Wooldhuis Vlissingen

Wooldhuis Vlissingen
Het Wooldhuis is een vrijstaande villa die tussen 1930 en 1932 werd gebouwd voor de toenmalige burgemeester van Woelderen. Het is een van de bekendste gebouwen in Vlissingen.

Wooldhuis tussen boulevard en Kenau Hasselaarstraat
Het staat op de kruising Kenau Hasselaarstraat en Boulevard Evertsen. Naast het huis werden ook twee dienstwoningen gebouwd: de Waailust en De Zandlooper. De ene dienstwoning was voor zijn chauffeur Piet Way terwijl de andere woning (met zeezicht) voor de plaatselijke havendirecteur was bedoeld.

Architect

Architect was Dirk Roosenburg. Een befaamd architect destijds die huizen en gebouwen ontwierp voor bekende personen en grote bedrijven in Nederland. Roosenburg ontwierp het eerste KLM-logo. Niet alleen het uiterlijk van het huis maar ook de inrichting en de tuin werden door bekende designers gedaan.

Rijksmonument

In de Tweede Wereldoorlog liep het Wooldhuis grote schade op. Na de oorlog kreeg het Wooldhuis verschillende eigenaars. In 1993 kreeg het net op tijd de status van rijksmonument en bleef het huis zodoende bespaard van de sloop voor appartementen. Een paar jaar later kocht de toenmalige topman van Aegon het huis. Volgens Wikipedia wordt het huis nu als zomerwoning gebruikt.

Wooldhuis, Vlissingen, boulevard, Evertsen, rijksmonument, burgemeester van Woelderen, architect, Roosenburg, strand vlissingen , Vlissingen winkelen, attracties Vlissingen, evenementen Zeeland