Badstrand Vlissingen

By | 15 december 2015

het strand loopt langzaam af in zee

strand in Vlissingen
Vlissingen heeft verschillende stranden:
– Badstrand (grootst en meest populair)
Nollestrand (strandhuisjes)
– stranden tussen het Nollestrand en Westduin (rustig gelegen)
– Ritthemse strand (niet toeristisch)

zwemmen in zee bij hoog water

Het Badstrand ligt voor een groot deel onder Boulevard Evertsen. Het Nollestrand ligt net om de hoek, richting Dishoek. Het is mogelijk om vanaf Vlissingen Badstrand langs het Nollestrand naar Dishoek en Zoutelande te lopen. Het tijde verschil is behoorlijk groot. Bij vloed is het Badstrand de helft minder breed dan bij eb.

strandwacht vlissingen

blauwe vlag
Het Badstrand en het Nollestrand hebben de ‘Blauwe Vlag’. Dit betekent dat het strand aan zekere kwaliteit eisen voldoet zoals een EHBO-post, douches & wc’s, zwemtoezicht en er vaart een bootje van de reddingsbrigade rond. Er worden strandstoelen, windschermen en parasols verhuurd. Bij kwallenbeten kan men bij de EHBO terecht.

hotels bij het Badstrand

boulevard bankert vlissingen met zijn appartementen


Tegenover het Badstrand is het appartementengebouw De Gulden Stroom. De luxe appartementen hebben een prachtig uitzicht over het strand en de zee. Het 4 sterren Grand Hotel Arion ligt op de boulevard op ongeveer 200 meter van het Badstrand. Een paar honderd meter verderop liggen de 3 sterren hotels Hotel Truida, Hotel de Leugenaar en Hotel restaurant Solskin.
schepen varen dichtbij langs

Het badstrand is een familiestrand. Het strand loopt langzaam af in de zee. De zeegeul loopt dicht bij het strand; grote schepen varen bij eb vlak voorbij. Het is wel verstandig op kleine kinderen te letten want de stroming in zee kan sterk zijn. Bij aflandige wind zijn luchtkussens en bootjes niet toegestaan in het water.

Horeca & strandpaviljoen

Op Boulevard Evertsen staan voornamelijk appartementen. Bij het Wooldhuis is strandpaviljoen BLVD met terras wat uitkijkt over het strand. Via de brede trap naast het strandpaviljoen kan men eenvoudig op het strand komen. Achter strandpaviljoen BLVD ligt Camping Vlissingen (te bereiken via een andere trap). Ongeveer 300m van het Wooldhuis (tussen het Nollestrand en Badstrand) ligt strandpaviljoen Panta Rhei. De twee grand-cafe’s met terrassen en 2 frietwinkels bij de Sardijntoren staan voor het Badstrand maar vallen onder Boulevard Bankert. Verderop Boulevard Bankert zijn meer hotel-restaurants met terrassen.

Parkeren

Op zomerse dagen is het Badstrand erg druk en zijn parkeerplaatsen op de boulevard lastig te krijgen. Auto’s kunnen ook geparkeerd worden in de straat achter de boulevard en op de parkeerplaatsen rond bioscoop CineCity. Verder zijn er nog twee parkeergarages in de binnenstad.(15 minuten lopen)Geef een reactie