Ritthem

By | 12 november 2015

ritthem weg met bushalte
Ritthem is een dorp met ongeveer 600 inwoners dat tot de gemeente Vlissingen behoort. De Dorpsstraat is de belangrijkste straat van het dorp. Naar de zee is ongeveer 2 km. Het Sloegebied met de werf Scheldepoort ligt 4 km van Ritthem.

Ritthemse bos
Aan de rand van het dorp ligt het Ritthemse bos. Dit is een natuurgebied van ongeveer 70 ha groot. Er zijn enkele wandelroutes naar het oude zeefort Fort Rammekens en naar het strand.

strand
fietsen langs dijk en zee bij Ritthem, Zeeland
Het Ritthemse strand is niet een strand om eens lekker te zwemmen. Er liggen veel keien en stenen op het strand die vooral bij vloed gevaarlijk kunnen zijn. Ook zijn er stukken met modder in het zand. Bij de bosjes is wat onofficieel nudisme. Kortom het is een stukje strand dat afwijkt van de toeristische stranden elders op Walcheren. Maar wel erg geschikt is om te wandelen met de hond. Aan beide kanten van het strand is een parkeerterrein. Op de achtergrond van de foto is vaag de scheepswerf en industrie te zien in Vlissingen-Oost. Op de voorgrond ligt het fietspad aan de Westerschelde dat van Vlissingen naar Fort Rammekens loopt.

camping
Camping Karnemelkshoek is een landelijke boerderijcamping aan de rand van het Ritthemse bos. De camping heeft een gemoedelijke sfeer en hoge reviews in vergelijksite Zoover. Als het mooi weer is trekt het terras van de camping veel fietsers aan die een tussenstop maken op de Karnemelkshoek.

Bunkers
In de dorpskern staan twee bunkers waarvan de bunker in de Louwerse Wegeling jaarlijks te bezichtigen is. Een andere bijzondere bunker ligt bij de entree van Fort Rammekens. Dit is een bunker type 700 die in een dijk geplaatst is. Dichtbij deze bunker ligt een oude anti-tankwal.

Vlissingen

Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
Goedkope hotels Vlissingen