Nollestrand Vlissingen

By | 15 december 2015

vlissingen nollestrand

Nollestrand

Het Nollestrand in Vlissingen is afgescheiden van het Badstrand door middel van een dijk. Het is kleiner en rustiger dan het Badstrand. Er liggen duinen achter het strand en geen boulevard met bebouwing zoals bij het Badstrand.

strandhuisjes

nollestrand met strandhuisjes
nollestrand-strandhuisjes

Een ander verschil met het Badstrand is dat er strandhuisjes op palen staan. Deze fleurige slaaphuisjes worden elk jaar in April opgebouwd. Ze blijven het hele zomerseizoen staan. Daarna worden ze weer afgebroken. In het huisje kunnen 4-6 personen verblijven waarvan maximaal 4 volwassenen.

Ook zijn er op het strand strandcabines te huur. Deze kleine schuurtjes hebben alleen een deur en geen ramen of wc. De cabines zijn bedoeld om er strandstoelen, een tafeltje en andere strandspulletjes in te zetten zodat men die niet iedere keer hoeft mee te nemen.

strandpaviljoen & strandwacht

panta rhei strandpaviljoen in vlissingen


Panta Rhei is een strandpaviljoen op de Nolledijk in Vlissingen. De terrassen van het strandpaviljoen kijken uit over zowel het Badstrand als het Nollestrand. Het staat in Vlissingen bekend om zijn relaxte sfeer en live-optredens van artiesten. Eind Maart 2012 werd een geheel nieuw houten paviljoen opgeleverd. Hierin zitten:
– Panta Rhei (begane grond)
– Boka Bizarro Beach (eerste verdieping)
– Vlissingse strandwacht (uitkijktoren en loods)

windorgel & bunker

bunker uit de tweede wereldoorlog op het strand van vlissingen


Op de kop van de dijk is een bunker als herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Op de bunker staat een windorgel; een kunstwerk van bamboe-palen waar gaten in zitten. Als er een harde wind door de palen heen blaast dan klinken er fluitende tonen. Meer informatie over bunkers op Atlantikwall Walcheren

stranden achter het Nollestrand

fietspad van vlissingen naar dishoek


Vanaf het Nollestrand kan men naar naar Dishoek en Zoutelande lopen via het strand of over de duinen. Sinds Mei 2010 is er ook een fietspad op de duinen vanaf het Nollestrand tot Westduin. (Na Westduin loopt het pad niet meer op maar achter de duinen). De stranden achter het Nollestrand zijn hierdoor makkelijk bereikbaar en ideaal voor rustzoekers. Er zijn hier geen strandpaviljoens, strandhuisjes en wc’s. De strandbewaking houdt een oogje in het zeil door regelmatig langs te varen.

Geef een reactie