Strand Zoutelande

het Strand van Zoutelande - 2e Zuid strand
De stranden van Zoutelande zijn breed en lopen langzaam af in zee. Het strand kun je ruwweg in 3 gedeelten opsplitsen:
– strand voor het centrum
– strand richting Groot-Valkenisse/Dishoek/Vlissingen
– strand richting Westkapelle
Op de foto is het brede zandstrand te zien met de trap naar strandpaviljoen De Zeeuwse Riviera. Het is mogelijk om over dit strand of de duinen te wandelen naar Dishoek en Vlissingen.


Duinhotel Zomerlust en BeachHotel Zoutelande bevinden zich achter het strandgedeelte van de strandwachtenpost naar strandpaviljoen De Zeeuwse Riviera. Er loopt een pad door de duinen naar het strand.

strand zoutelande tussen strandpaviljoen Valkenisse en de De Zeeuwse Rivièra
Het strandgedeelte in Zoutelande tussen strandpaviljoen Valkenisse (op de voorgrond) en strandpaviljoen De Zeeuwse Rivièra. Richting Dishoek wordt het strand rustiger.

strand Zoutelande De Branding
Het drukste gedeelte van het strand in Zoutelande is rondom strandpaviljoen De Branding. Dit strand ligt aan de andere zijde van Zoutelande (richting Westkapelle). Hier ligt een groot parkeerterrein inclusief een laadpaal voor een elektrische auto. Het is van de parkeerplaats ongeveer 500 meter naar de Langstraat (horeca, terrasjes) die de belangrijkste straat in Zoutelande is. Naast het parkeerterrein is een Jumbo supermarkt.


Achter de dijk in de Langstraat (hoofdstraat in Zoutelande) ligt het strand. Dit gedeelte heeft het nadeel dat het onderloopt bij vloed. Het voordeel is dat het daarom relatief rustig is. Voor het strand staat een openbaar toilet.

Zoutelande hotels & appartementen

Beach Hotel Zoutelande (modern hotel achter de duinen)
Strandhotel Zoutelande (centrum, direct achter de dijk)
Duinhotel Zomerlust Zoutelande (direct achter de duinen)
Fletcher Beachhotel Zuiderduin (met zwembad in tuin)
Plein 40 (appartementen in centrum, 100 meter naar strand)
Aparthotel Zoutelande (100 meter van Langstraat/strand)

vakantie Zeeland

Op Walcheren is een groot aanbod van accommodaties te vinden. Wordt het een hotel op de boulevard van Vlissingen, een strandhotel achter de duinen of een luxe kamer in het Van der Valk Hotel in Middelburg? In Domburg liggen de bijna alle hotels en appartementen binnen 400 meter van het strand.
Vlissingen hotels boulevard
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Bijzonder overnachten Zoutelande & Zeeland
Dishoek hotels
Domburg hotels en appartementen