Scheldehof Vlissingen

By | 13 november 2017

Afgelopen zaterdag was er een open dag in het nieuwe woonzorgcentrum Scheldehof Vlissingen. Het nieuwe gebouw is gehuisvest in de voormalige plaatwerkerij op het Scheldeterrein. Er is drie jaar lang aan gewerkt en het resultaat is er ook naar. Veel mensen lieten zich de kans niet onbenut om eens even een kijkje te nemen hoe het er binnen uit ziet.

Restauratie + nieuwbouw
Het gedeelte dat publiekelijk open was gesteld op de open dag was het zorgcentrum. De komende tijd zullen groepjes bewoners van het oude gebouw (aan het Stadhuisplein) verhuizen naar het nieuwe gebouw op het Scheldeterrein. Er bevinden zich 91 appartementen in het nieuwe gebouw. Naast het woonzorgcentrum zijn 54 nieuwe seniorenappartementen gebouwd. Veel mensen hadden belangstelling voor de nieuwbouw. Ik hoorde iemand zeggen dat 500 mensen zich hebben ingeschreven voor deze seniorenappartementen. De ligging is natuurlijk ook top zo midden in de binnenstad.

scheldehof en seniorenappartementen
Links de nieuwbouw met de 52 seniorenappartementen en rechts woonzorgcentrum Scheldehof

oude kraan in scheldehof
De plaatwerkerij is zeer grondig gerenoveerd. Alleen het stalen frame is behouden. De oude ijzeren palen zijn goed te zien in het dak op de derde verdieping. Ook is er een oude kraan behouden in de entree.verdieping in scheldehof
Er is veel ruimte in het gebouw. Verschillende appartementen mochten bezichtigd worden. De kamers (die wij zagen) bestaan uit een grote kamer waar zowel het bed als het woongedeelte is. Dit wordt afgescheiden met een open meubel. De badkamers zijn ruim gemaakt en zodat bewoners in een rolstoel makkelijk binnen kunnen rijden. Op de begane grond zijn kleinere appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Veel appartementen hebben een mooi uitzicht op de stad of het Dok.

kamer in scheldehof
Uitzicht op de stad. Op de achtergrond is nog net de St. Jacobstoren te zien

serre binnentuin
De serre met aangrenzend het buitenterras en de tuin

achterkant van zorgcentrumscheldehof vlissingen
De achterkant van Scheldehof aan de Vrijgang (50 meter van Walstraat)

Tags: Scheldehof, Vlissingen, woonzorgcentrum, seniorenappartementen, zorgcentrum, dakkapel, dak
Vlissingen hotels, strand Vlissingen, hotel boulevard Vlissingen, Dishoek hotels, Bed en breakfast Vlissingen, Luxe hotels Zeeland