Hondenstrand Vlissingen

hondenstrand vlissingen
Hondenstrand Vlissingen? Op de foto de Nollendijk met op de achtergrond de strandwachtenpost die toezicht houdt op de stranden. Op het bord staat duidelijk aangegeven of de hond is toegestaan en voor welke tijden.

De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in Vlissingen wat betreft honden op het strand is strenger dan in andere badplaatsen aan de Walcherse kust. Honden zijn verboden op de stranden voor de boulevard en op het Nollestrand in de periode van 1 mei t/m 16 september. In het vakantieseizoen zijn honden op het strand wel toegestaan tussen 19.00 – 9.00 uur op de geasfalteerde glooiing. De grens van het verbod ligt bij Westduin duinovergang 3.

hondenstrand vlissingen zwanenburg

Hondenstrand Vlissingen (Zwanenburg)

Het strand bij parkeerterrein Zwanenburg staat bekend als een echt hondenstrand. Het strand ligt tussen het Nollestrand en Westduin en is ongeveer een kilometer lang (zie foto hierboven). Er zijn geen strandpaviljoens, openbare toiletten of strandwacht. Een ideaal plekje dus voor mensen die een hond hebben en naar het strand willen in het vakantieseizoen. Van de parkeerplaats naar het strand is 300 meter lopen via een geasfalteerd pad over het duin. Naar strandpaviljoen Kon-Tiki (richting Westduin) is 750 meter.

Honden op strand Westduin – Dishoek
De aangrenzende stranden (Dishoek, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle) vallen onder de gemeente Veere die minder stringent is. Op het strand bij Westduin zijn honden toegestaan in het vakantieseizoen maar moeten ze wel aangelijnd zijn tussen 10.00 en 19.00 uur. Buiten deze uren mogen de honden vrij op het strand lopen.

fietsen langs dijk en zee

Hondenstrand Ritthem Vlissingen

Ritthem is een dorp in de gemeente Vlissingen. Veel mensen met een hond wandelen door het Ritthemse bos naar het naastgelegen strand. In de Tweede Wereldoorlog werd de dijk hier opzettelijk doorbroken door de Geallieerden om zo de Walcheren onder water te zetten. De Duitsers hadden honderden bunkers op Walcheren. Door de boel onder water te zetten hoopte de Geallieerden de weerstand bij de Duitsers te verminderen. Het strand van Ritthem is niet toeristisch. Er liggen stenen, modder en het kijkt uit op havengebied Vlissingen-Oost. Het strand is erg geschikt als je wilt wandelen met een hond. Er wordt ook soms paard gereden. Verder is er gedoogd naaktlopen aan de rand van het strand bij de bosjes. Een mooi officieel naaktstrand is Oranjezon dat boven Vrouwenpolder ligt. Dichtbij ligt het naaktstrand van Oost-Kapelle. Aan de rand van Domburg ligt een derde naaktstrand tussen duinovergang 50a en 51.
Citytrip Vlissingen

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
Mountainbike route Vlissingen Dishoek