Serooskerke

By | 12 november 2015

[one_half]het Praathuis in Serooskerke, Zeeland
kerk serooskerke, zeeland[/one_half]
[one_half_last]Serooskerke is een dorpje op Walcheren tussen Middelburg, Veere en Oostkapelle. De afstand tot Middelburg is 5 km en tot Oostkapelle ongeveer 4 km. Er wonen ongeveer 1800 mensen in Serooskerke.

Op het dorpsplein staat een 15e eeuwse kerk. Naast het ‘Praathuis’ is een gedenkteken voor de gevallen Geallieerde soldaten die in 1944 Walcheren bevrijden. Vanuit het dorpsplein gaat de Torenstraat richting Domburg. In de Torenstraat is een Chinees restaurant/cafe, een cafe-restaurant met groot buitenterras en een kleine supermarkt. Halverwege de Torenstraat is een parkeerterrein waar zwembad de Goudvijver gelegen is. Op het parkeerterrein is ook een geldautomaat van de Rabobank. [/one_half_last]

zwembad De Goudvijver
In 1966 werden gouden munten gevonden op een stuk akkerland in Serooskerke. De destijds zelfstandige gemeente besloot van het toen verkregen geld een (klein) openlucht zwembad te bouwen. Het buitenbad is alleen in de zomermaanden open. Behalve recreatie is er tevens zwemles: de inschrijving hiervoor start in maart.

Serooskerke hotels

Er zijn enkele accommodaties in Serooskerke. De belangrijkste is Chaletverhuur Olmenduin die chalets verhuurt met 3 slaapkamers. Sommige chalets zijn ook geschikt voor gasten met een lichamelijke beperking. Er is een restaurant op het terrein, speeltuin en een animatieteam. Het vakantiepark heeft 348 reviews die het park gemiddeld met een 8.7 beoordeelden.

vervoer
– treinstation is in Middelburg (5km)
– bus nr.53 gaat van Middelburg naar Domburg