Strand Vlissingen – het Badstrand

By | 15 december 2015

strand vlissingen Badstrand
Vlissingen heeft verschillende stranden:
– Badstrand (grootst en meest populair)
Nollestrand (strandhuisjes)
– stranden tussen het Nollestrand en Westduin (rustig gelegen)
– Strand in Ritthem (niet toeristisch)

Vlissingen strand

strand van vlissingen
Het grootste strand van Vlissingen ligt voor een groot deel onder Boulevard Evertsen. Het Nollestrand ligt ernaast maar wordt afgescheiden door de Nolledijk. Het is mogelijk om vanaf het strand van Vlissingen langs het Nollestrand naar Westduin, Dishoek en Zoutelande te lopen. Het getijde verschil is behoorlijk groot. Bij vloed is het Badstrand de helft minder breed dan bij eb. Het strand van Vlissingen loopt langzaam af in zee en is hierdoor veilig voor kinderen. Wel moet men bedacht zijn op de stroming van het zeewater.


Badstrand Vlissingen op 1 juli 2018

Strandwacht

strandpaviljoen panta rhei strandwachtenpost vlissingen
Het Badstrand en het Nollestrand hebben de Blauwe Vlag. Dit betekent dat het strand van Vlissingen aan bepaalde kwaliteit eisen voldoet zoals een EHBO-post, douches & wc’s, zwemtoezicht en er vaart een bootje van de reddingsbrigade rond. Er worden strandstoelen, windschermen en parasols verhuurd. Bij kwallenbeten kan men bij de EHBO terecht. De strandwachtenpost is gehuisvest in het zelfde pand als strandpaviljoen Panta Rhei en Boka Bizarro Beach. Via de uitkijktoren houdt de strandwacht toezicht op het Badstrand en het Nollestrand.

Hotels bij het Badstrand

gulden stroom appartementen vlissingen aan zee
Tegenover het Badstrand is het appartementengebouw De Gulden Stroom. De luxe appartementen hebben een prachtig uitzicht over het strand en de zee. Het 4 sterren Grand Hotel Arion ligt op de boulevard op ongeveer 200 meter van het Badstrand. Een paar honderd meter verderop liggen de 3 sterren hotels Hotel Truida, Hotel de Leugenaar en Hotel restaurant Solskin.

schepen varen dichtbij het strand van vlissingen
Het badstrand is een familiestrand. Het strand loopt langzaam af in de zee. De zeegeul loopt dicht bij het strand; grote schepen varen bij eb vlak voorbij. Het is wel verstandig op kleine kinderen te letten want de stroming in zee kan sterk zijn. Bij aflandige wind zijn luchtkussens en bootjes niet toegestaan in het water.

Horeca & strandpaviljoen

Op Boulevard Evertsen staan voornamelijk appartementen. Bij het Wooldhuis is strandpaviljoen BLVD met terras wat uitkijkt over het strand. Via de brede trap naast het strandpaviljoen kan men eenvoudig op het strand komen. Achter strandpaviljoen BLVD ligt Camping Vlissingen (te bereiken via een andere trap). Ongeveer 300 meter van het Wooldhuis (tussen het Nollestrand en Badstrand) ligt strandpaviljoen Panta Rhei. De twee grand-cafe’s met terrassen Sardijntoren liggen voor het Badstrand maar vallen onder Boulevard Bankert. Verderop Boulevard Bankert zijn meer hotel-restaurants met terrassen.

Honden op het strand

honden op het strand van Vlissingen
De gemeente Vlissingen heeft het beleid voor honden op het strand een stuk strenger gemaakt. Honden zijn verboden op de Vlissingse stranden van 15 april tot 15 september. Alleen op het strand bij Boulevard Bankert zijn honden toegestaan na 19.00 uur en op de stenen glooiing voor het strand. Toen iemand zijn hond op een stil plekje toch meenam zag ik een strandwachter er direct naar toe gaan. Na een kort gesprek verliet de persoon met hond het strand.

Parkeren

Op zomerse dagen is het Badstrand erg druk en zijn parkeerplaatsen op de boulevard lastig te krijgen. Auto’s kunnen ook geparkeerd worden in de parallel straat achter de boulevard en op de parkeerplaatsen rond bioscoop CineCity. Verder zijn er nog twee parkeergarages in de binnenstad.(15 minuten lopen).

Hotels Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland

Geef een reactie