Hondenstrand Vlissingen

hondenstrand vlissingen

De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in Vlissingen wat betreft honden op het strand is strenger dan ik had verwacht. Honden zijn verboden op de stranden voor de boulevard en op het Nollestrand in de periode van 15 april tot 15 september. In het vakantieseizoen zijn honden op het strand bij de Coosje Buskenstraat wel toegestaan tussen 19.00 – 9.00 uur en op de geasfalteerde glooiing. De grens van het verbod ligt bij Westduin duinovergang. 3.

In de praktijk is het beleid minder stringent. Bijvoorbeeld toen wij op 19 april bij een strandpaviljoen in Westduin zaten stonden er hondenbakken met water op de vloer. Verschillende mensen met een hond wandelden het strandpaviljoen binnen. Als het echter zomers weer is en je loopt op het drukke Badstrand dan loopt men meer risico. Op de Nollendijk is de reddingspost / strandwachtenpost die toezicht houdt. Op het Badstrand staat duidelijk aangegeven of de hond is toegestaan en voor welke tijden. Officieel is het dus niet toegestaan.
hondenstrand vlissingen zwanenburg

Hondenstrand Vlissingen (Zwanenburg)

Er zijn twee stranden in de gemeente Vlissingen die bekend staan als een echt hondenstrand. Het ene strand ligt achter het Nollestrand en loopt door naar Westduin. Dit strandgedeelte is ongeveer een kilometer lang (zie foto hierboven). Er zijn geen strandpaviljoens, openbare toiletten of strandwacht. Een ideaal plekje dus voor mensen die rustig willen liggen of een hond hebben. De auto kunt u het best parkeren op parkeerplaats Zwanenburg. Naar het strand is 200 meter lopen. Naar het Nollestrand is 1 kilometer en naar strandpaviljoen Kon-Tiki (richting Westduin/Dishoek) is 750 meter.

fietsen langs dijk en zee

Hondenstrand Ritthem Vlissingen

Ritthem is een dorp in de gemeente Vlissingen. Veel mensen met een hond wandelen door het Ritthemse bos naar het naastgelegen strand. In de Tweede Wereldoorlog werd de dijk hier opzettelijk doorbroken door de Geallieerden om zo de Walcheren onder water te zetten. De Duitsers hadden honderden bunkers op Walcheren. Door de boel onder water te zetten hoopte de Geallieerden de weerstand bij de Duitsers te verminderen. Het strand van Ritthem is niet toeristisch. Er liggen stenen, modder.en het kijkt uit op havengebied Vlissingen-Oost. Het strand is erg geschikt als je wilt wandelen met een hond. Er wordt ook soms paard gereden. Verder is er onofficieel naaktlopen (vooral mannen) aan de rand van het strand bij de bosjes. Dit wordt oogluikend toegestaan. Een mooi en officieel naaktstrand is Oranjezon dat boven Oost-Kapelle ligt.
Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland