Boulevard de Ruyter

By | 15 december 2015

Boulevard de Ruyter in Vlissingen
Boulevard de Ruyter in Vlissingen begint bij het standbeeld van Michiel de Ruyter. Dit is naast het Bellamypark. De smalle hoge toren is de walradar van het Loodswezen. Recht is het Keizersbolwerk waarop het standbeeld staat en diverse banken staan.

Belgische Loodsensociëteit en Loodsweze
Het witte gebouw is Hotel Restaurant de Belgische Loodsen Societeit. Het heeft een restaurant met terras en een prima uitzicht op binnenkomende /uitvarende loodsboten. Er zijn 11 kamers. Een aantal daarvan heeft uitzicht op zee. Het is 100 meter naar de loodshaven en 150 meter naar het Bellamypark dat diverse restaurants, cafés en terrasjes heeft.

Michiel de Ruyter standbeeld in Vlissingen
Michiel Adriaenszoon de Ruyter is een grote zeeheld in de Nederlandse geschiedenis. Hij was geboren in Vlissingen en leefde van 1607 tot aan 1676. De Ruyter was admiraal van de Nederlandse vloot die vele zeeslagen met andere landen uitvocht. De vloot vocht verschillende succesrijke oorlogen tegen de Engelse marine. Hij werd dan ook door veel mensen in Europa bewonderd en gerespecteerd. De Ruyter werd uiteindelijk dodelijk gewond bij de slag om de Etna in Italie. Hij is begraven in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Een standbeeld van hem staat op het Keizersbolwerk.

Marinierskazerne
Michiel de Ruyter was de grondlegger van het korps zeesoldaten. De oude marinierskazerne in Doorn (Utrecht) zou eigenlijk verhuizen naar Vlissingen en de naam ‘Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne’ krijgen. De afloop is bekend: na veel uitstel gaat de verhuizing van de kazerne niet door.

vlissingen storm keizersbolwerk
Het Keizersbolwerk tijdens een storm in het voorjaar. De zee rolt over de glooiing tegen de muur.

gevangentoren vlissingen
De Gevangentoren is een bekend gebouw op Boulevard de Ruyter. Het cafe-restaurant heeft een hangend terras boven de boulevard met een vrij uitzicht over de zee.

Verkeer & parkeren
Er is eenrichtingsverkeer op Boulevard de Ruyter voor snelverkeer. Er kan geparkeerd worden op de boulevards. Op 7-12 minuten lopen is parkeergarage De Fonteyne in de Spuistraat.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Vlissingen hotels en appartementen
Domburg hotels en appartementen

Geef een reactie