Gevangentoren en Langste Bank

By | 16 december 2015

Gevangentoren Vlissingen


De Gevangentoren staat op de Boulevard de Ruyter in Vlissingen. In de Middeleeuwen (eind 15e eeuw) was de toren een onderdeel van de Westerpoort. Dit was de belangrijkste stadspoort van Vlissingen. De Westerpoort verloor later die belangrijke functie en is in de loop van de tijd geheel verdwenen. De Gevangentoren is vaak bedreigd met het zelfde lot (na de oorlog, watersnoodramp, dijkverzwaring) maar is uiteindelijk toch gespaard gebleven. Sinds 1974 is de toren een cafe-restaurant. Gasten kunnen eten beneden in het restaurant of op het hangend terras welk boven de boulevard hangt.

Deluxe hotelsuite van 80 m2 met bubbelbad

Bovenin de toren is de Torenzaal waar een suite van 80 m2 is gemaakt met een groot tweepersoonsbed. De trap naar boven is 80 treden en er is geen lift. De Gevangentoren Suite is geschikt voor twee personen. Faciliteiten van de suite zijn een zithoek, bubbelbad, balkon en een eethoek buiten. Vanuit de Gevangentoren suite heeft men een prachtig uitzicht op passerende schepen. Prima reviews voor deze accommodatie (9.4 gemiddeld).

Langste Bank van Nederland?

langste bank vlissingen 122 meter
De Langste Bank van Nederland (?) bevindt zich op de glooiing van Boulevard de Ruyter in Vlissingen. De roestvrij stalen bank hangt aan de muur en is 122 meter lang.

Men kan de Langste Bank het makkelijkst bereiken door naar de Gevangentoren te lopen op de stoep van de boulevard. Naast het hangend terras van de Gevangentoren is een trap naar de glooing beneden. De bank is net om de hoek van het rondeel. Een andere route naar de bank is langs het water via een gang door het Keizersbolwerk. Hier staat ook het standbeeld van Michiel de Ruyter. Wereld langste bank overigens is bijna 900 meter en bevindt zich op een brug in Noorwegen.

kijken vanaf de langste bank naar de schepen op de westerschelde
Vanaf de Langste Bank heb je een prima uitzicht op de voorbij varende schepen. Op de foto vaart een loodsboot naar een schip om een loods aan boord te brengen. Doordat er veel ondiepe plekken zijn in de Westerschelde en er een sterke getijstroming is zijn veel schepen verplicht om een loods te nemen.

Stedentrip Zeeland

Domburg hotels en appartementen
= Zoutelande hotels
Renesse hotels

Geef een reactie