attracties Vlissingen

By | 19 december 2015

Boulevard & strand

[one_half]het strand loopt langzaam af in zee[/one_half]
[one_half_last]Het Badstrand is het strandgedeelte dat dicht bij het centrum ligt. Er worden parasols/strandstoelen verhuurd en er is strandbewaking. Parkeren kan achter de boulevard.
Het Nollestrand ligt achter het Badstrand en is daarmee verder weg van het centrum. Op de Nolledijk, tussen het Badstrand en het Nollestrand, is strandpaviljoen Panta Rhei. [/one_half_last]

Boulevard Evertsen is de boulevard achter het Badstrand. Men kan al wandelend of zittend genieten van het uitzicht over het strand en de zee.

Boulevard Bankert is het gedeelte waar de hoge woontorens staan met hotels en horeca. De hoogste toren van Vlissingen is de Sardijntoren.

Boulevard de Ruyter is de boulevard die zich goed leent om te wandelen. Dit kan zowel op de stoep als op de glooiing langs de waterkant. Er is bijna geen strand.

Attracties Vlissingen

[one_half]carrousel arsenaal vlissingen[/one_half]
[one_half_last]Het Arsenaal is een familiepretpark in het uitgaanscentrum. Het thema van het park is piraten. Binnenin zijn ongeveer 20 attracties die met de zee te maken hebben.

Het MuZEEum gaat over de maritieme geschiedenis van Zeeland. Het museum heeft vele schilderijen en scheepsmodellen, Michiel de Ruytercollectie en een uitkijktorentje op het dak met uitzicht op zee.

Reptielenzoo Iguana is een opvanghuis voor reptielen. De dieren zijn in beslag genomen zijn door de overheid of worden bij particulieren opgehaald die er vanaf willen.

CineCity is de bioscoop van Vlissingen. Modern gebouw met 7 filmzalen en een cafe-restaurant.

De Carrousel is tussen pretpark het Arsenaal en het Arsenaaltheater. Beneden zijn allerlei video-games op automaten. Boven is het gedeelte voor jongere kinderen met automaten waarop spelletjes gedaan kunnen worden.

Het Keizersbolwerk is een historisch fort onder de oprit van boulevard. Het standbeeld van Michiel de Ruyter staat op het dak.

De loodsboten vertrekken steeds vanuit het haventje naast het Keizersbolwerk. Vanaf de kade staat men een paar meter van de boten af die regelmatig aan- en afmeren.

De Langste Bank meet 122 meter. Onbelemmerd uitzicht op zeeschepen die van dichtbij passeren.

Aan de Westerschelde staat het historische ‘Fort Rammekens‘. Dit zeefort is open voor het publiek van 1 april tot en met 31 oktober.

attracties, Vlissingen, Arsenaal, bioscoop, Cinecity, Carrousel, Vlissingen hotels, Vlissingen winkelen, attracties Vlissingen, evenementenGeef een reactie