Parkeren Vlissingen

Parkeerkelder de Fonteyne in Vlissingen

parkeren in Vlissingen

In bijna heel de binnenstad van Vlissingen en op de boulevard moet betaald worden voor parkeren. Betaald parkeren is van maandag tot en met zondag tussen 09.00-18.00. Het gebied achter de boulevard heeft betaald parkeren van 9.00 – 21.00 uur. Het parkeertarief in Vlissingen is 2 euro per uur. Op de foto is de parkeergarage Fonteyne te zien.

Parkeerkelder de Fonteyne

De parkeerkelder ligt aan de Spuistraat 20 en is 24 uur per dag geopend. Het heeft 3 verdiepingen met 300 plaatsen. Tarief overdag is 1.80 euro en avonds is het 0.80 euro. De maximale inrijhoogte is 2,10 m. Parkeerkelder de Fonteyn ligt midden in het centrum van Vlissingen. In de kelder is ook de winkel Action gevestigd. Naar de terrasjes op het Bellamypark is 100 meter, naar de boulevard (Michiel de Ruyter) is 400 meter en naar het strand is 700 tot 1700 meter lopen.

parkeergarage Scheldeplein

parkeergarage scheldeplein vlissingen
De parkeergarage is naast het ABC-winkelcentrum Scheldeplein. De garage is 4 verdiepingen hoog en telt 275 plaatsen. Deze parkeergarage ligt in het centrum maar iets minder centraal als De Fonteyne. Prima plek als je wilt winkelen rondom het Scheldeplein, Scheldestraat (buitenlandse toko’s) of in het gebied van de Dokhaven. Naar de boulevard is 800 meter.

Gratis parkeren

Gratis parkeren kan op het parkeerterrein Koningsweg (eerste 3 uur gratis parkeren). Koningsweg ligt aan de rand van het centrum maar relatief ver van het strand. Er staan 3 laadpalen op de Koningsweg. Als er bepaalde evenementen zijn dan is de parkeerplaats soms bezet (zoals op Bevrijdingsdag).

Parkeerplaats Spuikom & bioscoop

parkeren Spuikom Vlissingen
De parkeerplaats Spuikom heeft ruim 100 plaatsen. De foto is genomen voor de Aldi. Links ligt bioscoop CineCity en op de achtergrond de hoge appartementengebouwen op de boulevard.

Parkeren achter de boulevard & strand

parkeren bioscoop vlissingen
Bezoekers die naar het strand willen of naar de boulevard kunnen goed terecht in de Kenau Hasselaarstraat (100 meter van bioscoop). Parkeren kan op straat of op het naastgelegen parkeerterrein. Op de achtergrond staan de woontorens op Boulevard Bankert. De Kenau Hasselaarstraat loopt parallel met de boulevard en is een prima keus als je naar het strand wilt of bioscoop. Er staan 3 laadpalen voor elektrische auto’s.

Parkeren op de boulevard

parkeren op boulevard vlissingen
Een mooie plek om je auto te parkeren als je naar het strand wilt. Je moet wel wat geluk hebben dat er een plekje vrij is. Van 1 april 2023 t/m 31 oktober 2023 zijn de boulevards in Vlissingen tijdens alle weekenden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 12.00 en 24.00 uur. Een goed alternatief voor parkeren op de boulevard is het langgerekte parkeerterrein aan de Kenau Hasselaarstraat, die parallel loopt aan de boulevard.

parkeerplaats stadhuis vlissingen
Parkeren op het terrein voor het stadhuis. Hoewel het wat buiten het centrum ligt vallen de afstanden mee omdat de plek vrij centraal ligt. Naar het Scheldeplein is 500 meter en naar de boulevard & strand 800 meter.

Parkeerterrein Nollebos (Badstrand/Nollestrand)

laadpaal Vlissingen strand boulevard
Tenslotte is er een parkeerplaats in het Nollebos met 180 plaatsen. Van deze parkeerplaats is het slechts 5 minuten lopen naar het Badstrand. De weg de boulevard en het strand is wel vrij steil. Dit parkeerterrein is een goede keus als je naar het Nollestrand (slaaphuisjes) of Badstrand wilt. Er staan bovendien 3 laadpalen op het terrein.

Laadpalen elektrische auto

In Vlissingen komen steeds meer mogelijkheden om een elektrische auto op te laden. Er zijn diverse laadpalen Vlissingen die . Bekijk hier meer openbare laadpalen in Zeeland

Vlissingen

Vlissingen Vintage, Rrrollend foodtruck, Cuisine Machine Vlissingen, evenementen Zeeland, attracties Zeeland, Parkeren Zeeland