Boulevard Evertsen

By | 15 december 2015

sardijntoren op boulevard evertsen
Boulevard Evertsen in Vlissingen begint bij het historische Wooldhuis en loopt door tot aan de Sardijntoren. Tegenover de Sardijntoren staat appartementencomplex ‘Strandveste‘. Strandveste is gebouwd in de vorm van een groot zeeschip. Het staat op de plek van het voormalige Strandhotel. Een ander bekend hotel op Boulevard Evertsen was Hotel Britannia. Dit hotel was na jaren van leegstand inmiddels gesloopt. Er zou een nieuw hotel voor in de plaats moeten komen maar dit is nog steeds niet gerealiseerd.

het strand loopt langzaam af in zee
Badstrand Vlissingen
Het pleintje tussen Strandveste en de Sardijntoren is het ‘Frans Naereboutplein’. Vanaf de Sardijntoren gaat de boulevard verder onder de naam Boulevard Bankert. Het Badstrand bevindt zich grotendeels onder Boulevard Evertsen. Het is het meest populaire strand van Vlissingen. Op de grens van Boulevard Evertsen/Boulevard Bankert zijn twee Grand-Cafe’s met buitenterrassen. Grand-Cafe Stefano’s is gelegen onderaan de Sardijntoren en Grand-Cafe Raymondo zit op de begane grond van Strandveste. Er is 1 friettent op het moment.

gulden stroom vlissingen
appartement op boulevard & hotel Pier 7 op strand
De appartementen De Gulden Stroom liggen aan de Boulevard Bankert. De appartementen hebben een fantastisch uitzicht over de Westerschelde. Naar het strand is alleen de boulevard oversteken. ‘s Middags is het heerlijk zitten op een van de terrasjes op de boulevard. Nieuw is het splinternieuwe zandpaviljoen Pier 7 dat op het strand ligt en 7 kamers telt. Het zandpaviljoen gaat 7 april 2018 open.

Parkeren kan op de parkeerplaatsen in de straten achter de boulevard, in het Nollebos (bij het Wooldhuis) of in de parkeergarage in het Spui. Er is eenrichtingsverkeer voor auto’s op de boulevard. De boulevards Evertsen en Bankert hebben een breed voetpad direct aan de zeezijde. De weggedeeltes van de drie boulevards in Vlissingen zijn in 2011 omgevormd tot “fietsstraten”. Auto’s mogen er rijden maar zijn ondergeschikt gemaakt aan het fietsverkeer.

boulevard-evertsen-vlissingen-sardijntoren uitzicht strand Vlissingen
Accommodatie

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels in Zeeland
Domburg hotels en appartementen

Geef een reactie