Ritthemse bos

toegang ritthemse bos
Officieel heet het natuurgebied Rammekenshoek maar de meeste inwoners spreken over het Ritthemse bos. Het natuurgebied is 70 hectare groot en ligt dichtbij het dorpje Ritthem (590 inwoners) in de gemeente Vlissingen. Het is er nooit druk en veel bezoekers lopen er met een hond. De meest gebruikte ingang van het bos is aan de Rammekensweg die parallel loopt aan de N662. Hier is een onverharde parkeerplaats.

wandelen in ritthemse bos vlissingen
Er zijn een paar onverharde wandelpaden die door het bos gaan Een pad is ongeveer 1 km en eindigt bij de dijk aan de Westerschelde. Hier kan men het strand van Ritthem op. Het andere wandelpad is langer en gaat richting het historische Fort Rammekens. Via het bos is de minicamping Karnemelkshoek te bereiken. De camping heeft een groot terras maar is tussen half oktober en begin april gesloten.

Meer in het ritthemse bos
In het bos zijn verschillende kreken. Een flink gedeelte van het bos mag niet betreden worden omdat dit het domein is van vogels die er broeden.

bruggetje in natuurgebied rammekenshoek
Als men naar Fort Rammekens wandelt dan steekt men deze brug over.

wandelen door natuurgebied rammekenshoek


De kans om te schaatsen in Vlissingen is klein. Naast het Ritthemse bos is een kleine ondiepe plas water. Als het echt gaat vriezen in Vlissingen dan kan op deze plek veilig geschaatst worden. In het bos zelf zijn verschillende grote kreken maar die bevriezen zelden. Bovendien is het water in de kreken dieper en loopt men daar heel wat meer risico dan de ondiepe plas naast het bos.

Ritthem

Fort De Ruyter Ritthem
Anti-tankwal
Zonnepanelen Ritthem
Trekkertrek Ritthem