Winkelen Vlissingen

Winkelen Vlissingen

De belangrijkste winkelstraten in Vlissingen zijn het Scheldeplein, de Walstraat, de Lange Zelke, St. Jacobsstraat en winkelcentrum de Fonteyne. Het Scheldeplein ligt naast de Walstraat. Hier stoppen ook de bussen naar Middelburg en het treinstation en de veerboot. De Walstraat loopt helemaal rechtdoor (1200 meter) tot aan de Nieuwendijk. De Lange Zelke en Sint Jacobsstraat zijn zijstraten van de Walstraat.

walstraat vlissingen en scheldeplein
De Walstraat is de belangrijkste winkelstraat in Vlissingen. De bekende ketenwinkels zitten in het gedeelte van het Scheldeplein tot aan de Lange Zelke. Om een paar namen te noemen: House of Gerry Weber, Big Bazar, Rode Pilaren, H&M, Delifrance, Bruna, Omoda en Hunkemöller. In het tweede gedeelte van de Lange Zelke naar de Nieuwendijk zijn meer lokale winkels en cafe’s gevestigd.

Scheldeplein – beginpunt

scheldeplein vlissingen winkelen
Het Scheldeplein omvat appartementen, parkeergarage en een zgn. ABC-centrum met Albert Heijn, C&A en Blokker. Binnenin het gebouw zijn ook een Gall & Gall drankenwinkel, kapper, boetiekjes en openbare wc’s. Aan de straatzijde van het winkelcentrum zitten Big Bazar en lunchroom Intermezzo. Het Scheldeplein bevindt zich op de kop van de Walstraat bij de Aagjedekenstraat/Coosje Buskenstraat. Hier stoppen ook verschillende buslijnen zoals nummer 56 (Veerstation – Scheldeplein – Koudekerke – Middelburg).

Lange Zelke – HEMA

Lange Zelke Vlissingen
De Lange Zelke is een zijstraat van de Walstraat. Hier zijn vestigingen van Intertoys, Bakker Bart, Vodafone, Zeeman en Van Haren. De Fonteyne is een woonwinkelcentrum aan de Lange Zelke met daarin de HEMA, New Yorker, Action, Lucardi, Primera en ANWB/VVV.

Spuistraat – parkeergarage

In de Spuistraat is de parkeerkelder van winkelcentrum De Fonteyne. Er is plaats voor 300 auto’s. In de Spuistraat zijn de Action, Rabo bank en Primera. Ook is er een Poolse supermarkt.

Kleine Markt – terrasjes

horeca en winkelen op kleine markt
De Kleine Markt is een pleintje aan de Walstraat en verschillende winkels. De belangrijkste zaken op de Kleine Markt zijn cafe ’t Archief en Hotel Brasserie Anna van Chiel. Aan het plein zijn verder verschillende winkels te vinden en appartementencomplex Residentie Vlissingen dat in 2020 opende.

Oude Markt – terrasjes

De Oude Markt is tussen winkelcentrum de Fontyne en de St. Jacobstoren. Er zijn twee lunchrooms, boekenwinkel, Stadshotel, café en een Thais restaurant. Op de Oude Markt kan men achteringang nemen van de HEMA en Action.

Sint Jacobsstraat – boetiekjes

De St. Jacobsstraat is een winkelstraatje tussen de Walstraat en Oude Markt. Er zijn vooral kledingwinkels gevestigd. Het is een populair straatje doordat het de verbinding is tussen de Oude Markt (de HEMA/Action) en de Walstraat.

Scheldestraat – buitenlands eten

De Scheldestraat wordt tot het centrum van Vlissingen gerekend maar valt buiten de voetgangerszone van de binnenstad. In de Scheldestraat zitten geen merknaam winkels maar meer lokale winkels zoals Techno Janssen, Mies Bloemen, Foto Schuilwerve en Shop54 damesmode. Verder zijn er diverse buitenlandse winkels (Aziatische toko, Surinaams, Turks, Potugees, Pools). Parkeren kan op straat of dichtbij in Parkeergarage Scheldeplein.

Winkelcentrum Gildeweg – AH XL

De grootste supermarkt van Vlissingen staat aan de Gildeweg 6. In dit winkelcentrum zitten Albert Heyn XL, Gall & Gall, Blokker, Etos en een lunchroom. Op de ruime parkeerplaats is ook een wasstraat en een Praxis. Afstand tot het centrum is ongeveer 2km.

Supermarkten Vlissingen

Er zijn twee supermarkten in de binnenstad van Vlissingen. De Aldi ligt tegenover Cinecity bioscoop en een AH vestiging bevindt zich in het ABC winkelcentrum aan het Scheldeplein. De grootste supermarkt van Vlissingen is de A&H XL aan de Gildeweg 6 (2000 meter naar het centrum). Dichtbij de A&H XL ligt een Jumbo supermarkt (Hermesweg 25) met ernaast een Lidl en de winkel Drankgigant. In woonwijk Paauwenburg is een winkelcentrum met Jumbo supermarkt, Kruidvat en Lidl.

Horeca Vlissingen

Een paar cafés en restaurants zitten op het eind van de Walstraat. De meeste horeca in Vlissingen zit op de Nieuwendijk (jachthaven/museum/Arsenaal) en aansluitend op het Bellamypark. Op de boulevards zijn diverse terrassen met uitzicht op de Westerschelde en het strand. Dichtbij parkeren kan op de boulevard zelf, in de straat achter de boulevard of op de Spuikom Parking naast de bioscoop. Club Bellamy is een nachtclub op Nieuwendijk 9.

Parkeren & elektrisch opladen

Parkeren kan in een van de parkeergarages bij het Scheldeplein of in de Spuistraat. Het parkeertarief op straat is 2 euro per uur en in de parkeergarages is het tarief 1,80 per uur. In de winter (november t/m maart) is parkeren op straat gratis op zondag. In de parkeergarages moet men altijd betalen. In de zomer is op koopzondag gratis parkeren.

Oplaadpalen
Oplaadpunten voor elektrische auto’s in het centrum zijn te vinden op parkeerterrein Spuikom naast bioscoop Cinecity waar 3 laadpalen staan. In de Slijkstraat (bij het Bellamypark) staat 1 laadpaal. Aan de Burgemeester van Woelderenlaan nr 48 staan 3 laadpalen op het parkeerterrein dichtbij het Badstrand. Op de Mercuriusweg (Lidl/Jumbo/Drankgigant) staat een laadpaal van 22 kW. Bekijk hier een overzicht van laadpalen in Zeeland.

Vlissingen stedentrip

Bijzonder overnachten Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Zeeland strandhotels
Treinstation Vlissingen