Kop van het Dok Vlissingen

Kop van het Dok Vlissingen

Kop van het Dok is een appartementencomplex dat uit 3 woontorens bestaat met in totaal 182 appartementen. Opdrachtgever is WVO zorg dat woonzorgcentrum Scheldehof beheert naast Kop van het Dok. Via een loopbrug lopen bewoners van de woontorens naar het woonzorgcentrum en maken gebruik van de faciliteiten en zorgvoorzieningen aldaar.

Woontoren Dok I ligt het dichtst bij verzorgingstehuis Scheldehof en hierin kan men appartementen huren als men een zorgindicatie heeft. Het middelste gebouw (Dok II) is het hoogst met 17 verdiepingen en kijkt frontaal over de Dokhaven Hier werden destijds grote schepen te water gelaten. Dok III telt 11 verdiepingen en heeft zijdelings zicht op de Dokhaven. Woontorens II en III bestaan beiden geheel uit koopappartementen.

Appartement – sociale huur & vrije sector

In Dok I zijn zowel sociale huurappartementen als huurappartementen in de vrije sector. Op de website van WVO Zorg staat dat de woningen bedoeld zijn voor senioren en mensen die zorg nodig hebben. De woningen zijn een tussenvorm tussen verpleeghuiszorg en geheel zelfstandig wonen. De appartementen in de sociale sector kosten ongeveer €784 per maand excl. servicekosten. De huurprijs van de appartementen in de vrije huur sector is € 1155 per maand excl. servicekosten. Er zijn ook enkele appartementen met een oppervlak van 109 m2 en deze kosten € 1375 per maand excl. servicekosten.

Ligging in hartje centrum

De ligging is uitstekend. De Walstraat en Scheldeplein liggen direct achter het complex.

Kop van het Dok met woontoren en parkeergarage
Kop van het Dok telt 3 woontorens. Dok III is het kleinst met 36 koopappartementen. Deze toren ligt naast parkeergarage Scheldeplein. In Dok III waren in maart 2022 nog een aantal appartementen te koop voor prijzen tussen de 310.000 – 332.000 VON.

Scheldekwartier Vlissingen

Machinefabriek Vlissingen (bestemming nog onbekend)
Timmerfabriek Vlissingen (wordt een 4-sterren hotel)
Kadeherstel Dokhaven (nieuwe damwanden)
Stoomkraan De Schelde (staat naast Machinefabriek)
Oude veerboot Koningin Emma (hotelboot met 10 kamers)
Bestevaer (stadshuizen en appartementen)
Dok van Perry (historisch droogdok)
Ketelmakerij (koopwoningen en appartementen naast Machinefabriek)
Broederband, de Vesting en de Hofjes