Wooldhuis Vlissingen

By | 30 december 2015

wooldhuis vlissingen
Het Wooldhuis is een vrijstaande villa die in 1932 gebouwd werd voor de toenmalige burgemeester van Woelderen. Het is een van de bekendste gebouwen in Vlissingen.

wooldhuis vlissingen

Het staat op de kruising Kenau Hasselaarstraat en Boulevard Evertsen. Naast het huis werden ook twee dienstwoningen gebouwd: de Waailust en De Zandlooper. De ene dienstwoning was voor zijn chauffeur Piet Way terwijl de andere woning (met zeezicht) voor de plaatselijke havendirecteur was bedoeld.

Boulevard Evertsen
boulevard evertsen

Architect was Dirk Roosenburg. Een befaamd architect destijds die huizen en gebouwen ontwierp voor bekende personen en grote bedrijven in Nederland. Roosenburg ontwierp het eerste KLM-logo. Niet alleen het uiterlijk van het huis maar ook de inrichting en de tuin werden door bekende designers gedaan.

boulevard evertsen met het wooldhuis

In de Tweede Wereldoorlog liep het Wooldhuis grote schade op. Na de oorlog kreeg het Wooldhuis verschillende eigenaars. In 1993 kreeg het de status van rijksmonument en bleef het huis zodoende bespaard van de sloop voor appartementen. Een paar jaar later kocht de toenmalige topman van Aegon het huis.

Wooldhuis, Vlissingen, boulevard, Evertsen, rijksmonument, burgemeester van Woelderen, architect, Roosenburg, strand vlissingen , Vlissingen hotels, Vlissingen winkelen, attracties Vlissingen, evenementenGeef een antwoord