Inundatiemonument Ritthem

By | 22 december 2015

inundatiemonument

Inundatiemonument

Het Inundatiemonument staat op het strand van Ritthem naast de dijk. Het is gemaakt van beton en 6 meter hoog. Het staat op de plek waar de geallieerden de dijk hebben gebombardeerd op 7 Oktober 1944. Er waren ook bombardementen op andere plekken aan de kust. Doel was Walcheren onder water te zetten en de Duitsers uit de vele bunkers te verdrijven. Op 1 november 1944 landen de geallieerden in Vlissingen bij de Oranjemolen. Na een week van gevechten was Walcheren in handen van de geallieerden. Uitgebreide informatie is te vinden op: Atlantikwall Walcheren.

kunstenaar
monument tweede wereldoorlog
Het Inundatiemonument is gemaakt in 1990 door Steef Roothaan. Hij is beeldhouwer en tekenaar. Hij werd geboren in 1954 en studeerde aan de Willem de Kooning Academie.

naburige bunkers & bezienswaardigheden

Het historische Fort Rammekens ligt een kilometer van het Inundatiemonument. Dichtbij Fort Rammekens ligt een Bunker 700 en een anti-tankmuur van 1500 meter lengte. In een weggetje vol met wilgen in Ritthem centrum ligt een bunker 502) Iets verderop ,aan de Rammekensweg, is een andere 502 bunker. Beide bunkers liggen op prive-terrein.
Geef een reactie