Boulevard de Ruyter

By | 15 december 2015

boulevard de ruyter vlissingen

Boulevard de Ruyter

Boulevard de Ruyter in Vlissingen begint bij het standbeeld van Michiel de Ruyter. Dit is naast het Bellamypark. Het witte gebouw (links op de foto) is de Belgische Loodsen Societeit (hotel & restaurant). De smalle hoge toren is de walradar van het Loodswezen.

Hotel op de boulevard

hotel boulevard ruyter vlissingen


Hotel Belgische Loodsen Societeit heeft 11 gerenoveerde kamers. Een aantal daarvan heeft uitzicht op zee en de loodsboten die af- en aanvaren. Op de foto is het hotel het witte gebouw in het midden. Het is twee minuten lopen naar het Bellamypark dat diverse restaurants, cafe’s en terrasjes heeft. Er zijn 4 type kamers:
– Tweepersoonskamer met uitzicht op de stad
– Tweepersoonskamer met uitzicht op zee
– Superior Tweepersoonskamer met uitzicht op zee
– Deluxe kamer

Michiel de Ruyter

standbeeld michiel de ruyter


Michiel Adriaenszoon de Ruyter is een grote zeeheld in de Nederlandse geschiedenis. Hij was geboren in Vlissingen en leefde van 1607 tot aan 1676. De Ruyter was admiraal van de Nederlandse vloot die vele zeeslagen met andere landen uitvocht. De vloot vocht verschillende succesrijke oorlogen tegen de Engelse marine. Hij werd dan ook door veel mensen in Europa bewonderd en gerespecteerd. De Ruyter werd uiteindelijk dodelijk gewond bij de slag om de Etna in Italie. Hij is begraven in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Een standbeeld van hem staat op het Keizersbolwerk.

marinierskazerne
Michiel de Ruyter was de grondlegger van het korps zeesoldaten. Omdat de huidige marinierskazerne in Doorn (Utrecht) te klein is en renovatie kostbaar, is door de politiek besloten om een nieuwe marinierskazerne te bouwen in Vlissingen. De nieuwe kazerne krijgt de naam ‘Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne’ en zal in 2017 in gebruik worden genomen.

uitzicht op de westerschelde

Uitzicht vanaf het standbeeld Michiel de Ruyter
Links is de zeedijk met de Oranjemolen
Rechts is de Westerschelde.

restaurant gevangentoren vlissingen

Hotel restaurant
Hotel Restaurant de Belgische Loodsen Societeit heeft een restaurant met terras en een goed uitzicht op binnenkomende /uitvarende loodsboten. Cafe-restaurant de Gevangentoren heeft een hangend terras boven de boulevard waardoor je een vrij uitzicht hebt over de zee.

Verkeer & parkeren
Er is eenrichtingsverkeer op Boulevard de Ruyter voor snelverkeer. Er kan geparkeerd worden op de boulevards. Op 7-12 minuten lopen is parkeergarage De Fonteyne in de Spuistraat.Geef een reactie