De duinen van Zoutelande

By | 25 september 2017

uitzicht over duinen van Zoutelande Zeeland

Duinen van Zoutelande

Afgelopen zondag (24-09-2017) was het heerlijk nazomer weer en een ideale dag om naar buiten te gaan. Wij besloten om naar Zoutelande te gaan om een stukje te wandelen over de duinen. Het uitzicht in Zoutelande is prachtig. Het is er zo’n 40-45 meter hoog.

Schermvliegen & paragliding
Tussen Groot Valkenisse en Zoutelande zijn de duinen het hoogst. Een bunker uit de Tweede Wereldoorlog ligt op de top van een duin. De hoogste plek is een paar honderd meter verderop nabij de vliegplek van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Op deze plek in de duinen komen leden vliegen met delta’s en paragliders. Tijdens het badseizoen (15 juni – 31 augustus) mag er overdag niet gevlogen worden omdat het dan te druk is op het strand. Ook moeten de schermvliegers rekening houden met het getij. Bij vloed is het strand veel smaller dan bij eb.

Op de vliegplek waar de schermvliegers beginnen met hun vlucht. Zoutelande is een gewilde spot. Echter je moet wel een beetje geluk hebben om net iemand te zien die gaat paragliden. Dit was op 14 oktober het geval. Een combinatie van een gunstige wind en mooi weer zorgde er voor dat er wel 20 paragliders aan het vliegen waren.

strand van Zoutelande
Op de voorgrond strandpaviljoen Valkenisse en in het midden strandpaviljoen de Zeeuwse Riviera. Op de achtergrond Zoutelande. Het dorp lijkt ver weg maar in werkelijkheid is het een goede kilometer lopen naar het centrum.

strand Zoutelande Zeeland
Het lege strand van Zoutelande om 17.00 uur (24 september 2017). Dit is het gedeelte tussen strandpaviljoen Valkenisse en strandpaviljoen de Zeeuwse Riviera.

Zeeland hotels

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Vlissingen hotels en appartementen
Dishoek hotels