Ketelmakerij Vlissingen

De Ketelmakerij Vlissingen - appartementen en kadewoningen
Ketelmakerij is een nieuwbouw project in het Scheldekwartier Vlissingen. Het omvat 60 woningen en 26 appartementen van verschillende types.


De woningen aan de Jan Weugkade hebben de beste plek. Zij kijken uit over de Dokhaven. Op de achtergrond de grote Scheldekraan die voor de voormalige Machinefabriek staat.

Willem Ruysstraat wonen in Ketelmakerij
Er staan ook woningen aan de achterzijde, aan de Willem Ruysstraat. Via een afgesloten poort – alleen voor bewoners – komt men op een binnenplaats.

Locatie
De nieuwbouwhuizen van de Ketelmakerij liggen op een gewilde locatie dichtbij het centrum van Vlissingen. De belangstelling om er een huis te koop is groot. Het is slechts enkele minuten lopen naar de winkels op het Scheldeplein en de Walstraat. Via de Willem Ruysstraat is men snel bij de Keersluisbrug (Middelburg, Goes).

Ketelmakerij & Machinefabriek

Machinefabriek met Timmerfabriek Vlissingen
De voormalige machinefabriek dateert uit 1919 en ligt naast woonproject De Ketelmakerij. Scheepswerf De Schelde bouwde in 1881 een grote hal waar zowel de machinefabriek als ketelmakerij in gevestigd waren. Vanwege de grote groei werd in 1911 besloten om een nieuw pand te bouwen voor de machinefabriek. Het gebouw van de ketelmakerij werd in 1987 gesloopt. In de machinefabriek worden soms activiteiten georganiseerd maar men is het er nog niet over eens wat er met het gebouw moet gebeuren. De gemeente is eigenaar van de grond en het pand. Het gebouw van de Zware Plaatwerkerij werd in 2014 verkocht aan WVO Zorg. Die realiseerde er woonzorgcentrum Scheldehof in en een verpleeghuis voor ouderen.

Scheldekwartier

– Zware Plaatwerkerij (zorgcentrum Scheldehof + seniorenappartementen)
Bestevaer (stadshuizen en appartementen voor het Dok van Perry)
Dok van Perry (historisch droogdok)
Foto’s van Broederband, de Vesting en de Hofjes

Nieuwbouw Vlissingen

Claverveld Vlissingen
Nieuwbouw Ravesteynplein Vlissingen
Souburg-Noord
– Aan de Singel (appartementen op terrein van Prins Glas)