Hondenstrand Vlissingen

hondenstrand vlissingen
Hondenstrand Vlissingen? Op de foto de Nollendijk met op de achtergrond de strandwachtenpost die toezicht houdt op de stranden. Op het bord staat duidelijk aangegeven of de hond is toegestaan en voor welke tijden.

De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in Vlissingen wat betreft honden op het strand is strenger dan in andere badplaatsen aan de Walcherse kust. Honden zijn verboden op de stranden voor de boulevard en op het Nollestrand in de periode van 1 mei t/m 16 september. In het vakantieseizoen zijn honden op het strand wel toegestaan tussen 19.00 – 9.00 uur op de geasfalteerde glooiing. De grens van het verbod ligt bij Westduin duinovergang 3.

hondenstrand vlissingen zwanenburg

Hondenstrand Vlissingen (Zwanenburg)

Er zijn twee stranden in de gemeente Vlissingen die bekend staan als een echt hondenstrand. Het ene strand ligt achter het Nollestrand (Zwanenburg) en loopt door naar Westduin. Dit strandgedeelte is ongeveer een kilometer lang (zie foto hierboven). Er zijn geen strandpaviljoens, openbare toiletten of strandwacht. Een ideaal plekje dus voor mensen die rustig willen liggen of een hond hebben. De auto kunt u het best parkeren op parkeerterrein Zwanenburg achter het Nollebos. Naar het strand is 200 meter lopen. Naar het Nollestrand is 1 kilometer en naar strandpaviljoen Kon-Tiki (richting Westduin/Dishoek) is 750 meter. Voor dit strand zijn de regels wat versoepeld omdat de aangrenzende stranden (Dishoek, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle) onder de gemeente Veere vallen die minder stringent is. Op het strand bij Westduin zijn honden toegestaan in het vakantieseizoen maar moeten ze wel aangelijnd zijn tussen 10.00 en 19.00 uur. Buiten deze uren mogen de honden vrij op het strand lopen.

fietsen langs dijk en zee

Hondenstrand Ritthem Vlissingen

Ritthem is een dorp in de gemeente Vlissingen. Veel mensen met een hond wandelen door het Ritthemse bos naar het naastgelegen strand. In de Tweede Wereldoorlog werd de dijk hier opzettelijk doorbroken door de Geallieerden om zo de Walcheren onder water te zetten. De Duitsers hadden honderden bunkers op Walcheren. Door de boel onder water te zetten hoopte de Geallieerden de weerstand bij de Duitsers te verminderen. Het strand van Ritthem is niet toeristisch. Er liggen stenen, modder en het kijkt uit op havengebied Vlissingen-Oost. Het strand is erg geschikt als je wilt wandelen met een hond. Er wordt ook soms paard gereden. Verder is er onofficieel naaktlopen (vooral mannen) aan de rand van het strand bij de bosjes. Dit wordt oogluikend toegestaan hoewel veel bewoners er weerstand tegen hebben. Een mooi en officieel naaktstrand is Oranjezon dat boven Oost-Kapelle ligt en vrij beschermd ligt. Ook aan de rand van Domburg ligt een naaktstrand tussen duinovergang 50a en 51. Dit naaktstrand loop je op voordat je er erg in hebt.

Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
Mountainbike route Vlissingen Dishoek