Zoutelande

Zoutelande Zeeland

Zoutelande

Zoutelande behoort tot de gemeente Veere en heeft ongeveer 1650 inwoners. Door zijn ligging aan de stranden trekt deze populaire badplaats elk jaar duizenden toeristen. Veel gasten verblijven in vakantiehuisjes, hotels, apartementen en campings.

Zouteland Langstraat met terrasjes, restaurants en winkels
De Langstraat is de belangrijkste straat van het dorp met terrasjes, restaurants, winkels en snackbar. De straat ligt direct achter de dijk.

Strand Zoutelande in Zeeland
Hoofdattractie is het lang gestrekte strand achter de duinen. De zandstranden zijn breed en lopen langzaam af in zee.

brede zandstrand van Zoutelande
Er zijn verschillende strandpaviljoenen nabij Zoutelande. Men kan ook kilometers lang wandelen over de duinen of het strand naar Dishoek en Vlissingen. Met de bus kan men dan weer terug reizen.

Zoutelande hotels

De meeste hotel accommodaties liggen op korte loopafstand van het strand en de zee. Het hotel met de meeste reviews is Beach Hotel Zoutelande dat 68 comfortabele hotelkamers heeft met balkon of terras. Hotel faciliteiten zijn een wellness, restaurant en een oplaadpaal voor elektrische auto’s. Het drie-sterren Strandhotel Zoutelande ligt in het centrum en pal achter het duin. Gasten hoeven alleen de korte trap naast het hotel op te lopen om bovenaan het duin te komen. Dichtbij ligt 2-sterren Duinhotel Haga dat eveneens direct achter het duin ligt. Een goedkoop hotel is Het Verschil dat in het centrum ligt op 50 meter van het strand. Duinhotel Zomerlust is een modern hotel op 500 meter van het centrum. Gasten zijn erg tevreden over deze accommodatie (8.5). Via een pad door de duinen komt men op het strand. Twee kleine accommodaties zijn Zilte Hoeve (144 reviews, 9.3) en het twee-sterren Hotel Valkenhof (736 reviews, 7.1)

Zoutelande luxe appartementen aan zee

Plein 10 Lodges Zoutelande
Plein 40 Lodges is een ideale accommodatie als u op zoek bent naar een appartement aan zee in het centrum van Zoutelande. Plein 40 bestaat uit 4 nieuwe huizen met in totaal 20 appartementen. Het luxe appartementencomplex is geopend sinds juli 2019. Er is keus uit appartementen voor 2-6 personen. Een appartement met 2 slaapkamers is ongeveer 100 m2 groot. Faciliteiten van de luxe kamers zijn o.a een vrijstaand ovalen bad in de slaapkamer, regendouche, vaatwasser, wasdroger, wasmachine en volledig ingerichte keuken. Bekijk hier meer mogelijkheden voor een appartement vakantie Zoutelande.

Vakantiepark Zoutelande

Vakantiepark De Meerpaal is een camping resort en verhuurt diverse verschillende types chalets (4-6 personen). Het vakantiepark ligt aan de rand van Zoutelande en is ideaal voor gezinnen met kinderen. Kleine kinderen zullen zich prima vermaken in de waterspeeltuin waarin een groot speelschip staat opgesteld.

Het Bunkermuseum bestaat uit twee bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. De ene bunker is een manschappenbunker die bij de ingang van het strand staat. De ander is een observatiebunker die op de top van het duin ligt (45 meter). Op het dak heeft men een schitterend uitzicht over de duinen, strand en de zee.
Fietstochten
Wandelen
Speeltuin

Winkelen & uitgaan

Er is een Jumbo supermarkt aan de rand van Zoutelande. In het centrum van het dorp zijn vooral restaurants met terrasjes te vinden. Er zijn enkele plaatselijke winkels. In het centrum van Zoutelande ligt Discotheek Jo Jo. Deze gelegenheid staat bekend op Walcheren als de disco voor jongeren van 14-20 jaar. Meer cafes in de buurt zijn te vinden in Domburg, Westkapelle en Middelburg.

Parkeren

Parkeren kan op een groot parkeerterrein aan de rand van het dorp direct naast de duinen. Hier is ook een openbare laadpaal voor elektrische auto’s. Een tweede parkeerplaats is in het dorp bij Hotel Tien Torens aan het Wulkpad. Sinds 2021 is er geen gratis parkeren meer in het vakantieseizoen.

Evenementen

Zoutelande kent een aantal evenementen die jaarlijks worden georganiseerd. Dit zijn o.a de Kustmarathon, de Avondvierdaagse, Reddingsbootdag, toeristenmarkt, Kunstroute, Zoutelande zingt aan Zee en de Strandcross. Door de corona liggen deze evenementen stil.

Gratis Wifi

De gemeente Veere heeft in 2011 een gratis Wifi netwerk gestart. Er zijn in Zoutelande twee hotspots. Een in de Langstraat (terrasjes) en een tweede op het Willibrordusplein (kerk). Inloggen is eenvoudig. Zoek naar beschikbare Wifi-netwerken, selecteer “Free Wifi” en druk op de rode login button. Het gratis Wifi netwerk is inmiddels verder uitgerold in Zeeland en telt meer dan honderd gratis hotspots.

Kerk

De Sint Catharina Toeristenkerk. Er zijn drie kerken in Zoutelande.

Bus & trein

De bus rijdt tussen het treinstation van Middelburg en Domburg en doet Zoutelande aan. Reistijd van Middelburg naar Zoutelande is ongeveer 27 minuten. Er zijn treinstations in Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg. De trein rijdt 2x per uur van/naar Roosendaal/Amsterdam.

Zeeland vakantie

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Domburg hotels, B&B en appartementen
Zoutelande hotels g√ľnstig