Zoutelande

de badplaats ligt pal achter de duinen de Langstraat in Zoutelande met zijn restaurants en terrasjes

Zoutelande

Zoutelande behoort tot de gemeente Veere en heeft ongeveer 1650 inwoners. Door zijn ligging aan de stranden trekt deze populaire badplaats elk jaar duizenden toeristen. Veel gasten verblijven in vakantiehuisjes, campings of in hotels. De Langstraat is in Zoutelande de belangrijkste straat van het dorp. De straat loopt door het dorp en achter de dijk. Er zijn diverse eetcafe’s en restaurants met terrasjes. Discotheek Jo Jo ligt in het centrum van Zoutelande en staat bekend op heel Walcheren als de disco voor jongeren van 14-20 jaar. Discotheek de Hooizolder ligt tussen Zoutelande en Westkapelle op 3 km afstand.

zoutelande duinen zoutelande strand

Strand en de zee

Hoofdattractie is het lang gestrekte strand achter de duinen. De zandstranden zijn breed en lopen langzaam af in zee. Er zijn verschillende strandpaviljoenen nabij Zoutelande. Men kan ook kilometers lang wandelen over de duinen of het strand naar Dishoek en Vlissingen. Met de bus kan men dan weer terug reizen.

hotel de distel in zoutelande beach beach hotel

Zoutelande hotels

Er zijn ongeveer 17 hotel accommodaties die bijna allemaal op korte loopafstand liggen van het strand en de zee. Vier-sterren Hotel de Distel ligt in het centrum en pal achter het duin. Gasten hoeven alleen de korte trap naast het hotel op te lopen om bovenaan het duin te komen. Dichtbij ligt 2-sterren Duinhotel Haga dat eveneens direct achter het duin ligt. Duinhotel Zomerlust is een modern hotel op 500 meter van het centrum. Gasten zijn erg tevreden over deze accommodatie (8.5). Via een pad door de duinen komt men op het strand. Iets verderop ligt het Beach Hotel dat 68 hotelkamers heeft met balkon of terras. Hotel faciliteiten zijn een welness en een eigen restaurant.

Vakantiepark Zoutelande

Vakantiepark De Meerpaal is een camping resort en verhuurt diverse verschillende types chalets (4-6 personen). Het vakantiepark ligt aan de rand van Zoutelande en is ideaal voor gezinnen met kinderen. Kleine kinderen zullen zich prima vermaken in de waterspeeltuin waarin een groot speelschip staat opgesteld.

bunkermuseum
Het Bunkermuseum bestaat uit twee bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. De ene bunker is een manschappenbunker die bij de ingang van het strand staat. De ander is een observatiebunker die op de top van het duin ligt (45 meter). Op het dak heeft men een schitterend uitzicht over de duinen, strand en de zee.
Fietstochten
Wandelen
Speeltuin

Winkelen

Een aantal winkels in het dorp zijn de EMTE supermarkt, bakkerij, slijterij en een cadeaushop. De A&H XL in Middelburg is makkelijk te bereiken vanuit Zoutelande.

Evenementen

Zoutelande kent een aantal evenementen die jaarlijks worden georganiseerd. Dit zijn o.a de Kustmarathon, de Avondvierdaagse, Reddingsbootdag, toeristenmarkt, Kunstroute, Zoutelande zingt aan Zee en de Strandcross.

Gratis Wifi

De gemeente Veere heeft in 2011 een gratis Wifi netwerk gestart. Er zijn in Zoutelande twee hotspots. Een in de Langstraat (terrasjes) en een tweede op het Willibrordusplein (kerk, Hotel de Distel). Inloggen is eenvoudig. Zoek naar beschikbare Wifi-netwerken, selecteer “Free Wifi” en druk op de rode login button. Het gratis Wifi netwerk is inmiddels verder uitgerold in Zeeland: begin 2016 telde het netwerk 175 gratis hotspots.

Parkeren, bank, kerk

Een toerisme kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum op Bosweg 2. In hetzelfde pand is ook het postkantoor. Dichtbij is de bank en de Sint Catharina Toeristenkerk. Er zijn drie kerken in Zoutelande. parkeren kan op een groot parkeerterrein aan de rand van het dorp direct naast de duinen. Een tweede parkeerplaats is in het dorp bij Hotel Tien Torens aan het Wulkpad.

Bus & trein

De bus rijdt tussen het treinstation van Middelburg en Domburg en doet Zoutelande aan. Reistijd van Middelburg naar Zoutelande is ongeveer 27 minuten. Er zijn treinstations in Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg. De trein rijdt 2x per uur van/naar Roosendaal/Amsterdam.