Zoutelande

Zoutelande Zeeland

Zoutelande

Zoutelande behoort tot de gemeente Veere en heeft ongeveer 1650 inwoners. Door zijn ligging aan het strand is het een populaire badplaats. Veel gasten verblijven in hotels, appartementen, vakantiehuisjes en campings.

Zouteland Langstraat met terrasjes, restaurants en winkels
De Langstraat is de belangrijkste straat van het dorp met terrasjes, restaurants, winkels en snackbar. De straat ligt direct achter de dijk.

Strand Zoutelande in Zeeland
Hoofdattractie is het lang gestrekte strand achter de duinen. De zandstranden zijn breed en lopen langzaam af in zee.

brede zandstrand van Zoutelande
Er zijn verschillende strandpaviljoenen nabij Zoutelande. Men kan ook kilometers lang wandelen over de duinen of het strand naar Dishoek en Vlissingen. Met de bus kan men dan weer terug reizen.

Zoutelande hotels

De meeste hotel accommodaties liggen op korte loopafstand van het strand en de zee. Beach Hotel Zoutelande (2887 reviews, 8.2) heeft 68 comfortabele hotelkamers met balkon of terras. Hotel faciliteiten zijn een wellness, restaurant en een oplaadpaal voor elektrische auto’s. Het drie-sterren Strandhotel Zoutelande (1789 reviews, 8.0) ligt in het centrum en pal achter het duin. Gasten hoeven alleen de korte trap naast het hotel op te lopen om bovenaan het duin te komen. Dichtbij ligt 2-sterren Duinhotel Haga (1101 reviews, 8.4) dat eveneens direct achter het duin ligt. Duinhotel Tien Torens (926 reviews, 8.7) is een kleinschalig duurzaam hotel in de duinen. Met zijn helmgras aan de buitenkant trekt het veel aandacht. Een goedkoop hotel is Het Verschil (822 reviews, 8.2) dat in het centrum ligt op 100 meter van het strand. Duinhotel Zomerlust (508 reviews, 8.5) is een modern hotel op 500 meter van het centrum. Via een pad door de duinen komt men op het strand. Een vrij nieuw hotel is Table d’Hôte Teune & Janna dat uitstekend beoordeeld wordt (361 reviews, 9.5). Twee kleine accommodaties zijn Zilte Hoeve (244 reviews, 8.5) en het twee-sterren Hotel Valkenhof (924 reviews, 6.8)

Zoutelande luxe appartementen aan zee

Plein 10 Lodges Zoutelande
Plein 40 Lodges is een ideale accommodatie als u op zoek bent naar een appartement aan zee in het centrum van Zoutelande. Plein 40 bestaat uit 4 nieuwe huizen met in totaal 20 appartementen. Het luxe appartementencomplex is geopend sinds juli 2019. Er is keus uit appartementen voor 2-6 personen. Een appartement met 2 slaapkamers is ongeveer 100 m2 groot. Faciliteiten van de luxe kamers zijn o.a een vrijstaand ovalen bad in de slaapkamer, regendouche, vaatwasser, wasdroger, wasmachine en volledig ingerichte keuken. Bekijk hier meer mogelijkheden voor een appartement vakantie Zoutelande.

Vakantiepark Zoutelande

Vakantiepark De Meerpaal is een camping resort en verhuurt diverse verschillende types chalets (4-6 personen). Het vakantiepark ligt aan de rand van Zoutelande en is ideaal voor gezinnen met kinderen. Kleine kinderen zullen zich prima vermaken in de waterspeeltuin waarin een groot speelschip staat opgesteld.

Het Bunkermuseum bestaat uit twee bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. De ene bunker is een manschappenbunker die bij de ingang van het strand staat. De ander is een observatiebunker die op de top van het duin ligt (45 meter). Op het dak heeft men een schitterend uitzicht over de duinen, strand en de zee.
Fietstochten
Wandelen
Speeltuin

Winkelen & uitgaan

Er is een Jumbo supermarkt aan de rand van Zoutelande. In het centrum van het dorp zijn vooral restaurants met terrasjes te vinden. Er zijn enkele plaatselijke winkels. In het centrum van Zoutelande ligt Discotheek Jo Jo. Deze gelegenheid staat bekend op Walcheren als de disco voor jongeren van 14-20 jaar. Meer cafés in de buurt zijn te vinden in Domburg, Westkapelle en Middelburg.

Parkeren

Parkeren kan op een groot parkeerterrein aan de rand van het dorp direct naast de duinen. Het tarief is 2,40 euro per uur met een maximum van 12 euro per dag. Hier is ook een openbare laadpaal voor elektrische auto’s. Een tweede parkeerplaats is in het dorp bij Hotel Tien Torens aan het Wulkpad (2 euro per uur en max 10 euro per dag). Sinds 2021 is er alleen gratis parkeren van november t/m februari voor parkeerterreinen tot 2,80 euro per uur (dit zijn de meeste parkeerplaatsen). Het duurste parkeerterrein is bij de Jumbo en dit kost 5,20 euro per uur met een maximum van 26 euro. Het eerste uur is daar gratis. Parkeren bij de kerk op het Willibrordusplein (naast de Langstraat met zijn terrasjes) kost 3,60 euro per uur en met een maximum van 18 euro per dag.

Evenementen

Zoutelande kent een aantal evenementen die jaarlijks worden georganiseerd. Dit zijn o.a de Kustmarathon, de Avondvierdaagse, Reddingbootdag, toeristenmarkt, Kunstroute, Zoutelande zingt aan Zee en de Strandcross.

Gratis Wifi

Er zijn in Zoutelande twee hotspots. Een in de Langstraat (terrasjes) en een tweede op het Willibrordusplein (kerk). Inloggen is eenvoudig. Zoek naar beschikbare Wifi-netwerken, selecteer “Free Wifi” en druk op de login button. Het Wifi netwerk is uitgerold in heel Zeeland. Er is ook een betaalde versie en dan heb je sneller internet.

Kerk

Het meest bekend is de protestantse Catharinakerk op het Willibrordusplein in het centrum achter de dijk. De Sint Catharina Toeristenkerk is een openluchtkerk aan de Bosweg 50 maar deze lijkt nog gesloten. RK Walcheren heeft twee andere toeristenkerken in Dishoek en Domburg die (in 2022) weer diensten hebben.

Bus & trein

De bus rijdt tussen het treinstation van Middelburg en Domburg en doet Zoutelande aan. Reistijd van Middelburg naar Zoutelande is ongeveer 27 minuten. Er zijn treinstations in Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg. De trein rijdt 3x per uur van/naar Roosendaal/Amsterdam.

Zoutelande hotels en appartementen

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Bijzonder overnachten Zoutelande & Zeeland
Domburg hotels, B&B en appartementen