Reptielenzoo Iguana

By | 18 december 2015

iguana reptielenzoo vlissingen

Reptielenzoo Iguana

Iguana is een opvangcentrum voor reptielen en amfibieen in Vlissingen. Dit kunnen dieren zijn die in beslag zijn genomen bij bijvoorbeeld smokkel op Schiphol. Maar ook vaak particulieren die geen zin meer hadden in de verzorging en het dier vrijlieten in de natuur.

Huisvesting
De huisvesting is in voormalige woongebouwen op het Bellamypark. De reptielenzoo is in de loop van de jaren verschillende keren uitgebreid als er een woning leeg kwam. Er is een kantine met een drankje en snacks uit de automaat. Ook is er een winkel.

Slangen
Al wandelend door de zoo komen bezoekers langs de vele terrariums waarin de dieren zitten. Zo zijn er aantal slangenterraria met een Anaconda, Boa Constrictors en grote Pythons.

Amfibieen
In de kelder zijn amfibieenterraria met o.a reusachtige bijtschildpadden. Bekende amfibieen zijn kikkers, padden en salamanders.

Reptielen, kaaiman & spinnen
Andere dieren in de zoo zijn o.a hagedissen, leguanen en varanen. Ook zijn er reuzenschildpadden, vogelspinnen en Slonky de brilkaaiman.

Stompie
De bekendste inwoner van Iguana was Stompie, de alligator die een tijdje terug op 58 jarige leeftijd overleed. Zijn poot was lang geleden zwaar verminkt in Artis door een andere krokodil waarna hij naar Iguana werd overgebracht.

Openingstijden & tickets 2020
Van 1 Juni tot 1 Oktober: di-za (10.00-17.30), zo,ma (13.00-17.30)
Van 1 Oktober tot 1 Juni is de zoo alleen ’s middags geopend (13.00-17.30). Mensen ouder dan 12 jaar betalen 9,50 euro, kinderen 4-11 en senioren betalen 8 euro.

Parkeren & winkelen
Parkeergarage De Fonteyne is 200 meter van de reptielenzoo. Het tarief in de parkeerkelder is 1,70 euro per uur. Tussen 18.00 en 9.00 uur is het 0,80 cent per uur en maximaal 4 euro. Iguana is in het centrum van Vlissingen: het winkelgebied is op minder dan een minuut lopen. De elektrische auto kan opgeladen worden bij de laadpaal in de Slijkstraat (300 meter).

Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Luxe hotels Zeeland
Strandhotels Zeeland

Geef een reactie