Bellamypark Vlissingen

By | 20 december 2015

Bellamypark Vlissingen
bellamypark-in vlissingen

Het Bellamypark is een plein vlakbij de oprit van Boulevard de Ruyter. Belangrijke en grote festiviteiten zoals het Bevrijdingsfestival en de jaarlijkse kermis in juli vinden altijd op dit plein plaats.

Horeca & hotels
terrasjes op het bellamypark in vlissingen

Het Bellamypark is samen met de Nieuwendijk het centrum van de horeca in Vlissingen. Er zijn diverse cafe’s/bars en verschillende restaurants (Italiaans, grill, vis, sushi, pizza, kebab, friet). Hotel Bonaventure is boven restaurant Da-Xin. Hotel Zilt bevindt zich net om de hoek op de Nieuwendijk. Reptielen Zoo Iguana(reptielen, slangen, krokodillen en spinnen) is gehuisvest in verschillende monumentale panden.

kermis vlissingen

De kermis in Vlissingen duurt een week en vindt ieder jaar plaats in juli op het Bellamypark, Nieuwendijk en de Zeilmarkt (bij het Arsenaal/Carrrousel). Twee andere grote evenementen op het plein zijn Festival Onderstroom (juli 2018) en het Bevrijdingsfestival op 5 mei.

Locatie, parkeren & openbaar vervoer
Het is 2 minuten lopen naar winkelstraat de Lange Zelke (Hema) en 7-10 minuten naar het Scheldeplein. De jachthaven en attractiepark het Arsenaal zijn schuin tegenover het plein. Op het Bellamypark komt geen openbaar vervoer. De lijnbus stopt op het Scheldeplein. Wel stopt het toeristische Zonnetreintje op de Nieuwendijk om dan via het plein naar het naastgelegen winkelgebied “De Fonteyne” te gaan. Parkeren kan in de naastgelegen parkeergarage De Fonteyne in de Spuistraat (1-2 minuut lopen).

monumenten bellamypark-vlissingen

Rijksmonumenten
In totaal zijn er in de gemeente Vlissingen 297 rijksmonumenten. Daarvan staan er 39 het Bellamypark inclusief de oude fontein. Dichtbij is het Keizersbolwerk: een vestingwerk uit de tijd van de Spanjaarden.
Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels ZeelandGeef een reactie