Vlissingen

Badstrand Vlissingen op zondag juni 2021
Strand & boulevard
Vlissingen is na Terneuzen en Middelburg, de derde grote gemeente van Zeeland met ongeveer 45.000 inwoners. Het ligt aan de kust en heeft een grote haven. Belangrijkste attracties van Vlissingen zijn de boulevards aan de Westerschelde en het strand.
Badstrand
Boulevard Evertsen
Boulevard Bankert
Boulevard de Ruyter
Nollestrand

Vlissingen hotels op boulevard & duinen

terras van Fletcher Hotel Arion in Vlissingen
Een aantal hotels liggen op de boulevards. Het bekendste hotel is het 4 sterren Fletcher Hotel Restaurant Arion dat over de Westerschelde uitkijkt. Iets verderop de boulevard liggen Hotel Truida, Hotel Solskin, Hotel De Leugenaar en de Belgische Loodsensociëteit. Golden Tulip Strandhotel Westduin ligt net buiten Vlissingen direct achter de duinen aan het brede zandstrand.

Vlissingen hotels in binnenstad

Hotel Zilt
In het centrum tussen de restaurants, terrasjes en attracties liggen diverse accommodaties op de Nieuwendijk en op het Bellamypark. Een populair hotel hier is Hotel Zilt (1235 reviews, 8.1, op de foto hierboven). Vakantiegangers met een budget kunnen goed terecht bij het City Hostel Vlissingen dat midden in het centrum ligt. Vlissingen heeft een aantal Bed en Breakfast’s in het centrum en nabij het strand. Een bijzondere overnachting Vlissingen is slapen op hotelboot Koningin Emma, een zandpaviljoen of in de Gevangentoren.

Attracties

Loodshaven Vlissingen met 2 rode loodsboten
MuZEEum maritiem museum
Reptielenzoo Iguana reptielen, slangen, spinnen
Loodshaven loodsboten varen hier af en aan
Bioscoop CineCity moderne cinema bij boulevard
Carrousel kinderspelletjes en casino
Keizersbolwerk met standbeeld Michiel de Ruyter
Gevangentoren & Langste Bank
Kunstroute kunstwerken op boulevard en binnenstad

Cultuur & geschiedenis

Beeldenhuis Vlissingen
In september 2015 werd de nieuwe CCXL zaal geopend bij bioscoop Cinecity. De multifunctionele zaal heeft 700 zitplaatsen. Behalve de nieuwste films zijn er ook voorstellingen en optredens van cabaret, muziek en dans. De Kunstroute voert langs beelden en sculpturen in de binnenstad en boulevards. Het meest bekende standbeeld is van Michiel de Ruyter. Wandelaars kunnen 300 rijksmonumenten bezoeken. Het bekendste monumentale pand in Vlissingen is het Beeldenhuis. Verder zijn er speciale fietsroutes die o.a langs de bunkers van de Atlantikwall gaan.

Winkelen

Walstraat en Scheldeplein
Winkelen in Vlissingen begint bij het Scheldeplein (A&H, Blokker, C&A, boetieks). Tegenover het Scheldeplein stopt ook de lijnbus. Vanaf het Scheldeplein loopt de Walstraat. Dit is de belangrijkste winkelstraat van Vlisingen met winkels van bekende ketens, speciaalzaken en kledingboetieks.In winkelstraat de Lange Zelke is het nieuwe winkelcentrum De Fonteyne. Enkele keren per jaar zijn er ook grote markten op de boulevards.

eten & uitgaan

Bellamypark Vlissingen terrasjes
De cafe’s en restaurants in Vlissingen zijn geconcentreerd op het Bellamypark en de Nieuwendijk. Bekende namen zijn Cafe de Concurrent, Bar Bistro Speyk, Cafe de Dop, Cafe Popeye en Irish cafe The Wicked. Regelmatig treden er live bands and DJ’s op. De discobus rijdt elk weekend vanaf het Bellamypark naar discotheek de Hooizolder in Westkapelle.

parkeren

parkeergarage Scheldeplein Vlissingen
Er zijn twee overdekte parkeergarages in het centrum. De ene parkeergarage is naast het ABC-winkelcentrum op het Scheldeplein. De parkeerkelder is bij winkelcentrum De Fonteyne in de Spuistraat. Deze garage ligt het dichtst in het centrum en bij de stranden. Parkeergarage De Fonteyne is 24 uur per dag open.

trein, bus & veerboot
Het treinstation van Vlissingen ligt buiten de stad naast de terminal van de veerboot Vlissingen – Breskens. Het is ongeveer 3,5km naar het centrum. Op het stationsplein is de bus en taxi halte. De bus rijdt overdags 2x per uur naar Vlissingen en Middelburg. Wandelen vanaf het treinstation naar het centrum kan ook via een mooi fiets/wandelpad over de sluizen naar de binnenstad (2.5km).

jachthaven
Vlissingen heeft drie jachthavens. De Michiel de Ruyterhaven ligt aan de Westerschelde naast de loodshaven. De Schelde Jachthaven ligt aan het Kanaal van Walcheren. Er is sinds kort ook een jachthaven in de Dokhaven.

campings
Er zijn diverse campings. Om er drie te noemen: Camping De Nolle gelegen in de stad onderaan de boulevard. Camping Dishoek ligt onder de duinen, 7 km van Vlissingen centrum. Camping karnemelkshoek is een rustige en landelijke camping op de boerderij naast het Ritthemse bos.

Wonen & bouwen

Vlissingen bouwt vanaf 2020 veel woningen in het nieuwe Scheldekwartier. Dit stadsdeel moet het paradepaardje worden van de gemeente in het centrum. Een aantal bouwprojecten zijn al opgeleverd zoals Bestevaer, het Dok van Perry, Dokhaven, Ketelmakerij, Broederband – De Vesting en de Hofjes. Het pronkstuk zal later de Zeelandtoren zijn die 100 meter hoog zal worden en aan het kanaal komt te staan. Het hoogste gebouw tot nu toe is de Sardijntoren (85m) die op de boulevard staat.

Tags: Vlissingen, citytrip, stedentrip, boulevard, hotels, attracties, veerboot, parkeren

Citytrip Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Vlissingen hotels en appartementen
Domburg hotels en appartementen