Bellamypark Vlissingen

By | 20 december 2015

Bellamypark Vlissingen centrum
Het Bellamypark is een plein in de binnenstad van Vlissingen vlakbij de oprit van Boulevard de Ruyter. Belangrijke festiviteiten zoals het Bevrijdingsfestival en de jaarlijkse kermis in juli vinden altijd hier plaats.


Het Bellamypark is samen met de Nieuwendijk het centrum van de horeca in Vlissingen. Er zijn diverse cafe’s/bars en verschillende restaurants (Italiaans, grill, vis, sushi, pizza, kebab, friet). Hotel Bonaventure is boven restaurant Da-Xin. Hotel Zilt bevindt zich net om de hoek op de Nieuwendijk. Reptielen Zoo Iguana(reptielen, slangen, krokodillen en spinnen) is gehuisvest in verschillende monumentale panden.

Locatie, parkeren & openbaar vervoer
Het is 2 minuten lopen naar winkelstraat de Lange Zelke (Hema) en 7-10 minuten naar het Scheldeplein. De jachthaven en attractiepark het Arsenaal zijn schuin tegenover het plein. Op het Bellamypark komt geen openbaar vervoer. De lijnbus stopt op het Scheldeplein. Wel stopt het toeristische Zonnetreintje op de Nieuwendijk om dan via het plein naar het naastgelegen winkelgebied “De Fonteyne” te gaan. Parkeren kan in de naastgelegen parkeergarage De Fonteyne in de Spuistraat (1-2 minuut lopen).

Kermis
De kermis in Vlissingen duurt een week en vindt ieder jaar plaats in juli op het Bellamypark, Nieuwendijk en de Zeilmarkt (bij het Arsenaal/Carrrousel). Twee andere grote evenementen op het plein zijn Festival Onderstroom (juli 2018) en het Bevrijdingsfestival.

rijksmonumenten bellamypark vlissingen
In totaal zijn er in de gemeente Vlissingen 297 rijksmonumenten. Daarvan staan er 39 op het Bellamypark inclusief de oude fontein. Dichtbij is het Keizersbolwerk: een vestingwerk uit de tijd van de Spanjaarden.

Stedentrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels ZeelandGeef een antwoord