Ritthem

By | 12 november 2015

bushalte in Ritthem

Ritthem is een dorp met ongeveer 600 inwoners dat tot de gemeente Vlissingen behoort. De Dorpsstraat is de belangrijkste straat van het dorp. Naar de zee is ongeveer 2 km. Het Sloegebied met de werf Scheldepoort ligt 4 km van Ritthem.

ritthemse-bos

Aan de rand van het dorp ligt het Ritthemse bos. Dit is een natuurgebied van ongeveer 70 ha groot. Er zijn enkele wandelroutes naar het oude zeefort Fort Rammekens en naar het strand.

camping karnemelksehoek ritthem zeeland

camping
Camping Karnemelksehoek is een landelijke boerderijcamping aan de rand van het Ritthemse bos. De camping heeft een gemoedelijke sfeer en hoge reviews in vergelijkssite Zoover. Als het mooi weer is trekt het terras van de camping veel fietsers aan die een tussenstop maken op de Karnemelksehoek.

strand
Het Ritthemse strand is niet een strand om eens lekker te zwemmen. Er liggen veel keien en stenen op het strand die vooral bij vloed gevaarlijk kunnen zijn. Ook zijn er stukken met modder in het zand. Aan de rand van de struiken is een (onofficieel) nudisten gedeelte. Ook wordt er het hele jaar door gewandeld met honden. Kortom het is een stukje strand dat afwijkt van de toeristische stranden elders op Walcheren.

fietsen langs dijk en zee bij Ritthem, Zeeland

Vlissingen

Vlissingen hotels en appartementen
Strandhotels Zeeland
Goedkope hotels Vlissingen