Kop van het Dok Vlissingen

Kop van het Dok Vlissingen met Scheldehof
Kop van het Dok is een appartementencomplex dat uit 3 woontorens bestaat met in totaal 182 appartementen. Opdrachtgever is WVO zorg dat woonzorgcentrum Scheldehof beheert naast Kop van het Dok. Via een loopbrug kunnen bewoners straks van de woontorens naar het woonzorgcentrum lopen en gebruik maken van de faciliteiten en zorgvoorzieningen aldaar. Toren Dok I ligt het dichtst bij Scheldehof en hierin kan men appartementen huren. Het middelste gebouw (Dok II) is het hoogst met 17 verdiepingen en kijkt frontaal over de Dokhaven Hier werden destijds grote schepen te water gelaten. Dok III telt 11 verdiepingen en heeft zijdelings zicht op de Dokhaven. Beide woontorens (II en III) bestaan geheel uit koopappartementen.


De ligging is uitstekend. De Walstraat en Scheldeplein liggen direct achter het complex. Op de foto rechts de lunchroom die op de hoek van de Walstraat ligt tegenover de H&M. In Dok I komen zowel sociale huurappartementen als huurappartementen in de vrije sector. Op de website van WVO Zorg staat dat de woningen bedoeld zijn voor senioren en mensen die zorg nodig hebben.

Kop van het Dok met parkeergarage
De woontorens van Kop van het Dok in aanbouw (maart 2022). Links Dok III die het kleinst is met 36 koopappartementen. Dok II telt 65 koopappartementen. Rechts de parkeergarage van het Scheldeplein. In Dok III waren in maart 2022 nog een aantal appartementen te koop voor prijzen tussen de 310.000 – 332.000 VON.
Scheldekwartier Vlissingen

Machinefabriek Vlissingen (bestemming nog onbekend)
Timmerfabriek Vlissingen (wordt een 4-sterren hotel)
Kadeherstel Dokhaven (nieuwe damwanden)
Stoomkraan De Schelde (staat naast Machinefabriek)
Oude veerboot Koningin Emma (hotelboot met 10 kamers)
Bestevaer (stadshuizen en appartementen)
Dok van Perry (historisch droogdok)
Ketelmakerij (koopwoningen en appartementen naast Machinefabriek)
Broederband, de Vesting en de Hofjes