Renesse

By | 15 november 2015

Renesse
strand Renesse, Zeeland

Renesse is een populaire bestemming op het eiland Schouwen-Duiveland. Er zijn verschillende soorten stranden in Renesse. De stranden voor families en natuur liggen het dichtst bij het centrum. Stranden voor watersport zijn te vinden op de Brouwersdam. Het nudisme strand ligt naast het strand voor de extreme sporten.

hotel de Zeeuwse Stromen in Renesse

Hotels Renesse
Vier sterren Hotel de Zeeuwse Stromen Renesse ligt op 300m van het strand. Het heeft een binnen- en een buitenzwembad, wellnesscentrum met stoombad en sauna. Het Fletcher Landgoedhotel ligt bij een 14e-eeuws kasteel. Gasten waarderen vooral de locatie dichtbij de duinen. Drie sterren hotel De Vier Seizoenen heeft slechts 8 kamers maar klanten waarderen het met ‘fantastisch'(9.0).

jeugdcamping Renesse

Campings
Veel jongeren komen naar een van de jongerencampings. Maar er zijn natuurlijk ook familiecampings zoals Camping Julianahoeve, Oase en de Wijde Blick.
– Jongerencamping Elzenhof
– Duin en Strand (grootste jongerencamping)
– Jeugdcamping De Duinhoeve

camping de wijde blick Renesse

Chalets & vakantiepark
Op Camping De Wijde Blick worden chalets verhuurd voor 2, 4 of 6 personen. Het ontbijt wordt bezorgd op de kamer! Er is op het terrein een binnenzwembad. Hoge reviews (8.7) voor deze camping. Vakantiepark Schouwen biedt chalets en bungalows aan die op 500 meter van het centrum liggen. Op het vakantiepark is een restaurant, bar, speeltuin en entertainment team. Op Camping de Brem worden luxe bungalows verhuurd die 4 slaapkamers (tot 8 personen) hebben.

centrum

cafe, club & discotheken
– Disco Trinity: dansclub met thema avonden
– Bar dancing One11
– Bar Disco Pigalle: feestavonden, dj,s
– Discotheek Pinky
– Club La Costera
Club Four
– Cabanaz: club met house music en restaurant
– Feestcafe De Zoom
– Muziek cafe de Stulp: 4 barren, dansvloer, dj’s
– ‘t Cafeetje: terras, biljart, rock, feestmuziek
– Cafe ‘t Lub: rock cafe

transferium

parkeren
Net buiten Renesse centrum is een transferium: gratis parkeren voor 900 auto’s met gratis vervoer naar het strand (Mei-September). Voor het transferium is het VVV gebouw met schone wc’s. 50 Meter verderop is een fietsverhuur bedrijf (open van 1 April – 1 November).

supermarkt
– Jumbo, Wilhelminaweg 1
– Spar Camping International
– Recra supermarkt Hoogenboomlaan 7a
– Fennet’s supermarkt, Hoogenboomlaan 42a

bus, trein & taxi
Er zijn geen treinen op Schouwen-Duiveland. Er rijden verschillende lijndienst bussen vanaf het transferium. Site 9292 heeft een real-time overzicht van bussen die vanaf het transferium vertrekken.Geef een reactie