Dokhaven Vlissingen

Dokhaven Vlissingen met nieuwe jachthaven

Dokhaven Vlissingen

De Dokhaven Vlissingen (Het Dok) was vroeger het terrein van voormalig scheepswerf de Schelde. Het casco van de schepen werd aan land gemaakt waarna deze te water werden gelaten in de Dokhaven. Het terrein om de Machinefabriek werd in 2004 door de gemeente Vlissingen aangekocht om ontwikkeld te worden tot een maritiem stadsdeel. In deze nieuwe wijk Scheldekwartier zullen straks meer dan 1000 nieuwe woningen staan.

kraan in Dokhaven Vlissingen
De Dokhaven is samen met de nieuwe Albionkade een mooie aanwinst voor het centrum (een rondje Dokhaven lopen). De grote Scheldekraan komt uitstekend tot zijn recht. Iets verder staat stoomkraan 38. Op de achtergrond is scheepswerf Amels te zien die superjachten bouwt.


Wat er met de Machinefabriek moet gebeuren is nog steeds onzeker. Het gebouw wordt straks opgeknapt maar de definitieve invulling is nog niet bekend. Rechts op de foto is de voormalig Timmerfabriek te zien die omgebouwd is tot 4-sterren Hotel De Timmerfabriek.

Dok van Perry
Het Dokje van Perry is het oudst bestaande droogdok van Nederland. Het ligt aan de zijkant van de Dokhaven. Museumschip De Mercuur heeft hier zijn ligplaats gevonden.

Nieuwbouw in Dokhaven

nieuwbouw Dokhaven - appartementen Ketelmakerij
Het project Bestevaer (tegenover het Dokje van Perry) werd een paar jaar geleden voltooid. Deze woningen en appartementen kijken uit over de Dokhaven. Iets verderop liggen de seniorenappartementen en het woonzorgcentrum Scheldehof. Op de foto woonproject de Ketelmakerij die aan de Jan Weugkade ligt.

Jachthaven

De nieuwe jachthaven in het Dok in Vlissingen telt iets minder dan 100 ligplaatsen. Hiervan zijn 57 voor vast gebruik en 40 plaatsen voor recreanten. Dichtbij het Dok ligt de Schelde jachthaven en aan de Westerschelde ligt de Michiel de Ruijter jachthaven. Het witte gebouw op de achtergrond is scheepswerf Amels die superjachten maakt.

Stedentrip Vlissingen

Goedkope hotels Vlissingen
Bijzonder overnachten Vlissingen
Hotels boulevard Vlissingen
Bed en Breakfast Vlissingen
Kop van het Dok
Voormalig veerboot Koningin Emma (hotelboot)