Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede centrum
Burgh-Haamstede is een plaats op het eiland Schouwen-Duiveland. Het bestaat uit twee dorpen: Burgh en Haamstede. In het verleden maakten Burgh en Haamstede deel uit van de gemeente Westerschouwen (samen met Renesse, Noordwelle en Serooskerke). Sinds 1997 valt het gehele eiland onder de gemeente Schouwen-Duiveland. Burgh-Haamstede heeft thans 4300 inwoners. Dit zijn er een stuk meer als het bekende Renesse (1450 inwoners) dat zo’n 6 km verderop ligt. De hoofdplaats van Schouwen-Duiveland is Zierikzee (11.350 inwoners).

Nieuw-Haamstede
De afstand van het centrum van Haamstede naar het strand is zo’n 3-4 kilometer. Nieuw-Haamstede is een buurtschap dat dichtbij het strand ligt. Hotel de Torenhoeve ligt hier op 500 meter van het strand. Fletcher Hotel Burgh-Haamstede ligt ook in Nieuw-Haamstede maar wat verder van het strand. Beide zijn populaire strandhotels.

grand cafe in Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede trekt veel toeristen in het voorjaar en de zomermaanden. Rondom het plaatsje liggen diverse campings en vakantieparken. Ook zijn er verschillende hotels, B&B’s, appartementen en pensions. In het gezellige centrum staat een grote kerk met winkels, restaurants en terrasjes.


Slot Haamstede is een oud kasteel dat in het centrum van Haamstede ligt. Het kasteel is eigendom van een familie en kan niet bezichtigd worden. Er zijn wel georganiseerde wandelingen mogelijk door het bijbehorende bosterrein.


Hotel Bom (op de foto) is een familiehotel in het centrum van Haamstede. Het ligt dichtbij het kasteel. De accommodatie biedt tweepersoonskamers en een appartement met 2 slaapkamers plus een slaapbank. Grand Hotel Ter Duin heeft de meeste reviews en vaak ook de laagste prijzen. B&B Bouwmanshoeve scoort het hoogst in de reviews met een 9.2. Een bijzondere overnachting is een verblijf in een woodlodge of glamping lodge op Camping Ginsterveld.

Hotels & chalets
Grand Hotel Ter Duin (2333 reviews, 7.8)
Fletcher Hotel Burgh-Haamstede (1035 reviews, 7.2)
Hotel de Torenhoeve (864 reviews, 8.1)
Hotel Bom (337 reviews, 7.4)
Camping Ginsterveld (257 reviews, 8.8)
Hotel Restaurant Sence (171 reviews, 7.6)

Bed & Breakfast
B&B Bouwmanshoeve (191 reviews, 9.2)
BB Plompetorenzicht (197 reviews, 8.1)
t Laege Uus (176 reviews, 8.9)
Huize Eigen Wijze (83 reviews, 8.4)

Vakantie Zeeland

Luxe hotels Zeeland
= Strandhotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen