Anti-tankmuur Ritthem

By | 22 december 2015

anti-tankmuur in ritthem vlissingen

Anti-tankmuur

De anti-tankmuur is 1500 meter lang en een onderdeel van Landfront Vlissingen. De Duitsers bouwden in de Tweede Wereldoorlog ongeveer 200 bunkers op Walcheren en een tankgracht van 11 km bij Vlissingen om de geallieerden af te slaan. De anti-tankmuur is gemaakt van beton en gebouwd tegen een dijk aan.

Wandelen & ligging
wandelen over de dijk
Het is toegestaan om over de dijk te wandelen. Er is geen pad op de dijk maar de boer maait er regelmatig. In de zomermaanden kan het gras/brandnetels er hoog staan. Op de dijk kunnen schapen lopen en diverse vogels broeden in de omgeving van de muur. Een goed startpunt zou de parkeerplaats bij het historische Fort Rammekens kunnen zijn. Vlakbij de ingang van Fort Rammekens is ook een stalling voor fietsen. Fietsen knooppunt is nr.85. Ongeveer 40 meter van de parkeerplaats bij Fort Rammekens is een trap naar beneden die naar een bijzondere bunker 700 voert. Tegenover het trapje van de bunker is de toegang tot de dijk met de anti-tankmuur.
Video YouTube: wandelen over de anti-tankmuur in Ritthem.

Naburige bunkers & bezienswaardigheden

Het Inundatiemonument staat op het strand van Ritthem. Vanaf de zeedijk gaat een breed geasfalteerd fietspad langs het strand en de Westerschelde richting Vlissingen. Het pad is afgesloten met slagbomen voor auto’s. Wandelaars kunnen ook over het strand lopen waar nog oude caissons liggen die gebruikt werden om de dijk te dichten. In Ritthem centrum zijn twee personeelbunkers; in de onverharde Louwerse Wegeling) en een iets verderop in de Rammekensweg. Beide bunkers staan op prive-terrein.


Geef een reactie