Zierikzee

By | 13 november 2015

[one_half]zierikzee zuidhavenpoort
brug zierikzee[/one_half]
[one_half_last]Zierikzee ligt op Schouwen-Duiveland en heeft ongeveer 10500 inwoners. Met zijn 570 officiele monumenten is het een van de belangrijkste monumenten steden in Nederland. Alle monumenten liggen dicht bij elkaar en zijn gemakkelijk te belopen. Het plein in het centrum van Zierikzee heet het Havenplein. Het gedeelte erachter met begroeiing heet Havenpark. Op het Havenplein/Havenpark zijn terrasjes, parkeerplaatsen, winkels, banken met pin-automaten en hotels. Van het Havenpark kan men naar de Oude Haven lopen waar verschillende historische boten liggen afgemeerd.
In de Appelmarkt, Mol en Poststraat zijn diverse winkels zoals de Hema en het postkantoor. Op het einde van de Poststraat is de monumentale Nieuwe Kerk/Grote Kerk. [/one_half_last]

oude haven

grote kerk

hotels Zierikzee

Hotel Zierikzee is in het centrum van Zierikzee; gasten kunnen gratis parkeren en hebben gratis Wifi. Hotel Grandcafe De Wildeman is gelegen op het gezellige Havenplein dat het middelpunt is van de stad. Het hotel heeft een tuin en terras en een restaurant. Gasten van bed & breakfast De Oude Haven zijn erg tevreden want deze accommodatie heeft de hoogste reviews (9.6).

campings
Camping Zierikzee ligt aan de rand van het stadje op 15 minuten lopen van het oude centrum. Camping Kloet is een echte familiecamping in het centrum dichtbij de jachthaven.

uitgaan & restaurants
Er zijn diverse restaurants, eetcafe’s en snackbars in het centrum. Ook zijn er verschillende cafe’s. Fietsers kunnen bij bruin Cafe de Gekroonde Suikerbiet terecht voor het opladen van accu’s van elektrische fietsen. Club de Steeg is een bar dancing in de Beddeweeg straat. Naar de jongerencafe’s en discotheken van Renesse is ongeveer 13 km rijden.

haven park

parkeren
In de binnenstad is betaald parkeren. Buiten de binnenstad is het parkeren gratis.

bus, trein & veerboot
Er zijn geen treinen op Schouwen-Duiveland. Naar en vanuit Zierikzee varen in de zomermaanden drie veerboten. Het busstation is net buiten het oude centrum. Naar badplaats Renesse gaat overdag 2 x per uur een bus. Afstand is 15 km, 20 minuten rijden.
interliner bus 395 van busmaatschappij Connexxion rijdt naar Rotterdam Zuidplein.
Bus 133 rijdt tussen Oude Tonge, Bruinisse, Zierikzee, Noordwelle, Renesse, Haamstede en Middelburg.

centrum monumenten panden

Vakantie Zeeland

Luxe hotels Zeeland
= Strandhotels Zeeland
Renesse hotels
Domburg hotels en appartementen

Geef een reactie