Parkeren Vlissingen

By | 2 januari 2016

parkeerplaats stadhuis vlissingen

parkeren in Vlissingen
In bijna heel de binnenstad van Vlissingen en op de boulevard moet betaald worden voor parkeren. Betaald parkeren is van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00-18.00. Van April t/m Oktober moet automobilisten ook betalen op zondagen en feestdagen voor parkeren op en rond de boulevards (09.00-18.00).

spuistraat vlissingen

parkeerkelder de Fonteyne
De parkeerkelder ligt aan de Spuistraat 20 en is 24 uur per dag geopend. Het heeft 3 verdiepingen met 300 plaatsen. Tarief overdag is €1.70 met een starttarief van €0.50. De maximale inrijhoogte is 2,10 m.

parkeergarage scheldeplein vlissingen

parkeergarage Scheldeplein
De parkeergarage is naast het ABC-winkelcentrum Scheldeplein. De garage is 4 verdiepingen hoog en telt 275 plaatsen.

parkeerplaats Spuikom
De parkeerplaats heeft 134 plaatsen en ligt achter de Aldi en voor bioscoop CineCity.
parkeren bioscoop vlissingen

parkeren bioscoop
Bezoekers die naar de bioscoop gaan kunnen hun auto zetten op de parkeerplaats Spuikom of op de parkeerplaats naast de Kenau Hasselaarstraat. Op de achtergrond de woontorens op Boulevard Bankert (Badstrand).

parkeren strand/boulevard
Op zomerse stranddagen (vooral op zondag) of in de zomervakantie is het topdrukte in Vlissingen. Een parkeerplaats op de boulevard zelf is dan erg moeilijk te vinden. Achter de boulevard is de Kenau Hasselaarstraat die paralel aan Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen ligt en 130 plaatsen heeft. Naast de Kenau Hasselaarstraat is de parkeerplaats van de bioscoop die overdag genoeg plaatsen heeft. Verderop is de parkeerplaats aan de Spuikom (bij de Aldi). Van de parkeerkelder de Fonteyne naar het Badstrand is bijna 20 minuten lopen. Tenslotte is er een parkeerplaats in het Nollebos met 180 plaatsen. Van deze parkeerplaats is het slechts 5 minuten lopen naar het Badstrand; het pad naar het strand is wel vrij steil.

parkeren kermis/evenementen
De parkeerplaats heeft 280 parkeerplaatsen en ligt aan de Koningsweg bij het Kanaal door Walcheren. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar de Nieuwendijk en het Arsenaalsplein.

Laadpalen elektrische auto

In Vlissingen zijn aanmerkelijk minder mogelijkheden om een elektrische auto op te laden dan in Middelburg. Er zijn in Vlissingen een aantal semi-publieke laadpalen die bij bedrijven en instellingen staan. Openbare laadpalen in Middelburg staan op diverse plekken in het centrum van de stad.Lange Zelke, winkelen, Vlissingen Vintage, Rrrollend foodtruck, Cuisine Machine Vlissingen, evenementen Zeeland, attracties ZeelandGeef een antwoord