Spuistraat Vlissingen

By | 16 december 2015

spuistraat vlissingen
De Spuistraat is een belangrijke doorgaande straat in het centrum van Vlissingen. Verkeer naar winkelstraat de Lange Zelke en naar het uitgaansgebied Bellamypark gaat vaak naar de Spuistraat waar een parkeerkelder is. Ook auto’s die van Boulevard de Ruyter afkomen rijden vaak door de Spuistraat weer terug.

winkelcentrum de Fonteyne

winkelcentrum de Fonteyne met de Action in Vlissingen
Winkelcentrum de Fonteyne ligt aan de Lange Zelke en Spuistraat. Het gebouw kenmerkt zich door de moderne stijl en groene tegels aan de gevel. De Action ligt in de parkeerkelder van het winkelcentrum. Bezoekers kunnen hen auto dichtbij de deur parkeren of een van de ingangen op straat nemen. Andere winkels in de Fonteyne zijn de HEMA (ingang in de Lange Zelke en Oude Markt), Primera, Xenos, ANWB/VVV en New Yorker. Iets verderop in de straat is een Prenatal winkel met babyartikelen (nr 88). De Kijkshop is gesloten (er is nog een vestiging in Middelburg).

parkeren Spuistraat

De ingang en uitrit van parkeerkelder De Fonteyne is midden in de Spuistraat. In deze parkeerkelder is plaats voor 300 auto’s. Het tarief is €1.70 per uur van maandag t/m zondag 18:00 – 09:00 uur. Tussen 18:00 – 09:00 uur kost het €0.80 per uur met een maximum van €4.

Belgische loodshuizen

belgische loodshuizen in Vlissingen
In het midden van de Spuistraat staan 4 opvallende villa’s in de Jugendstil stijl. Dit was een populaire kunststroming voor de Eerste Wereldoorlog. De huizen zijn gebouwd in 1910 in opdracht van Belgische loodsen. De karakteristieke villa’s zijn witgepleisterd met hoge hoekpartijen en rode versieringen op de wanden. Iedere villa heeft een naam: Villa Louise, Villa Maria, Villa Blanche en Villa Yvonne. Naast de villa’s staat het kunstwerk Sanseveria.

Woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum De Schutterij staat op de hoek Coosje Buskenstraat/Spuistraat. Het gebouw telt 98 appartementen met balkon. Zes appartementen hebben drie slaapkamers; de overigen twee slaapkamers. Door zijn ideale ligging in het centrum is er een behoorlijke wachttijd voor deze woningen. Op de begane grond is Grand Cafe de Schutterij die publiek toegankelijk is. Omdat het grand cafe onderdeel is van het woonzorgcentrum kan je er voor heel redelijke prijzen een warme maaltijd, kop soep of koffie met gebak kopen. Tegenover De Schutterij is Ying’s Palace. Dit is een Chinees restaurant & lunchroom.

Sanseveria

Sanseveria kunstwerk Vlissingen
Sanseveria is een kunstwerk dat uit een aantal stenen architectonische elementen bestaat. Op het hoogste element staat een bronzen pot met Sanseveria; dit is een typisch Vlaamse kamerplant. De naam Sanseveria is een verwijzing naar de voormalige Belgische Loodsenhuizen in de Spuistraat waarnaast het kunstwerk staat. De vier Belgische villa’s dateren van honderd jaar geleden en zijn in de Jugenstilstijl gebouwd. Het kunstwerk is gemaakt in 1992 door Jan Haas. Opdrachtgever was woningbouwvereniging Basco (thans L’Escaut). Sanseveria staat naast een voormalige Belgische loodsenhuis. Vlissingen heeft een kunstroute die langs veel kunstwerken voert op de boulevard en in de binnenstad.

Tags: Spuistraat, Vlissingen, parkeren, parkeergarage, Action, Fonteyne, VVV, markt, kunst, Sanseveria
Vlissingen hotels, hotel boulevard Vlissingen, Luxe hotels Zeeland, Strandhotels Zeeland, Zoutelande hotels, Domburg hotels, Middelburg hotelsGeef een reactie