AH XL Vlissingen

heropening AH XL Vlissingen
Op 17 oktober 2018 werd de vernieuwde AH XL Vlissingen heropend. De Albert Heijn supermarkt was bijna 4 weken dicht. De winkel werd destijds geopend in maart 1971 als een Miro hypermarkt. Je kon er toen ook warenhuisartikelen kopen zoals audioapparatuur en televisies. De winkel in Vlissingen was de eerste Miro winkel in Nederland die Albert Heijn opende. In 1988 werden de Miro winkels weer veranderd in A&H supermarkten.

vers afdeling van de AH Vlissingen

AH XL Vlissingen verbouwd

De AH XL Vlissingen is verbouwd tot een moderne supermarkt van 5000 m2. ER zijn geen echt grote veranderingen doorgevoerd. De entreehal is meer open evenals de supermarkt. De grote wand die de versafdeling altijd scheidde van de non-food is verdwenen zodat de winkel nu een geheel is. De vloer heeft grote grijze tegels. De verse producten zijn min of meer op dezelfde plek gebleven. De diepvries is naar achteren verhuisd. In het nieuwe gebouw zijn tegelijkertijd ook de andere winkels verbouwd.

Ik had zelf wel een aantal grote aanbiedingen verwacht bij de heropening maar dit viel best tegen. Ook de zogenaamde oranje voordeelstraten met aanbiedingen vond ik niet spectaculair. De doosjes Nescafé met 25% korting waren zelfs duurder dan dat ze bij onze plaatselijke supermarkt in Oost-Souburg in de schappen liggen.

Dry mist
Nieuw is het dry mist systeem waarbij water verneveld wordt (als een kleine mist) over vers fruit en groenten. Dit zorgt ervoor dat het fruit tot wel 8 dagen langer mee kan gaan en tevens voor een behoorlijke verlaging van verpakkingsmateriaal. Medewerkers hoeven het fruit en de groente niet meer naar de koelcel te brengen na als de winkel dicht gaat.

Boodschappen zelf scannen
De boodschappenscanners liggen voor de ingang. Om er gebruik van te maken heb je wel een bonuskaart nodig. Het is een goed systeem voor klanten die slechts enkele boodschappen hebben en snel de winkel willen verlaten. Naast de kassa’s is een klein pleintje met een tiental scanautomaten zodat men zelf kan afrekenen. Een ander voordeel is dat je altijd op de hoogte bent voor hoeveel geld er in je mandje ligt. Geen verrassingen bij de kassa dus.

Duurzame winkel
De AH XL is straks een duurzame winkel die energieneutraal is. De nieuwe supermarkt krijgt op het eind van dit jaar zonnepanelen op het dak. Hiervoor moest het dak verstevigt worden met ijzer om het gewicht van de zonnepanelen te dragen.

A&H Vlissingen & Middelburg, Goes

In Vlissingen centrum is een tweede vestiging van A&H te vinden in het ABC winkelcomplex bij het Scheldeplein. In Middelburg heeft AH een grote vestiging aan de Pottenbakkerssingel 2. Dit is echter geen AH XL. In Goes zijn plannen voor een nieuwe supermarkt in de Westerschans achter het treinstation. Het gemeentebestuur ging uit van een AH XL maar navraag bij het hoofdkantoor van Albert Heijn leerde dat dit niet het geval is. Zo’n megasupermarkt heeft o.a een grote parkeerplaats nodig en die is er niet aan de Westerschans.

Winkelen Zeeland

winkelen Vlissingen, winkelen Zeeland, winkelen Middelburg, dierenwinkel Zeeland