Fort Rammekens

By | 22 december 2015

fort rammekens ritthem vlissingen

Fort Rammekens in Ritthem

Fort Rammekens is gebouwd in 1547 en was een belangrijk zeefort. Het ligt aan de Westerschelde nabij Vlissingen en controleerde het scheepsverkeer naar de havens Antwerpen en Middelburg. Tegenwoordig is het fort een toeristische attractie met tijdelijke exposities van kunstenaars.

locatie
het zeefort kijkt uit over de westerschelde
Fort Rammekens ligt achter de zeedijk aan de Westerschelde en grenst aan natuurgebied Rammekenshoek (70ha). Het ligt dichtbij het dorpje Ritthem (3km). Afstand tot de binnenstad van Vlissingen is ongeveer 8 km. Parkeren kan op de dijk of op een kleine parkeerplaats op 200 meter van het fort. Het fort is goed bereikbaar op de fiets. Een populaire fietsroute loopt via de zeedijk langs het fort. Dichtbij de toegangsweg ligt een bijzondere bunker type 700 uit de Tweede Wereld Oorlog.

openingstijden & horeca
op de binnenplaats van het fort staan wat bankjes om te zitten
Fort Rammekens is open voor publiek van 1 april tot en met 31 oktober. Openstijden van 12.00 uur – 17.00 uur; maandags gesloten. Entree voor volwassenen is 3 euro. Senioren en kinderen betalen 2 euro. Er zijn een paar bankjes en tafels op de binnenplaats en een gelegenheid om koffie, ijs en snacks te kopen.
bunker 502 in Louwerse Wegeling Ritthem
windmolens Vlissingen Ritthem
anti-tankmuur RitthemGeef een reactie