Machinefabriek Vlissingen

Machinefabriek Vlissingen
De Machinefabriek is een oude fabriekshal van voormalig scheepswerf De Schelde. Vroeger werden hier de motoren voor de schepen gefabriceerd. Het gebouw dateert uit 1919 en is gevestigd in het Scheldekwartier Vlissingen. Voor het imposante gebouw ligt de Dokhaven met het Dokje van Perry. Sinds 2004 is de gemeente Vlissingen eigenaar van het Scheldekwartier waar ook de Machinefabriek onder valt. Op het terrein worden meer dan 1000 woningen en appartementen gebouwd. De Machinefabriek blijft behouden maar er is nog geen definitieve bestemming voor gevonden. De Zware Plaatwerkerij is verbouwd tot verzorgingstehuis Scheldehof. De Timmerfabriek is al gerenoveerd maar wordt opnieuw verbouwd tot een 4-sterren hotel.

Machinefabriek 1919

machinefabriek evenement
In de Machinefabriek werden voorheen evenementen georganiseerd zoals het foodtruck festival Cuisine Machine in 2018. De Lasloods is na de renovatie de nieuwe evenementenlocatie geworden. De Machinefabriek wordt nog slechts sporadisch gebruikt.

Stoomkraan Vlissingen

Op 100 meter van de Machinefabriek staat stoomhijskraan nummer 38. De kraan werd door een groep vrijwilligers volledig gerestaureerd.
Stedentrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Strandhotels Zeeland