Vlissingen

het Badstrand
badstrand in vlissingen

Strand & boulevard
Vlissingen is na Terneuzen en Middelburg, de derde grote gemeente van Zeeland met ongeveer 45.000 inwoners. Het ligt aan de kust en heeft een grote haven. Belangrijkste attracties van Vlissingen zijn de boulevards aan de Westerschelde en het strand.
Badstrand
Boulevard Evertsen
Boulevard Bankert
Boulevard de Ruyter
Nollestrand

Boulevard Bankert
boulevard bankert vlissingen met zijn appartementen

Vlissingen hotels op boulevard & duinen
Een aantal hotels liggen op de boulevards. Het bekendste hotel is het 4 sterren Amadore Hotel Restaurant Arion dat over de Westerschelde uitkijkt. Iets verderop de boulevard liggen Hotel Truida, Hotel Solskin, Hotel De Leugenaar en de Belgische Loodsensociëteit.
Golden Tulip Strandhotel Westduin ligt net buiten Vlissingen direct achter de duinen aan het brede zandstrand.

de Nieuwendijk en jachthavennieuwendijk en de jachthaven

Vlissingen hotels in binnenstad
In het centrum tussen de restaurants, terrasjes en attracties liggen diverse accommodaties op de Nieuwendijk en op het Bellamypark. Twee populair hotels zijn Hotel Zilt en Hotel Bonaventure. Vakantiegangers met een budget kunnen goed terecht bij het City Hostel Vlissingen dat midden in het centrum ligt. Vlissingen heeft een aantal Bed en Breakfast’s in het centrum en nabij het strand.

Citytrip Vlissingen

attractiepark het Arsenaal met uitkijktoren
attractiepark het Arsenaal
Attracties
Het Arsenaal attractiepark met uitkijktoren
MuZEEum maritiem museum
Reptielenzoo Iguana reptielen, slangen, spinnen
Bioscoop CineCity moderne cinema bij boulevard
Carrousel kinderspelletjes en casino
Keizersbolwerk met standbeeld Michiel de Ruyter
Gevangentoren & Langste Bank
Loodshaven loodsboten varen hier af en aan
Kunstroute kunstwerken op boulevard en binnenstad

Cinecity CCXL Vlissingen
bioscoop ccxl zaal met 700 zitplaatsen

Cultuur & geschiedenis
In september 2015 werd de nieuwe CCXL zaal geopend bij bioscoop Cinecity. De multifunctionele zaal heeft 700 zitplaatsen. Behalve de nieuwste films zijn er ook voorstellingen en optredens van cabaret, muziek en dans.
De Kunstroute voert langs beelden en sculpturen in de binnenstad en boulevards. Het meest bekende standbeeld is van Michiel de Ruyter. Wandelaars kunnen 300 rijksmonumenten bezoeken. Het bekendste monumentale pand is waarschijnlijk het Beeldenhuis.
Verder zijn er speciale fietsroutes die o.a langs de bunkers van de Atlantikwall gaan.

winkelen op scheldeplein

Winkelen
Winkelen in Vlissingen begint bij het Scheldeplein (A&H, Blokker, C&A, boetieks). Tegenover het Scheldeplein stopt ook de lijnbus. Vanaf het Scheldeplein loopt de Walstraat. Dit is de belangrijkste winkelstraat van Vlisingen met winkels van bekende ketens, speciaalzaken en kledingboetieks.In winkelstraat de Lange Zelke is het nieuwe winkelcentrum De Fonteyne. Enkele keren per jaar zijn er ook grote markten op de boulevards.

het Bellamypark
bellamypark terrasjes

eten & uitgaan De cafe’s en restaurants in Vlissingen zijn geconcentreerd op het Bellamypark en de Nieuwendijk. Bekende namen zijn Cafe de Concurrent, Bar Bistro Speyk, Cafe de Dop, Cafe Popeye en Irish cafe The Wicked. Regelmatig treden er live bands and DJ’s op. De discobus rijdt elk weekend vanaf het Bellamypark naar discotheek de Hooizolder in Westkapelle.

parkeergarage scheldeplein-vlissingenparkeergarage Scheldeplein

parkeren
Er zijn twee overdekte parkeergarages in het centrum. De ene parkeergarage is naast het ABC-winkelcentrum op het Scheldeplein. De parkeerkelder is bij winkelcentrum De Fonteyne in de Spuistraat. Deze garage ligt het dichtst in het centrum en bij de stranden. Parkeergarage De Fonteyne is 24 uur per dag open.

trein, bus & veerboot
Het treinstation van Vlissingen ligt buiten de stad naast de terminal van de veerboot Vlissingen – Breskens. Het is ongeveer 3,5km naar het centrum. Op het stationsplein is de bus en taxi halte. De bus rijdt overdags 2x per uur naar Vlissingen en Middelburg. Wandelen vanaf het treinstation naar het centrum kan ook via een mooi fiets/wandelpad over de sluizen naar de binnenstad (2.5km).

jachthaven
Vlissingen heeft twee jachthavens. De Michiel de Ruyterhaven ligt aan de Westerschelde naast attractiepark het Arsenaal. De Schelde Jachthaven ligt aan het Kanaal van Walcheren.

campings
Er zijn diverse campings. Om er drie te noemen: Camping De Nolle gelegen in de stad onderaan de boulevard. Camping Dishoek ligt onder de duinen, 7 km van Vlissingen centrum. Camping karnemelkshoek is een rustige en landelijke camping op de boerderij naast het Ritthemse bos.

loodsboot vaart terug naar de haven

dansende dobberende dozen in vlissingen

Wonen
Appartementen
Tuin (nieuwbouw)
Dansende Dobberende Dozen
Makelaars
Ouderenzorg

Tags: Vlissingen, citytrip, stedentrip, boulevard, hotels, attracties, veerboot, parkeren

Citytrip Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Vlissingen hotels en appartementen
Domburg hotels en appartementen