Dierenwinkels en dierenklinieken

dierenwinkel Traas Vlissingen
Dierenwinkel Traas Vlissingen

Dierenwinkel Vlissingen

De concurrentie van het internet is goed te voelen bij de dierenwinkels. Bekende zaken als Dierenspeciaalzaak Poppe in de Aagje Dekenstraat en Pets Place in de Walstraat zijn al weer een tijdje geleden gesloten. Twee resterende dierenspeciaalzaken zijn Dierenspecialist Traas in de Bloemenlaan en Dobey in de Scherminkelstraat. Traas doet het erg goed als men afgaat op de 46 Google reviews (4,9 sterren uit een totaal van 5). In Oost-Souburg kan men dierenbenodigdheden en goudvissen kopen bij Molen de Pere in de Kanaalstraat. In het dorp Ritthem kan men terecht bij Dierenspeciaalzaak Gerrit van Lunteren die een winkel aan de Zandweg heeft.

De grootste dierenwinkel zit in Intratuin dat aan de rand van Vlissingen ligt (bij Koudekerke). Het heeft (online) 932 hondenartikelen en 586 artikelen voor de kat. De online dierenwinkel van BOL is het allergrootst: er staan bijna 72.000 artikelen in voor huisdieren.

Dierenwinkel Middelburg

Ook in Middelburg hebben dierenwinkels het niet gemakkelijk. Er is een Pets Place dierenwinkel in de Lange Viele in Middelburg. De winkel heeft 29 Google-reviews en scoort 4,3 sterren (uit 5). Schuin tegenover Pets Place was dierenwinkel Het Dierenparadijs maar die is inmiddels gesloten. Dierenshop De Trouwe Vriend is gevestigd in de Vrijlandstraat (achter het treinstation). Groenrijk is de grootste dierenwinkel in Middelburg. Naast huisdierenbenodigdheden zijn er konijnen, kippen, hamsters, cavia’s en vissen te koop.

Terneuzen

Dierenwereld XL adverteert zichzelf als de grootste dierenwinkel in Terneuzen. De oppervlakte is ruim 900 m2. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag. Op zondag is Dierenwereld XL gesloten. Er is tevens een Pets Place XL die samen met tuinwinkel Boerenbond in een pand zit op bedrijventerrein Hughersluys 1. In Terneuzen is geen Groenrijk winkel of een vestiging van Intratuin.

Goes

Dierenspeciaalzaak De Edelzanger is gevestigd in de Lange Vorststraat 112 in Goes. Het is honderd meter naar de Grote Markt. Terrarium en Roofdiershop zit op Voorstad 13. Deze winkel is op zondag en maandag gesloten.

Diervoeder paard en herkauwers

Meulenberg Diervoeder zit aan de Molenweg 2 in Serooskerke. De zaak levert dierenvoedsel van honden, katten, knaagdieren, vogels, paarden en herkauwers (schapen, geiten, herten). Klanten zijn zowel particulieren als bedrijven.

Dierenklinieken

– Dierenartsenpraktijk Mosselman & Verboom – ‘s-Heer Hendrikskinderendijk 99, Goes
– Dierenkliniek Goes – s-Gravenpolderseweg 92, Goes
– Dierenartsenpraktijk Overzuid – ‘s-Gravenpolderseweg 39, Goes
– Dierenkliniek De Ark – Bluesroute 2, Middelburg
– Dierenarts Roskam – Langevieleweg 44, Middelburg
– Dierenartsencentrum-West – Noordwal 81, Oostburg
– Dierenkliniek De Ark – Vlietstraat 19, Terneuzen
– Dierenziekenhuis Zeeuws- Vlaanderen – Van Diemenstraat 83, Terneuzen
– Dierenkliniek Othene – Otheensedreef 1, Terneuzen
– Dierenkliniek de Ark – Alexander Gogelweg 14, Vlissingen
– Dierenartsenpraktijk Diender – Dokter Stavermanstraat 57, Vlissingen
– Dierenkliniek IJzendijke – Minnepoortstraat 14, Ijzendijke