Winkelen Vlissingen

By | 20 december 2015

winkelen Vlissingen

De belangrijkste winkelstraten in Vlissingen zijn het Scheldeplein, de Walstraat, de Lange Zelke, St. Jacobsstraat en winkelcentrum de Fonteyne. Het Scheldeplein ligt naast de Walstraat. Hier stoppen ook de bussen naar Middelburg en het treinstation en de veerboot. De Walstraat loopt helemaal rechtdoor (1200 meter) tot aan de Nieuwendijk. De Lange Zelke en Sint Jacobsstraat zijn zijstraten van de Walstraat.

walstraat vlissingen en scheldeplein
De Walstraat is de belangrijkste winkelstraat in Vlissingen. De bekende ketenwinkels zitten in het gedeelte van het Scheldeplein tot aan de Lange Zelke. Om een paar namen te noemen: TUI, D-Reizen, House of Gerry Weber, Big Bazar, Rode Pilaren, H&M, Delifrance, Bruna, Omoda en Hunkemöller. In het tweede gedeelte van de Lange Zelke naar de Nieuwendijk zijn meer lokale winkels en cafe’s gevestigd.
Scheldeplein

scheldeplein vlissingen winkelen
Het Scheldeplein omvat appartementen, parkeergarage en een zgn. ABC-centrum met Albert Heijn, C&A en Blokker. Binnenin het gebouw zijn ook een Gall & Gall drankenwinkel, kapper, boetiekjes en openbare wc’s. Aan de straatzijde van het winkelcentrum zitten Big Bazar en lunchroom Intermezzo. Het Scheldeplein bevindt zich op de kop van de Walstraat bij de Aagjedekenstraat/Coosje Buskenstraat.

Lange Zelke

winkelstraat Lange Zelke in Vlissingen
De Lange Zelke is een zijstraat van de Walstraat en heeft een grote overkapping. Hier zijn Intertoys, Vodafone, Zeeman, Marskramer en Van Haren. De Fonteyne is een winkelcentrum aan de Lange Zelke met de HEMA, New Yorker, Action, Lucardi, Primera en ANWB/VVV.

Spuistraat

spuistraat vlissingen
In de Spuistraat is de parkeerkelder van winkelcentrum De Fonteyne. Er is plaats voor 300 auto’s. In de Spuistraat zijn de Action, Prenatal, Rabo bank, Primera en de ANWB. Ook is er een Poolse supermarkt.

Kleine Markt

winkelen op kleine markt vlissingen
De Kleine Markt is een pleintje aan de Walstraat en verschillende winkels. De belangrijkste zaak op de Kleine Markt is cafe ‘t Archief dat een buitenterras heeft op het plein.

Oude Markt

oude markt vlissingen
De Oude Markt is tussen winkelcentrum de Fontyne en de St. Jacobstoren. Er zijn twee lunchrooms, een boekenwinkel en de openbare bibliotheek. Op de Oude Markt kan men achteringang nemen van de HEMA en Action.

AH XL

winkelcentrum Gildeweg Albert Heyn XL, Gall&Gall, Blokker, Etos en een lunchroom zitten in een winkelcentrum. Op de parkeerplaats is ook een Praxis. Afstand tot het centrum is 2km.

Scheldestraat

In de Scheldestraat zitten geen merknaam winkels; alleen plaatselijke winkeltjes zoals Techno Janssen, Mies Bloemen, Foto Schuilwerve en Shop54 damesmode. In de Scheldestraat zitten diverse buitenlandse winkeltjes (Aziatische toko, Surinaams, Turks, Potugees, Pools).

Sint Jacobsstraat

De St. Jacobsstraat ligt tussen de Walstraat en Oude Markt. Er zijn diverse kledingwinkels.

parkeren & elektrisch opladen

Parkeren kan in een van de parkeergarages bij het Scheldeplein of in de Spuistraat. Verschillende buslijnen stoppen tegenover het Scheldeplein. Oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn te vinden bij een aantal semi-openbare plaatsen. In Middelburg zijn op verschillende plekken openbaar oplaadpunten zoals op parkeerterrein Hof van Tange, Mortiere woonboulevard en de Rotterdamse Kaai bij de abdij.

Horeca

Een paar cafe’s en restaurants zitten op het eind van de Walstraat. De meeste horeca zit op de Nieuwendijk (jachthaven/museum/Arsenaal) en aansluitend op het Bellamypark.

Supermarkten

Er zijn twee supermarkten in de binnenstad van Vlissingen. De Aldi ligt tegenover Cinecity bioscoop en een AH vestiging bevindt zich in het ABC winkelcentrum aan het Scheldeplein. De grootste supermarkt van Vlissingen is de A&H XL aan de Gildeweg 6 (1500 meter naar het centrum). Dichtbij de A&H XL ligt een Jumbo supermarkt (Hermesweg 25) en ernaast een Lidl supermarkt.
Geef een reactie