hazes op.

Bevrijdingsfestival Zeeland 2022 Oude Markt
Volle bak op de Oude Markt waar de Americanaband Yonder Boys optrad tussen 16.30 – 17.30 uur. Ze zouden later nog twee keer optreden. Op Bevrijdingsdag is de Oude Markt de plek als je van blues, folk en rock houdt.

Zeeland Podium op Bellamypark Bevrijdingsdag Zeeland 2022
Op het Bellamypark stond het Zeeland Podium. Toen wij een terrasje gingen pakken was er housemuziek van de band Kitty Vaeg. Gevolgd door Tarzan & The Beachwaiters die aanstekelijke (rock?)muziek speelden. Op het festivalterrein is (te) weinig plek om te zitten. Omdat het festival verplaatst was van het Bellamypark naar de Dokhaven hoefden de terrassen op het Bellamypark niet te worden afgebroken. In de krant was eerder te lezen dat de horeca op het Bellamypark verdeeld was over de verhuizing van het festival. De restaurants en cafés met grote terrassen vonden het prima maar kleinere zaken hadden liever geen verhuizing gewenst. De organisatie van het evenement verwachtte dat het publiek zou gaan zwerven door de stad. Vandaar misschien dat er weinig zitruimte was gecreëerd op het festivalterrein.

Vlissingen stedentrip

Evenementen Zeeland 2022
Cuisine Machine 2018
Bijzonder overnachten Vlissingen & Zeeland
Hotels Zeeland met familiekamers (enkele hotels in Vlissingen)
Vakantie appartementen Vlissingen