Ketelmakerij Vlissingen

De Ketelmakerij Vlissingen
Ketelmakerij is een nieuwbouw project in het Scheldekwartier Vlissingen. Het omvat 60 woningen en 26 appartementen van verschillende types. De woningen staan aan de historische kade van de Dokhaven (Het Dok). De straat voor de kadewoningen heet de Jan Weugkade. Aan de achterzijde loopt De Willem Ruysstraat.

Locatie
De nieuwbouwhuizen van de Ketelmakerij liggen op een gewilde locatie dichtbij het centrum van Vlissingen. De belangstelling om er een huis te koop is groot. Het is slechts enkele minuten lopen naar de winkels op het Scheldeplein en de Walstraat. Via de Willem Ruysstraat is men snel bij de Keersluisbrug (Middelburg, Goes).

Ketelmakerij & Machinefabriek

Machinefabriek met Timmerfabriek Vlissingen
De voormalige machinefabriek dateert uit 1919 en ligt naast woonproject De Ketelmakerij. Scheepswerf De Schelde bouwde in 1881 een grote hal waar zowel de machinefabriek als ketelmakerij in gevestigd waren. Vanwege de grote groei werd in 1911 besloten om een nieuw pand te bouwen voor de machinefabriek. Het gebouw van de ketelmakerij werd in 1987 gesloopt. In de machinefabriek worden soms activiteiten georganiseerd maar men is het er nog niet over eens wat er met het gebouw moet gebeuren. De gemeente is eigenaar van de grond en het pand. Het gebouw van de Zware Plaatwerkerij werd in 2014 verkocht aan WVO Zorg. Die realiseerde er woonzorgcentrum Scheldehof in en een verpleeghuis voor ouderen.

Kop van het Dok

de ketelmakerij vlissingen met dokhaven
WVO Zorg gaat op de Kop van het Dok 3 woontorens bouwen van in totaal 182 woningen. Deze woningen zullen bestaan uit 83 sociale huurappartementen, 63 koopappartementen en 36 huurappartementen. Onder de woontorens komt een woonlaag van 3 verdiepingen. De bewoners van dit nieuwe wooncomplex kunnen straks gebruik maken van de faciliteiten in Scheldehof. Een loopbrug zal beide centra verbinden. Er komt ook een loopbrug naar de parkeergarage op het Scheldeplein. De bouw van het nieuwe wooncomplex zal in 2020 starten en in 2022 opgeleverd worden.