Bellamypark Vlissingen

Het Bellamypark is een plein in de binnenstad van Vlissingen vlakbij de oprit van Boulevard de Ruyter. Sinds corona zijn de terrasjes flink uitgebreid. Festiviteiten vinden hier regelmatig plaats.
Bellamypark Vlissingen - uitgaan en evenementen

Het Bellamypark is samen met de Nieuwendijk het centrum van de horeca in Vlissingen. Er zijn diverse cafe’s/bars en verschillende restaurants (Italiaans, grill, vis, sushi, pizza, kebab, friet). Reptielen Zoo Iguana(reptielen, slangen, krokodillen en spinnen) is gehuisvest in verschillende monumentale panden. Hotel Zilt (1239 reviews, 8.1) bevindt zich net om de hoek op de Nieuwendijk.

Locatie, parkeren & openbaar vervoer

Het is 2 minuten lopen naar winkelstraat de Lange Zelke (Hema) en 7-10 minuten naar het Scheldeplein. De jachthaven en attractiepark het Arsenaal zijn schuin tegenover het plein. Op het Bellamypark komt geen openbaar vervoer. De lijnbus stopt op het Scheldeplein. Wel stopt het toeristische Zonnetreintje op de Nieuwendijk om dan via het plein naar het naastgelegen winkelgebied “De Fonteyne” te gaan. Parkeren kan in de naastgelegen parkeergarage De Fonteyne in de Spuistraat (1-2 minuut lopen).

Kermis & evenementen

De kermis in Vlissingen duurt een week en vindt ieder jaar plaats in juli op het Bellamypark, Nieuwendijk en de Zeilmarkt (bij het Arsenaal/Carrrousel). Andere grote evenementen op het plein zijn Festival Onderstroom, Vintage Festival. Het grootste evenement is het Bevrijdingsfestival en dat werd in 2022 verplaatst van het Bellamypark naar de vernieuwde Dokhaven.

monumenten op het Bellamy Park
In totaal zijn er in de gemeente Vlissingen 297 rijksmonumenten. Daarvan staan er 39 op het Bellamypark inclusief de oude fontein. Dichtbij is het Keizersbolwerk: een vestingwerk uit de tijd van de Spanjaarden.

Stedentrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Bijzonder overnachten Vlissingen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland