Parkeren Zoutelande

Nieuwstraat Zoutelande parkeren

Parkeren Zoutelande 2024

Een mooi parkeerterrein ligt aan de Nieuwstraat (N288) die dwars door het dorp gaat. Er staan op dit terrein 3 laadpalen voor elektrische auto’s en een openbaar toiletgebouw. Naar de grote trap op de dijk in de Langstraat (terrasjes, horeca) is 300 meter.

Parkeren in centrum Zoutelande

Parkeren in het centrum is eigenlijk toegewezen aan vergunninghouders (inwoners). Er wordt dit jaar een proef gedaan met betaald parkeren in het centrum voor bezoekers. Per minuut betaal je dan 10 cent oftewel 6 euro per uur. Een dagkaart voor parkeren in het centrum van Zoutelande kost 50 euro. De tarieven op de parkeerterreinen buiten het centrum in Zoutelande zijn bijna allemaal 2,40 euro per uur. Een dagkaart is daar 12 euro. Alleen Willibrordusplein (bij de kerk, centrum) is 3,20 euro per uur (16 euro dagkaart). Het parkeerterrein bij de Jumbo kost 5,20 euro per uur.

Parkeerterrein Westkapelseweg

parkeren zoutelande-westkapelseweg
Een groot parkeerterrein is aan de Westkapelseweg gelegen achter de sportvelden/tennisbaan. Het ligt aan de N288 naast de duinen tussen vakantiepark het Kustlicht en het centrum van Zoutelande. Het is 500 meter lopen naar het Willibrordusplein (met de kerk) en de Langstraat (terrasjes). Duinovergang De Hoge Hilt is direct naast de parkeerplaats. Bij de duinovergang is strandpaviljoen de Branding. Op dit terrein staan 2 laadpalen.

parkeerplaatsen aan de de duinweg
Parkeren Duinweg Zoutelande
Straten die langs het duin/strand lopen zijn de Westkapelseweg en de Duinweg.

Parkeren Zoutelande aan Wulkpad
Dit is een algemeen parkeerterrein tussen het Wulkpad en het Schelppad. De parkeerplaats is schuin tegenover Hotel Tien Torens (100m). Via de Duinweg is het 200 meter lopen naar de zeedijk.

Zoutelande

Strand Zoutelande
Wandelen over de duinen
Laadpaal Zoutelande