Wandelen Zoutelande

By | 25 november 2015

wandelen Zoutelande – Vlissingen

Over het strand
Het is mogelijk om van Zoutelande over de stranden naar de Vlissingse boulevards te wandelen. Onderweg passeert men Dishoek en Westduin om tenslotte op de Nolledijk aan te komen in Vlissingen. Er zijn diverse strandpaviljoens onderweg en zeeschepen varen langs het strand op korte afstand. Afstand naar de Nolledijk in Vlissingen is ongeveer 9 km. Hier staan twee strandpaviljoens die over het Badstrand van Vlissingen uitkijken. De boulevard van Vlissingen begint bij de Nolledijk. Als men vanaf hier ook nog de boulevards van Vlissingen afloopt komt men uit bij het treinstation & veerboot naar Breskens. De wandeling over de boulevards is ongeveer 5 km. Bij het treinstation kan de trein/bus naar Middelburg gepakt worden. Op het busstation in Middelburg zijn verschillende bussen die naar de dorpen op Walcheren rijden inclusief Zoutelande.

Wandelen over de duinen

In plaats van over het strand te lopen kan men ook een flink stuk over de duinen wandelen naar Vlissingen. Er is een duinpad vanaf Zoutelande naar Strandcamping Valkenisse. Hier stopt het duinpad en moet men het strand op. Bij strandpaviljoen de Zeester in Dishoek kan men weer de duinen in. Het duinpad bij Dishoek is betegeld is volgt de contouren van het duin. Omdat het tamelijk zwaar lopen is zijn er weinig wandelaars. Het duinpad geeft prachtige vergezichten. Regelmatig staan er bankjes om even uit te rusten. Het duinpad loopt tot aan de buitenwijk van Vlissingen (bij Zwanenburg). Hier gaat het wandelpad over in het fietspad. Nadat men even naar beneden moet lopen volgt er een steile wandeling over het fietspad naar boven. Menig fietser moet hier afstappen om te voet naar boven te lopen. Op de dijk is een fietspad waar ook wandelaars moeten lopen; er is geen afgescheiden voetgangerspad. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit gedeelte van de wandeltocht over het strand te lopen. Via de dijk komt men terecht op de Nolledijk.Wandelen naar Westkapelle

Wandelaars kunnen of op het strand lopen naar Westkapelle of via het fietspad. Dit pad begint buiten het dorp bij de Houtenburgseweg. Dit is een ingang van vakantiepark het Kustlicht. De wandeltocht naar Westkapelle is ongeveer 5 km.


Geef een reactie