Uitgaan

Cafe Dishoek
restaurant pension

Eetcafe pension Duinlust zit in een oude villa recht tegenover de duinovergang naar het strand. Het buitenterras kijkt uit op het duin en een rond pleintje. Duinlust is op een uitstekende plek gelegen. Iedereen die naar het strand van Dishoek gaat komt er langs. Ook fietsers maken vaak even een tussenstop op het terras. Van April t/m Oktober is er regelmatig live muziek op het terras. Verder kan men een terrasje pakken bij een van de strandpaviljoens. Op het grote terras kan men lunchen en dineren.

Jongerendisco Zoutelande

In Zoutelande (4km) is discotheek JoJo die bekend staat als de jongerendisco van Walcheren. Leeftijd is vanaf 15 jaar. De disco werkt met een vingerscan om de identiteit van de bezoekers te controleren. Entree is gratis. Muntjes kosten €2. Openingstijden zijn elke zaterdagavond van 22.00-02.00

Discotheek de Hooizolder

Discotheek de Hooizolder is de grootste disco in Zeeland en staat tussen Zoutelande en Westkapelle. De disco is een tijd dicht geweest maar is thans regelmatig op zaterdagavonden en in zomermaanden weer open tot 05.00 uur. Er zijn dan erg veel toeristen. Een speciale discobus rijdt vanuit Vlissingen, Middelburg, Koudekerke en Zoutelande naar de Hooizolder in Westkapelle. Voorheen vertrok de discobus ook van de parking aan de Verlengde Dishoekweg in Dishoek rond 23.25 en 0.44 maar het lijkt erop dat dit niet meer het geval is. De discobus naar de Hooizolder vertrekt vanuit Koudekerke om 00.00 uur en 01.00 uur. Een buskaartje retour kostte voorheen €4. Entree discoparty is €10. Minimum leeftijd is 16 jaar.
Cafe’s op Walcheren
cafe Tramzicht in Domburg

In Middelburg zijn de cafe’s geconcentreerd op en rond de Markt bij het oude stadhuis. In Vlissingen zitten de meeste cafe’s op het Bellamypark en de Nieuwendijk. Ook in Domburg zijn een aantal cafe’s (Beach Cafe, Cafe Tramzicht) die in de zomermaanden veel toeristen trekken. Lijnbussen rijden ’s avonds vroeg nog wel. Laatste bus bijvoorbeeld op vrijdag van Dishoek naar Middelburg is om 19.23. Reistijd is maar liefst 1 uur en 18 minuten.

Duinen en strand Dishoek

Strand
Strandwachtenpost
Wandelen over de duinen