Nollestrand Vlissingen

By | 15 december 2015

Nollestrand-Vlissingen-2020-07-31
Het Nollestrand in Vlissingen is afgescheiden van het Badstrand door middel van de Nolledijk. Het is kleiner dan het Badstrand en ligt iets verder weg. Er liggen duinen achter het strand en geen boulevard met bebouwing zoals bij het Badstrand. Kom je met de fiets of scooter dan hoef je alleen de dijk af te lopen en je staat op het strand.

strandhuisjes op nollestrand
Een ander verschil met het Badstrand is dat er strandhuisjes op palen staan. Deze fleurige slaaphuisjes worden elk jaar in april opgebouwd. Ze blijven het hele zomerseizoen staan en worden in de herfst weer afgebroken. Ook zijn er strandcabines. Deze kleine schuurtjes hebben alleen een deur en geen ramen of wc. De strandcabines zijn bedoeld om er strandstoelen en andere strandspullen in op te bergen zodat men die niet iedere keer hoeft mee te slepen.

strandpaviljoen panta rhei strandwachtenpost vlissingen
Panta Rhei is een strandpaviljoen op de Nolledijk in Vlissingen. De terrassen van het strandpaviljoen kijken uit over zowel het Badstrand als het Nollestrand. Het staat in Vlissingen bekend om zijn live-optredens van bands op zondagmiddag. Eind maart 2012 werd een geheel nieuw houten paviljoen opgeleverd. Hierin zitten:
– Panta Rhei (begane grond)
– Boven Zee (voorheen Boka Bizarro Beach, op eerste verdieping)
– Vlissingse strandwacht (uitkijktoren en loods)

bunker nolledijk
Op de kop van de dijk is een bunker als herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Op de bunker staat een windorgel; een kunstwerk van bamboe-palen waar gaten in zitten. Als er een harde wind door de palen heen blaast dan klinken er fluitende tonen. Vanaf het dak van de bunker heeft men een prachtig uitzicht over de zee en stranden. Meer informatie over bunkers op Atlantikwall Walcheren

stranden achter het Nollestrand

Vanaf het Nollestrand kan men naar naar Dishoek en Zoutelande lopen via het strand of over de duinen. Sinds mei 2010 is er ook een fietspad op de duinen vanaf het Nollestrand tot Westduin. (Na Westduin loopt het pad niet meer op maar achter de duinen). De stranden achter het Nollestrand zijn hierdoor makkelijk bereikbaar en ideaal voor rustzoekers. Er zijn hier geen strandpaviljoens, strandhuisjes en wc’s. De strandbewaking houdt een oogje in het zeil door regelmatig langs te varen.

Geef een reactie