Ketelmakerij Vlissingen

Ketelmakerij Vlissingen
Ketelmakerij is een nieuwbouw project in het Scheldekwartier Vlissingen. Het omvat 60 woningen en 26 appartementen van verschillende types. De woningen staan aan de historische kade van de Dokshaven (Het Dok). Op de foto staan de woningen van fase 1. Deze zijn al grotendeels verkocht. De bouw van Fase 2 zal binnenkort beginnen maar de verkoop is al in volle gang. Een aantal van de woningen in fase 2 staan ook aan het Dok. Ongeveer 4 kadewoningen zijn nog beschikbaar (in november 2019). De straat voor de kadewoningen heet de Jan Weugkade. Aan de achterzijde loopt De Willem Ruysstraat. Hier zijn nog een aantal eengezinswoningen te koop. Er is ook nog nog een fase 3 waarvan de koop nog moet beginnen.

Ketelmakerij & Machinefabriek

Op de foto bovenaan: het gebouw met de blauwe puntdaken is de voormalige machinefabriek. Dit gebouw dateert uit 1919 en er wordt door de gemeente Vlissingen een herbestemming voor gezocht. De oude torenkraan die ernaast staat is gerestaureerd. In 1881 bouwde scheepswerf Kon. Mij. De Schelde een gebouw waar destijds zowel de machinefabriek als ketelmakerij in waren gevestigd. Vanwege de grote groei werd in 1911 besloten om een nieuw gebouw te bouwen voor de machinefabriek. Het gebouw van de ketelmakerij werd in 1987 (en in de jaren erna) gesloopt. In de machinefabriek worden soms activiteiten georganiseerd maar men is het er nog niet over eens wat er met het gebouw moet gebeuren. De gemeente is eigenaar van de grond en het pand. Het gebouw van de Zware Plaatwerkerij werd in 2014 verkocht aan WVO Zorg. Die realiseerde er woonzorgcentrum Scheldehof in en een verpleeghuis voor ouderen.

Kop van het Dok

WVO Zorg gaat op de Kop van het Dok 3 woontorens bouwen van in totaal 182 woningen. Deze woningen zullen bestaan uit 83 sociale huurappartementen, 63 koopappartementen en 36 huurappartementen. Onder de woontorens komt een woonlaag van 3 verdiepingen. De bewoners van dit nieuwe wooncomplex kunnen straks gebruik maken van de faciliteiten in Scheldehof. Een loopbrug zal beide centra verbinden. Er komt ook een loopbrug naar de parkeergarage op het Scheldeplein. De bouw van het nieuwe wooncomplex zal in 2020 starten en in 2021/2022 opgeleverd worden.


De nieuwbouwhuizen van de Ketelmakerij liggen op een gewilde locatie dichtbij het centrum van Vlissingen. De belangstelling om er een huis te koop is groot. Het is slechts enkele minuten lopen naar de winkels op het Scheldeplein en de Walstraat. Via de Willem Ruysstraat is men snel bij de Keersluisbrug (Middelburg, Goes).

Hotels Vlissingen

Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland