Dishoek

strand Dishoek, Zeeland Zeebries strandpaviljoen

Dishoek

is een klein dorpje met een paar honderd inwoners pal aan de duinen. Het ligt dichtbij Koudekerke (2,5km) en Vlissingen. Er zijn verschillende hotels, appartementen en een vakantiepark. Op het strand van Dishoek zijn drie strandpaviljoens en een strandwachtenpost met EHBO en toiletten. De strandwacht verhuurt tevens strandstoelen, parasols en windschermen. Naar het centrum van Vlissingen en Middelburg is ongeveer 6-8 kilometer rijden. De belangrijkste duinovergang van Dishoek is bij de strandwachtenpost.

Dishoek hotels

Een modern hotel in Dishoek is Hotel Zeeuws Licht I Kloeg Collection. Er is keuze uit Superior – en Deluxe kamers, Loft, Suite met sauna (2 personen, keuken, woonkamer), Junior Suite, en Suites met 2 slaapkamers, woonkamer en keuken (max 4 personen).

Eetcafe Pension Duinlust is een romantisch onderkomen in een oude villa met 8 kamers en een gezellig zonneterras. Het pension staat recht tegenover de belangrijkste duinovergang naar het strand. Hof aan Zee bestaat uit 10 vakantiehuisjes. Het wandelpad naar zee is 400 meter. Bed & Breakfast Dishoek heeft 5 verschillende kamers en 247 reviews (8.9). Aan de rand van Dishoek (tegenover een duinovergang) ligt het 4-sterren Golden Tulip Strandhotel Westduin

Vakantiepark Dishoek met villa’s

Noordzee Résidence is een vakantiepark in het centrum van Dishoek dat in 2016 geopend werd. Het is een niet al te groot vakantiepark zodat u binnen 1 minuut lopen bij de duinovergang staat die naar het mooie strand van Dishoek voert. De grootste vakantievilla’s hebben 4 slaapkamers en zijn geschikt tot 8 personen. Gratis parkeren en gratis wifi. Bij Brasserie Het Strandhuys (naast het park) is een oplaadpunt voor elektrische auto’s.
vakantiepark noordzee residence

Appartement Dishoek & villa met sauna

Dishoek is de laatste twee jaar sterk veranderd. Er is een compleet nieuw vakantiepark gebouwd en er zijn ook nieuwe panden verrezen tegenover het vakantiepark. Hierin zijn gevestigd de luxe appartementen van Duinhof. Deze superior appartementen hebben 3 slaapkamers en een sauna. Appartement Randduin Bed by the Sea ligt in Dishoek dichtbij het strand. Het deluxe appartement (105 m2) heeft 3 slaapkamers, woonkamer, volledig uitgeruste keuken en een terras met tuinmeubelen.
Villa de Zwaan ligt op 10 minuten lopen van de duinovergang aan de Zwaanweg. De villa heeft 6 slaapkamers en een sauna.

Strand & accommodatie

De grootste attractie van Dishoek is het brede zandstrand, de zee en de duinen. Op het strand staan strandhuisjes en een aantal strandpaviljoens. Bij de belangrijkste duinovergang (bij strandpaviljoen Kaapduin) is een duurzame strandwachtenpost met openbare toiletten. Bij de post worden ook strandstoelen, parasols en windschermen verhuurd. Het zandstrand loopt langzaam af in zee en is ideaal voor kleinere kinderen. De toegangsweg naar het strand is breed maar wel steil. De strandwacht heeft een elektrisch karretje en hiermee rijden ze wel eens om ouderen over de steile duinovergang te helpen.

Camping

Er liggen een aantal campings in de buurt van het dorp. De bekendste is de vier sterren Camping Dishoek die direct aan de duinen is gelegen. Via de houten trap over de duinen is men snel op het strand.

Cafe en restaurant
Op het strand zijn enkele strandpaviljoens. Op het pleintje voor de duinovergang is een cafe-restaurant met terras. Iets verderop is een cafetaria met terras. In Zoutelande (4km) zijn meer horeca gelegenheden zoals de bekende jongerendisco JoJo.

Wandelen over de duinen

In de zomer is het drukste gedeelte van het strand bij de duinovergang/strandpaviljoen Kaapduin. Echter als men de moeite neemt om tweehonderd meter verder te lopen dan is het al een stuk rustiger. Over de duinen loopt een wandelpad van betonnen platen. Men kan hierdoor genieten van mooie uitzichten over het strand en de zee. Op de top van duinovergang Kaapduin is een herdenkingsmonument voor de gevallen geallieerde soldaten tijdens de bevrijding van Walcheren in 1944.

Fietsen

De fietspaden langs de duinen zijn alleen voor fietsers, elektrische scooters en wandelaars. Gewone scooters mogen op deze paden niet rijden maar moeten over fietspaden een paar honderd meter verderop.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust
Design hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Zoutelande hotels
Renesse hotels